Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yrtti-omenatäytetty possunfilee

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

700 g
Porsaan sisäfilee
1 rkl
Dijon-sinappia
2 rkl
Omenasosetta
1 tl
Suolaa
1/4 tl
Rouhittua mustapippuria
1 dl
Hienonnettuja tuoreita yrttejä, esim basilikaa ja persiljaa
1 tl
Kuivattua timjamia ja rosmariinia
1 rkl
Oliiviöljyä
3 kpl
Valosipulinkynttä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa porsaanfilee auki yhtenäiseksi, tasaiseksi levyksi aloittaen fileen reunalta. Nuiji lihan pinta kevyesti nyrkillä. Mausta sinapilla, omenasoseella, suolalla ja pippurilla. Sekoita hienonnetut yrtit ja valkosipulinkynnet sekä öljy keskenään. Levitä täyte pituussuunnassa puolikkaalle levylle. Kääri levy tiukaksi rullaksi ja sido kostutetulla puuvillalangalla. Mausta lihan pinta kevyesti suolalla ja pippurilla. Työnnä paistomittari fileerullan paksuimpaan kohtaan ja nosta rulla uunivuokaan. Pirskota vuoan pohjalle hieman vettä.Paista 250-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Laske lämpötila 150-asteeseen ja jatka kypsentämistä noin puolisen tuntia tai kunnes sisälämpötila näyttää 72–74 astetta. Kääri filee hetkeksi folioon vetäytymään. Paistoliemestä voit valmistaa kastikkeen sekoittamalla siihen hieman sinappia ja kermaa. Poista sidontalangat ja viipaloi liha tarjolle.Lämpötila: 250 astetta - 150 astetta.Paistoaika: noin 45 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schöder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 14.5.2010
|
Muokattu: 27.3.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.