Vuohenjuustolla täytetty lihamureke

arvosana5/5

(1)arvio
8 Annosta

Herkullinen lihamureke saa mukavaa lisämakua vuohenjuustosta.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 dlkorppujauhoja
2 dlkermaa, maitoa tai vettä
2 kplkananmunaa
1 tlrosmariinia
1 tlsuolaa
1 kpl(700 g) naudan jauhelihaa
8 kplkuivattua aprikoosia

Täyte

75 gvuohenjuustoa

Valmistus

  1. 1

    Sekoita korppujauhot, neste, munat ja mausteet. Anna turvota 5 minuuttia.

  2. 2

    Lisää jauheliha ja pilkotut aprikoosit. Vaivaa taikina tasaiseksi.

  3. 3

    Muotoile mureke kostutetuilla käsillä tangoksi.

  4. 4

    Nosta mureke leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Painele pituussuunnassa keskelle syvennys.

  5. 5

    Pilko vuohenjuusto ja painele syvennykseen.

  6. 6

    Muotoile tanko uudelleen, jotta täyte peittyy. Kiepauta murekerulla ylösalaisin. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Rosmariinia, 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä