Vokatut kurkut

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Kurkkuakin voi vokata! Vokattu kurkku maistuu mm. lihan, kanan tai kalan lisäkkeenä. Katso helpon, munattoman ja gluteenittoman kasvislisäkkeen ohje.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplkurkku
1 rkloliiviöljyä
1 rklvalkoviinietikkaa
1 rklhunajaa
suolaa
rouhitta mustapippuria
1/2 dlhienonnettua tilliä

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele, halkaise ja viipaloi kurkku. Kuumenna pannulla öljy ja paista kurkkuviipaleet nopeasti öljyssä. Mausta valkoviinietikalla, hunajalla ja suolalla. Nosta tarjoilukulhoon ja sekoita joukkoon hienonnettu tilli.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Valkoviinietikkaa, Suolaa, Rouhitta mustapippuria, 0,5 dl Hienonnettua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025