Viikuna-piimäkakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Viikuna-piimäkakku

Viikuna-piimäkakku
Kappaleita
1
Taivaallisen mehevä ja pehmeä kakku maistuu takuulla kaikille. Joulun parhaita leipomuksia.
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
(1 pkt) kuivattuja viikunoita
1 dl
Vettä
125 g
Margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 rkl
Piparkakkumaustetta
1 1/2 tl
Soodaa
3/4 dl
Piimää

VUOKAAN

Margariinia
Korppujauhoja

Näin teet

1

Poista viikunoista kovat kannat. Saksi pieniksi paloiksi. Keitä vedessä pehmeiksi. Soseuta ja anna jäähtyä.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita rasvavaahtoon kuivat aineet, viikunasose ja piimä. Voitele kakkuvuoka (n. 1,2 l) tai 6 pienempää vuokaa.

Valuta taikina vuokaan ja tasoita pinta lusikalla. Vedä lusikalla syvennys taikinan keskelle, jotta kakku kohoaa tasaisesti. Paista 175-asteisen uunin alatasolla koosta riippuen 30–45 minuuttia.

Vinkki: Valmista isoon kakkuvuokaan (n. 2 l) kaksinkertainen taikinamäärä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
Muokattu: 15.5.2019