Sekoita monitoimikoneessa jauhot ja paloiteltu rasva keskenään. Lisää rahka ja mausteseos ja pyöräytä pikaisesti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina 12 pienen piirakkavuoan tai muffinivuoan pohjalle ja reunoille. Voit myös paistaa yhden ison piirakan. Nosta pohjat kylmään täytteen teon ajaksi. Hienonna yrtit. Hienonna huuhdeltu purjo ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä. Nosta syrjään odottamaan. Sekoita rahka, kerma, parmesaaniraaste, kananmunat, mausteet ja yrtit keskenään. Pistä haarukalla piirakkapohjiin reikiä ja jaa sipuliseos vuokiin. Annostele juustoseos päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa pieniä noin 15 minuuttia ja isoa 20–25 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
208
871
14,0 g
8,2 g
14,8 g
1,1 g
0,7 g
5,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Provencale-yrttiseosta,
Pala purjoa,
Valkosipulinkynsi,
1 dl Parmesaaniraastetta,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli