Viikuna-piimäkakku

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Taivaallisen mehevä ja pehmeä kakku maistuu takuulla kaikille. Joulun parhaita leipomuksia.

Ainekset

MääräAinesosa
200 g(1 pkt) kuivattuja viikunoita
1 dlvettä
125 gmargariinia
1 1/2 dlsokeria
2 kplkananmunaa
3 1/2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 tlsoodaa
1 rklpiparkakkumaustetta
3/4 dlpiimää

Vuokaan

margariinia
korppujauhoja

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Poista viikunoista kovat kannat. Saksi pieniksi paloiksi. Keitä vedessä pehmeiksi. Soseuta ja anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) kuivattuja viikunoita
    1 dlvettä
  2. 2

    Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita rasvavaahtoon kuivat aineet, viikunasose ja piimä.

    MääräAinesosa
    125 gmargariinia
    1 1/2 dlsokeria
    2 kplkananmunaa
    3 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 1/2 tlsoodaa
    1 rklpiparkakkumaustetta
    3/4 dlpiimää
  3. 3

    Voitele ja jauhota kakkuvuoka (n. 1,2 l) tai 6 pienempää vuokaa.

    MääräAinesosa
    margariinia
    korppujauhoja
  4. 4

    Valuta taikina vuokaan ja tasoita pinta lusikalla. Vedä lusikalla syvennys taikinan keskelle, jotta kakku kohoaa tasaisesti. Paista 175-asteisen uunin alatasolla koosta riippuen 30–45 minuuttia.

Vinkki: Valmista isoon kakkuvuokaan (n. 2 l) kaksinkertainen taikinamäärä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Piparkakkumaustetta, Margariinia, Korppujauhoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä