Yrtti-rahkapiiraat - Yhteishyvä

Yrtti-rahkapiiraat

???
Kappaleita
12
Yrttiset rahkapiiraat maistuvat kahvipöydässä tai vaikka iltapalana. Lisää makua pienille herkkupiirakoille antaa parmesaaniraaste.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
125 g
Voita tai margariinia
1/2 kpl
Maitorahkaa (125 g)
1 tl
Provencale-yrttiseosta

TÄYTE

1 dl
Hienonnettuja yrttejä, esim. basilikaa, persiljaa, minttua
Pala purjoa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 rkl
Oliiviöljyä
1/2 kpl
Maitorahkaa (125 g)
1 dl
Kermaa
1 dl
Parmesaaniraastetta
2 kpl
Kananmunaa
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Näin teet

1

Sekoita monitoimikoneessa jauhot ja paloiteltu rasva keskenään. Lisää rahka ja mausteseos ja pyöräytä pikaisesti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina 12 pienen piirakkavuoan tai muffinivuoan pohjalle ja reunoille. Voit myös paistaa yhden ison piirakan. Nosta pohjat kylmään täytteen teon ajaksi. Hienonna yrtit. Hienonna huuhdeltu purjo ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipulit öljyssä. Nosta syrjään odottamaan. Sekoita rahka, kerma, parmesaaniraaste, kananmunat, mausteet ja yrtit keskenään. Pistä haarukalla piirakkapohjiin reikiä ja jaa sipuliseos vuokiin. Annostele juustoseos päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa pieniä noin 15 minuuttia ja isoa 20–25 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.3.2013
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g0 g
Proteiinia0 g0 g
Rasvaa0 g0 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj0 0
Energiaa kcal0 0

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Provencale-yrttiseosta

  • Valkosipulinkynsi

  • 1 dl Parmesaaniraastetta

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g0 g
Proteiinia0 g0 g
Rasvaa0 g0 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj0 0
Energiaa kcal0 0

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Provencale-yrttiseosta

  • Valkosipulinkynsi

  • 1 dl Parmesaaniraastetta

  • Suolaa

  • Rouhittua mustapippuria

Resepti
Katri Schröder

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.