Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vohvelitaikina

Vohvelitaikina

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
9 Annosta
Maukkaat vohvelit syntyvät kädenkäänteessä. Rapeaksi paistettujen vohveleiden kanssa maistuvat niin makeat kuin suolaiset täytteet. Vaihtamalla jauhot gluteenittomiksi saat gluteenittomat vohvelit.

Ainekset

5 dl
maitoa
2 kpl
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
3 rkl
rypsiöljyä

paistamiseen

rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita keskenään maito ja munat.

5 dl
maitoa
2 kpl
kananmunaa
2

Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, sokeri ja suola. Kaada kuivien aineiden joukkoon munamaito koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi rypsiöljy. Anna turvota noin 30 minuuttia.

4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
3 rkl
rypsiöljyä
3

Paista vohveleista rapeita kuumalla vohveliraudalla rypsiöljyä apuna käyttäen.

Vinkki: Vaihda vehnäjauhot (4 dl) Kotimaista gluteenittomaan jauhoseokseen (4 ½ dl) ja maito laktoosittomaan maitojuomaan, niin saat gluteenittoman ja FODMAP-ruokavalioon sopivan taikinan.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 14.2.2020
Muokattu: 5.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

188

786

6,2 g

0,7 g

25,7 g

4,4 g

1,0 g

6,6 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli