Yrttikuorrutettu lohi

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
750 glohta tai kirjolohta
1 tlsuolaa
1 kpl(50 g) pinjansiemeniä
1/2 dlkaurahiutaleita
1 dltuoretta basilikaa
1 dltuoretta persiljaa
3 kplpaahtoleipäpalaa
1 tlkuivattua timjamia
3/4 dlvehnäjauhoja
1 kplkananmuna

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lohi suolalla. Laita pinjansiemenet, kaurahiutaleet, basilika, persilja ja paahtoleivät tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi seokseksi. Mausta timjamilla. Kaada yrttiseos, vehnäjauhot ja kananmuna omille lautasilleen, riko kananmunan rakenne. Kasta lohipala ensin jauhoihin, sen jälkeen kananmunaan ja lopuksi yrttikuorrutteeseen. Painele kuorrutetta vielä sormin lohen pinnalle, jotta se pysyy. Laita lohi uunivuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa lohi esimerkiksi lohkoperunoiden, sitruunaviipaleiden ja raikkaan salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
19.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025