Aloita kastikkeesta. Hienonna tilli veitsellä. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja laita kastike jääkaappiin maustumaan.
Pese perunat juuresharjalla, laita kattilaan ja lisää vettä sen verran, että perunat peittyvät. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä perunoita kannen alla noin 20 minuuttia. Tee sillä aikaa kalapullat.
Avaa kalapurkit ja kaada kalat siivilään. Kun öljy on valunut pois, siirrä kalat isoon kulhoon. Hienonna tilli. Lisää se ja loput kalapullien ainekset kulhoon. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
Kostuta kädet vedellä ja pyörittele taikinasta 16 kalapullaa.
Kuumenna ½ ruokalusikallista öljyä paistinpannulla keskilämmöllä. Paista ensin 8 kalapullaa kullanruskeiksi. Paista sitten loput kalapullat.
Kokeile haarukalla, ovatko perunat kypsiä. Kun ne ovat pehmeitä, kaada vesi pois kattilasta.
Tarjoa kalapullat perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
484
2028
23,0 g
8,8 g
37,0 g
5,8 g
2,0 g
29,8 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli