Yrtti-juustoleipä

arvosana4/5

(5)arviota
15 Palaa

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Yrtti-juustoleipä valmistuu helposti pellillä tai vuoassa. Jaa taikina taikinapyörällä annospaloiksi ennen paistamista, jolloin vältyt sämpylöiden pyörittelyltä!

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlmaitoa
25 ghiivaa
2 rklhunajaa
1 1/2 tlsuolaa
1 rklvälimeren yrttiseosta
12 dlsämpyläjauhoja
2 rkloliiviöljyä
80 g(2 dl) vahvaa juustoraastetta

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja lisää hunaja, suola ja yrttiseos. Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lisää öljy ja juustoraaste alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota peitettynä 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    5 dlmaitoa
    25 ghiivaa
    2 rklhunajaa
    1 1/2 tlsuolaa
    1 rklvälimeren yrttiseosta
    12 dlsämpyläjauhoja
    2 rkloliiviöljyä
    80 g(2 dl) vahvaa juustoraastetta
  2. 2

    Painele taikina leivinpaperoidulle pienelle uunipellille tai -vuokaan tasaiseksi levyksi. Anna leivän kohota 15 minuuttia.

  3. 3

    Jaa kohonnut leipä taikinapyörällä annospaloiksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä