Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Viikuna-piimäkakku

Viikuna-piimäkakku

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Taivaallisen mehevä ja pehmeä kakku maistuu takuulla kaikille. Joulun parhaita leipomuksia.

Ainekset

200 g
(1 pkt) kuivattuja viikunoita
1 dl
Vettä
125 g
Margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 tl
Soodaa
1 rkl
Piparkakkumaustetta
3/4 dl
Piimää

vuokaan

Margariinia
Korppujauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista viikunoista kovat kannat. Saksi pieniksi paloiksi. Keitä vedessä pehmeiksi. Soseuta ja anna jäähtyä.

200 g
(1 pkt) kuivattuja viikunoita
1 dl
Vettä
2

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita rasvavaahtoon kuivat aineet, viikunasose ja piimä.

125 g
Margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 tl
Soodaa
1 rkl
Piparkakkumaustetta
3/4 dl
Piimää
3

Voitele ja jauhota kakkuvuoka (n. 1,2 l) tai 6 pienempää vuokaa.

Margariinia
Korppujauhoja
4

Valuta taikina vuokaan ja tasoita pinta lusikalla. Vedä lusikalla syvennys taikinan keskelle, jotta kakku kohoaa tasaisesti. Paista 175-asteisen uunin alatasolla koosta riippuen 30–45 minuuttia.

Vinkki: Valmista isoon kakkuvuokaan (n. 2 l) kaksinkertainen taikinamäärä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
Muokattu: 17.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

2937

12299

118,0 g

49,0 g

406,0 g

241,0 g

27,0 g

50,0 g

7,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Piparkakkumaustetta,

Margariinia,

Korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli