Vuohenjuusto-tomaattileipä

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
3 1/2 dlmaitoa tai vettä
1 tlsuolaa
1 rklsiirappia
3/10 kplhiivaa (n. 17 g)
1 kplraastettu porkkana
1 1/2 dlkaurahiutaleita
7 dlsämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
3 rklöljyä, sulatettua margariinia tai voita

Täyte

150 gpehmeää vuohenjuustoa
8 kplaurinkokuivattua tomaattia

Pinnalle

seesaminsiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Sekoita haaleaan nesteeseen suola, siirappi ja hiiva. Lisää kaurahiutaleet ja sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä taikina. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä 45–60 minuuttia.

    Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle vuohenjuusto ja silputut tomaatit. Kääri levy rullaksi. Kohota puolisen tuntia. Sipaise pinta vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, 0,3 pakettia Hiivaa (n. 17 g), Seesaminsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025