Vohvelitaikina

arvosana4/5

(6)arviota
9 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Paista rapeat vohvelit helposta vohvelitaikinasta käden käänteessä. Gluteenittomat vohvelit saat vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

Ainekset (9 annosta)

MääräAinesosa
5 dlmaitoa
2 kplkananmunaa
4 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 rklsokeria
1 tlsuolaa
3 rklrypsiöljyä

PAISTAMISEEN

rypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Sekoita keskenään maito ja munat.

    MääräAinesosa
    5 dlmaitoa
    2 kplkananmunaa
  2. 2

    Yhdistä toisessa kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, sokeri ja suola. Kaada kuivien aineiden joukkoon munamaito koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi rypsiöljy. Anna turvota noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    1 rklsokeria
    1 tlsuolaa
    3 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Paista vohveleista rapeita kuumalla vohveliraudalla rypsiöljyä apuna käyttäen.

Vinkki: Vaihda vehnäjauhot Kotimaista gluteenittomaan jauhoseokseen (4 ½ dl) ja maito laktoosittomaan maitojuomaan, niin saat gluteenittoman ja FODMAP-ruokavalioon sopivan taikinan.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: rypsiöljyä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sandra, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
14.2.2020
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä