Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ylihelpot kalapullat

timer-icon45 min  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Pari purkkia kotimaista leppäsavukalaa, muutama muu aines ja helpot kalapullat ovat hetkessä pöydässä. Tillinen kermaviilikastike ja keitetyt perunat maistuvat kalapullien kanssa.

Ainekset

Kalapullat

300 g
(2 prk) leppäsavukalaa öljyssä
1/2 kpl
ruukkua tilliä
125 g
(1 rs) valkosipuli ja yrtit -tuorejuustoa
1 dl
korppujauhoja
1 kpl
kananmuna
2 tl
sitruunanmehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Tilli-kermaviilikastike

1/4 kpl
ruukkua tilliä (noin ½ dl hienonnettuna)
200 g
(1 prk) kevytkermaviiliä 6 %
2 tl
sitruunanmehua
2 tl
sinappia
1 tl
hunajaa
ripaus suolaa

Lisäksi

600 g
(8-10) perunaa (kiinteä lajike)
1 rkl
rypsiöljyä paistamiseen

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Aloita kastikkeesta. Hienonna tilli veitsellä. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja laita kastike jääkaappiin maustumaan.

1/4 kpl
ruukkua tilliä (noin ½ dl hienonnettuna)
200 g
(1 prk) kevytkermaviiliä 6 %
2 tl
sitruunanmehua
2 tl
sinappia
1 tl
hunajaa
ripaus suolaa
2

Pese perunat juuresharjalla, laita kattilaan ja lisää vettä sen verran, että perunat peittyvät. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä perunoita kannen alla noin 20 minuuttia. Tee sillä aikaa kalapullat.

600 g
(8-10) perunaa (kiinteä lajike)
3

Avaa kalapurkit ja kaada kalat siivilään. Kun öljy on valunut pois, siirrä kalat isoon kulhoon. Hienonna tilli. Lisää se ja loput kalapullien ainekset kulhoon. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.

300 g
(2 prk) leppäsavukalaa öljyssä
1/2 kpl
ruukkua tilliä
125 g
(1 rs) valkosipuli ja yrtit -tuorejuustoa
1 dl
korppujauhoja
1 kpl
kananmuna
2 tl
sitruunanmehua
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Kostuta kädet vedellä ja pyörittele taikinasta 16 kalapullaa.

5

Kuumenna ½ ruokalusikallista öljyä paistinpannulla keskilämmöllä. Paista ensin 8 kalapullaa kullanruskeiksi. Paista sitten loput kalapullat.

1 rkl
rypsiöljyä paistamiseen
6

Kokeile haarukalla, ovatko perunat kypsiä. Kun ne ovat pehmeitä, kaada vesi pois kattilasta.

7

Tarjoa kalapullat perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.9.2021
|
Muokattu: 11.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

484

2028

23,0 g

8,8 g

37,0 g

5,8 g

2,0 g

29,8 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli