Ylihelpot kalapullat
45 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pari purkkia kotimaista leppäsavukalaa, muutama muu aines ja helpot kalapullat ovat hetkessä pöydässä. Tillinen kermaviilikastike ja keitetyt perunat maistuvat kalapullien kanssa.
| Kalapullat | |
|---|---|
| 300 g | (2 prk) leppäsavukalaa öljyssä |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 125 g | (1 rs) valkosipuli ja yrtit -tuorejuustoa |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 tl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Tilli-kermaviilikastike | |
| 1/4 kpl | ruukkua tilliä (noin ½ dl hienonnettuna) |
| 200 g | (1 prk) kevytkermaviiliä 6 % |
| 2 tl | sitruunanmehua |
| 2 tl | sinappia |
| 1 tl | hunajaa |
| ripaus suolaa | |
| Lisäksi | |
| 600 g | (8-10) perunaa (kiinteä lajike) |
| 1 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
- 1.
Aloita kastikkeesta. Hienonna tilli veitsellä. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja laita kastike jääkaappiin maustumaan.
- 2.
Pese perunat juuresharjalla, laita kattilaan ja lisää vettä sen verran, että perunat peittyvät. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä perunoita kannen alla noin 20 minuuttia. Tee sillä aikaa kalapullat.
- 3.
Avaa kalapurkit ja kaada kalat siivilään. Kun öljy on valunut pois, siirrä kalat isoon kulhoon. Hienonna tilli. Lisää se ja loput kalapullien ainekset kulhoon. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
- 4.
Kostuta kädet vedellä ja pyörittele taikinasta 16 kalapullaa.
- 5.
Kuumenna ½ ruokalusikallista öljyä paistinpannulla keskilämmöllä. Paista ensin 8 kalapullaa kullanruskeiksi. Paista sitten loput kalapullat.
- 6.
Kokeile haarukalla, ovatko perunat kypsiä. Kun ne ovat pehmeitä, kaada vesi pois kattilasta.
- 7.
Tarjoa kalapullat perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Pari purkkia kotimaista leppäsavukalaa, muutama muu aines ja helpot kalapullat ovat hetkessä pöydässä. Tillinen kermaviilikastike ja keitetyt perunat maistuvat kalapullien kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Kalapullat | |
| 300 g | (2 prk) leppäsavukalaa öljyssä |
| 1/2 kpl | ruukkua tilliä |
| 125 g | (1 rs) valkosipuli ja yrtit -tuorejuustoa |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 tl | sitruunanmehua |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Tilli-kermaviilikastike | |
| 1/4 kpl | ruukkua tilliä (noin ½ dl hienonnettuna) |
| 200 g | (1 prk) kevytkermaviiliä 6 % |
| 2 tl | sitruunanmehua |
| 2 tl | sinappia |
| 1 tl | hunajaa |
| ripaus suolaa | |
Lisäksi | |
| 600 g | (8-10) perunaa (kiinteä lajike) |
| 1 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
Valmistus
- 1
Aloita kastikkeesta. Hienonna tilli veitsellä. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja laita kastike jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 1/4 kpl ruukkua tilliä (noin ½ dl hienonnettuna) 200 g (1 prk) kevytkermaviiliä 6 % 2 tl sitruunanmehua 2 tl sinappia 1 tl hunajaa ripaus suolaa - 2
Pese perunat juuresharjalla, laita kattilaan ja lisää vettä sen verran, että perunat peittyvät. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä perunoita kannen alla noin 20 minuuttia. Tee sillä aikaa kalapullat.
Määrä Ainesosa 600 g (8-10) perunaa (kiinteä lajike) - 3
Avaa kalapurkit ja kaada kalat siivilään. Kun öljy on valunut pois, siirrä kalat isoon kulhoon. Hienonna tilli. Lisää se ja loput kalapullien ainekset kulhoon. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 300 g (2 prk) leppäsavukalaa öljyssä 1/2 kpl ruukkua tilliä 125 g (1 rs) valkosipuli ja yrtit -tuorejuustoa 1 dl korppujauhoja 1 kpl kananmuna 2 tl sitruunanmehua 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Kostuta kädet vedellä ja pyörittele taikinasta 16 kalapullaa.
- 5
Kuumenna ½ ruokalusikallista öljyä paistinpannulla keskilämmöllä. Paista ensin 8 kalapullaa kullanruskeiksi. Paista sitten loput kalapullat.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä paistamiseen - 6
Kokeile haarukalla, ovatko perunat kypsiä. Kun ne ovat pehmeitä, kaada vesi pois kattilasta.
- 7
Tarjoa kalapullat perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa.
Ravintosisältö
484
Energiaa kcal
2028
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,0 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
29,8 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
484
Energiaa kcal
2028
Energiaa kj
23,0 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,0 g
Hiilihydraatteja
5,8 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
29,8 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























