Viikonlopun lohikiusaus

Nappaa talteen!
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | öljyä |
| 700 g | perunaa |
| 150 g | kylmäsavulohifileesiivuja |
| 1 kpl | (180 g) pakastekatkarapuja |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 4 rkl | valkoviiniä tai omenamehua |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria rouhittuna |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä pannulla. Kuori ja suikaloi perunat. Lisää pannulle perunasuikaleet ja kääntele aineksia hetki. Kaada puolet perunaseoksesta voideltuun uunivuokaan. Levitä päälle lohisiivut ja ripottele päälle jäiset katkaravut, hienonnettu tilli ja loppu perunaseos. Sekoita kerma, viini tai mehu ja mausteet ja kaada neste vuokaan. Kypsennä kiusausta 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Viikonlopun lohikiusaus
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 1 rkl | öljyä |
| 700 g | perunaa |
| 150 g | kylmäsavulohifileesiivuja |
| 1 kpl | (180 g) pakastekatkarapuja |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 4 rkl | valkoviiniä tai omenamehua |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se öljyssä pannulla. Kuori ja suikaloi perunat. Lisää pannulle perunasuikaleet ja kääntele aineksia hetki. Kaada puolet perunaseoksesta voideltuun uunivuokaan. Levitä päälle lohisiivut ja ripottele päälle jäiset katkaravut, hienonnettu tilli ja loppu perunaseos. Sekoita kerma, viini tai mehu ja mausteet ja kaada neste vuokaan. Kypsennä kiusausta 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












