Viikuna-piimäkakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Viikuna-piimäkakku

Viikuna-piimäkakku

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Taivaallisen mehevä ja pehmeä kakku maistuu takuulla kaikille. Joulun parhaita leipomuksia.

Ainekset

200 g
(1 pkt) kuivattuja viikunoita
1 dl
Vettä
125 g
Margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Piparkakkumaustetta
1 1/2 tl
Soodaa
3/4 dl
Piimää

vuokaan

Margariinia
Korppujauhoja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista viikunoista kovat kannat. Saksi pieniksi paloiksi. Keitä vedessä pehmeiksi. Soseuta ja anna jäähtyä.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita rasvavaahtoon kuivat aineet, viikunasose ja piimä. Voitele kakkuvuoka (n. 1,2 l) tai 6 pienempää vuokaa.

Valuta taikina vuokaan ja tasoita pinta lusikalla. Vedä lusikalla syvennys taikinan keskelle, jotta kakku kohoaa tasaisesti. Paista 175-asteisen uunin alatasolla koosta riippuen 30–45 minuuttia.

Vinkki: Valmista isoon kakkuvuokaan (n. 2 l) kaksinkertainen taikinamäärä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.