Sekoita monitoimikoneessa jauhot ja paloiteltu rasva keskenään. Lisää rahka ja mausteseos ja pyöräytä pikaisesti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina 12 pienen piirakkavuoan tai muffinivuoan pohjalle ja reunoille. Voit myös paistaa yhden ison piirakan. Nosta pohjat kylmään täytteen teon ajaksi. Hienonna yrtit. Hienonna huuhdeltu purjo ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä. Nosta syrjään odottamaan. Sekoita rahka, kerma, parmesaaniraaste, kananmunat, mausteet ja yrtit keskenään. Pistä haarukalla piirakkapohjiin reikiä ja jaa sipuliseos vuokiin. Annostele juustoseos päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa pieniä noin 15 minuuttia ja isoa 20–25 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
871
208
14,0 g
8,2 g
14,8 g
1,1 g
0,7 g
5,3 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Provencale-yrttiseosta,
Pala purjoa,
Valkosipulinkynsi,
1 dl Parmesaaniraastetta,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli