Vuohenjuustolohi

Mausta uunilohi pehmeällä vuohenjuustolla ja viimeistele ruoka pinjansiemenillä. Uunilohen paistoaika on parikymmentä minuuttia. Tarjoa lohen kanssa raikasta salaattia ja vaikkapa keitettyjä perunoita.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kglohifileetä
1 tlsuolaa
rouhittua valkopippuria
1 kpl(150 g) pehmeää vuohenjuustoa
1 dlkermaa
4 rklpinjansiemeniä

Valmistus

  1. 1

    Laita lohifilee uunivuokaan nahka alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita vuohenjuusto ja kerma notkeaksi seokseksi. Levitä seos lohifileen päälle. Ripottele pinnalle pinjansiemenet.

    Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, Rouhittua valkopippuria, 4 rkl Pinjansiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 21.11.2025

Samankaltaisia reseptejä