Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yrtti-rahkapiiraat

Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Yrttiset rahkapiiraat maistuvat kahvipöydässä tai vaikka iltapalana. Lisää makua pienille herkkupiirakoille antaa parmesaaniraaste.

Ainekset

Pohja

3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
125 g
Voita tai margariinia
1/2 kpl
Maitorahkaa (125 g)
1 tl
Provencale-yrttiseosta

Täyte

1 dl
Hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa, persiljaa, minttua
Pala purjoa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Oliiviöljyä
1/2 kpl
Maitorahkaa (125 g)
1 dl
Kermaa
1 dl
Parmesaaniraastetta
2 kpl
Kananmunaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita monitoimikoneessa jauhot ja paloiteltu rasva keskenään. Lisää rahka ja mausteseos ja pyöräytä pikaisesti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina 12 pienen piirakkavuoan tai muffinivuoan pohjalle ja reunoille. Voit myös paistaa yhden ison piirakan. Nosta pohjat kylmään täytteen teon ajaksi. Hienonna yrtit. Hienonna huuhdeltu purjo ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä. Nosta syrjään odottamaan. Sekoita rahka, kerma, parmesaaniraaste, kananmunat, mausteet ja yrtit keskenään. Pistä haarukalla piirakkapohjiin reikiä ja jaa sipuliseos vuokiin. Annostele juustoseos päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa pieniä noin 15 minuuttia ja isoa 20–25 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.3.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

208

871

14,0 g

8,2 g

14,8 g

1,1 g

0,7 g

5,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Provencale-yrttiseosta,

Pala purjoa,

Valkosipulinkynsi,

1 dl Parmesaaniraastetta,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli