Yrtti-rahkapiiraat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yrtti-rahkapiiraat

???
Kappaleita
12
Yrttiset rahkapiiraat maistuvat kahvipöydässä tai vaikka iltapalana. Lisää makua pienille herkkupiirakoille antaa parmesaaniraaste.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
125 g
Voita tai margariinia
1/2 kpl
Maitorahkaa (125 g)
1 tl
Provencale-yrttiseosta

TÄYTE

1 dl
Hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa, persiljaa, minttua
Pala purjoa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Oliiviöljyä
1/2 kpl
Maitorahkaa (125 g)
1 dl
Kermaa
1 dl
Parmesaaniraastetta
2 kpl
Kananmunaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Sekoita monitoimikoneessa jauhot ja paloiteltu rasva keskenään. Lisää rahka ja mausteseos ja pyöräytä pikaisesti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina 12 pienen piirakkavuoan tai muffinivuoan pohjalle ja reunoille. Voit myös paistaa yhden ison piirakan. Nosta pohjat kylmään täytteen teon ajaksi. Hienonna yrtit. Hienonna huuhdeltu purjo ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä. Nosta syrjään odottamaan. Sekoita rahka, kerma, parmesaaniraaste, kananmunat, mausteet ja yrtit keskenään. Pistä haarukalla piirakkapohjiin reikiä ja jaa sipuliseos vuokiin. Annostele juustoseos päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa pieniä noin 15 minuuttia ja isoa 20–25 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.3.2013
Muokattu: 15.5.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g178 g
Proteiinia5 g63 g
Rasvaa14 g168 g
Kuituja1 g8 g
Energiaa kj871 10452
Energiaa kcal208 2496

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Provencale-yrttiseosta

  • Pala purjoa

  • Valkosipulinkynsi

  • 1 dl Parmesaaniraastetta

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja15 g178 g
Proteiinia5 g63 g
Rasvaa14 g168 g
Kuituja1 g8 g
Energiaa kj871 10452
Energiaa kcal208 2496

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Provencale-yrttiseosta

  • Pala purjoa

  • Valkosipulinkynsi

  • 1 dl Parmesaaniraastetta

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.