Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yrtti-juustoleipä

Yrtti-juustoleipä

Fork and knife
15 Palaa
Fork and knife
15 Palaa
Valmista helppo yrtti-juustoleipä pellillä tai vuoassa ja jaa taikinapyörällä annospaloiksi, vältyt sämpylöiden pyörittelyltä.

Ruokavaliot

Ainekset

5 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
2 rkl
Hunajaa
1 1/2 tl
Suolaa
1 rkl
Välimeren yrttiseosta
12 dl
Sämpyläjauhoja
2 rkl
Oliiviöljyä
2 dl
Vahvaa juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja lisää hunaja, suola ja yrttiseos. Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lisää öljy ja juustoraaste alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota peitettynä 30 minuuttia.

2

Painele taikina leivinpaperoidulle pienelle uunipellille tai -vuokaan tasaiseksi levyksi. Anna leivän kohota 15 minuuttia. Jaa kohonnut leipä taikinapyörällä annospaloiksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2014
Muokattu: 8.2.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

178

745

3,1 g

0,7 g

29,9 g

3,9 g

2,4 g

5,9 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

25 g Hiivaa,

1,5 tl Suolaa,

1 rkl Välimeren yrttiseosta,

2 dl Vahvaa juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli