Viikuna-piimäkakku

Nappaa talteen!
Taivaallisen mehevä ja pehmeä kakku maistuu takuulla kaikille. Joulun parhaita leipomuksia.
| 200 g | (1 pkt) kuivattuja viikunoita |
| 1 dl | vettä |
| 125 g | margariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 tl | soodaa |
| 1 rkl | piparkakkumaustetta |
| 3/4 dl | piimää |
| Vuokaan | |
|---|---|
| margariinia | |
| korppujauhoja | |
- 1.
Poista viikunoista kovat kannat. Saksi pieniksi paloiksi. Keitä vedessä pehmeiksi. Soseuta ja anna jäähtyä.
- 2.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita rasvavaahtoon kuivat aineet, viikunasose ja piimä.
- 3.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka (n. 1,2 l) tai 6 pienempää vuokaa.
- 4.
Valuta taikina vuokaan ja tasoita pinta lusikalla. Vedä lusikalla syvennys taikinan keskelle, jotta kakku kohoaa tasaisesti. Paista 175-asteisen uunin alatasolla koosta riippuen 30–45 minuuttia.
Viikuna-piimäkakku
Taivaallisen mehevä ja pehmeä kakku maistuu takuulla kaikille. Joulun parhaita leipomuksia.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (1 pkt) kuivattuja viikunoita |
| 1 dl | vettä |
| 125 g | margariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 tl | soodaa |
| 1 rkl | piparkakkumaustetta |
| 3/4 dl | piimää |
Vuokaan | |
| margariinia | |
| korppujauhoja | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Poista viikunoista kovat kannat. Saksi pieniksi paloiksi. Keitä vedessä pehmeiksi. Soseuta ja anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) kuivattuja viikunoita 1 dl vettä - 2
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita rasvavaahtoon kuivat aineet, viikunasose ja piimä.
Määrä Ainesosa 125 g margariinia 1 1/2 dl sokeria 2 kpl kananmunaa 3 1/2 dl vehnäjauhoja 1 1/2 tl soodaa 1 rkl piparkakkumaustetta 3/4 dl piimää - 3
Voitele ja jauhota kakkuvuoka (n. 1,2 l) tai 6 pienempää vuokaa.
Määrä Ainesosa margariinia korppujauhoja - 4
Valuta taikina vuokaan ja tasoita pinta lusikalla. Vedä lusikalla syvennys taikinan keskelle, jotta kakku kohoaa tasaisesti. Paista 175-asteisen uunin alatasolla koosta riippuen 30–45 minuuttia.
Vinkki: Valmista isoon kakkuvuokaan (n. 2 l) kaksinkertainen taikinamäärä.
Ravintosisältö
2937
Energiaa kcal
12299
Energiaa kj
118,0 g
Rasvaa
49,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
406,0 g
Hiilihydraatteja
241,0 g
Sokereita
27,0 g
Kuituja
50,0 g
Proteiinia
7,0 g
Suolaa
2937
Energiaa kcal
12299
Energiaa kj
118,0 g
Rasvaa
49,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
406,0 g
Hiilihydraatteja
241,0 g
Sokereita
27,0 g
Kuituja
50,0 g
Proteiinia
7,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Piparkakkumaustetta, Margariinia, Korppujauhoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























