Vuohenjuusto-tomaattileipä
Ainekset
Täyte
Pinnalle
Valmistus
Sekoita haaleaan nesteeseen suola, siirappi ja hiiva. Lisää kaurahiutaleet ja sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä taikina. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä 45–60 minuuttia.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle vuohenjuusto ja silputut tomaatit. Kääri levy rullaksi. Kohota puolisen tuntia. Sipaise pinta vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
434
1818
16,3 g
5,0 g
52,2 g
8,5 g
5,5 g
15,7 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
0,3 pakettia Hiivaa (n, 17 g),
Seesaminsiemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli