Yrtti-rahkapiiraat

Arvostele resepti
12 Kappaletta

Yrttiset rahkapiiraat maistuvat kahvipöydässä tai vaikka iltapalana. Lisää makua pienille herkkupiirakoille antaa parmesaaniraaste.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

3 1/2 dlvehnäjauhoja
125 gvoita tai margariinia
1/2 kplmaitorahkaa (125 g)
1 tlprovencale-yrttiseosta

Täyte

1 dlhienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa, persiljaa, minttua
pala purjoa
1 kplvalkosipulinkynsi
1 rkloliiviöljyä
1/2 kplmaitorahkaa (125 g)
1 dlkermaa
1 dlparmesaaniraastetta
2 kplkananmunaa
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Sekoita monitoimikoneessa jauhot ja paloiteltu rasva keskenään. Lisää rahka ja mausteseos ja pyöräytä pikaisesti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina 12 pienen piirakkavuoan tai muffinivuoan pohjalle ja reunoille. Voit myös paistaa yhden ison piirakan. Nosta pohjat kylmään täytteen teon ajaksi. Hienonna yrtit. Hienonna huuhdeltu purjo ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä. Nosta syrjään odottamaan. Sekoita rahka, kerma, parmesaaniraaste, kananmunat, mausteet ja yrtit keskenään. Pistä haarukalla piirakkapohjiin reikiä ja jaa sipuliseos vuokiin. Annostele juustoseos päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa pieniä noin 15 minuuttia ja isoa 20–25 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Provencale-yrttiseosta, Pala purjoa, Valkosipulinkynsi, 1 dl Parmesaaniraastetta, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025