Yrttikuorrutettu lohi | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Yrttikuorrutettu lohi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

750 g
Lohta tai kirjolohta
1 tl
Suolaa
1 kpl
(50 g) pinjansiemeniä
1/2 dl
Kaurahiutaleita
1 dl
Tuoretta basilikaa
1 dl
Tuoretta persiljaa
3 kpl
Paahtoleipäpalaa
1 tl
Kuivattua timjamia
3/4 dl
Vehnäjauhoja
1 kpl
Kananmuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta lohi suolalla. Laita pinjansiemenet, kaurahiutaleet, basilika, persilja ja paahtoleivät tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi seokseksi. Mausta timjamilla. Kaada yrttiseos, vehnäjauhot ja kananmuna omille lautasilleen, riko kananmunan rakenne. Kasta lohipala ensin jauhoihin, sen jälkeen kananmunaan ja lopuksi yrttikuorrutteeseen. Painele kuorrutetta vielä sormin lohen pinnalle, jotta se pysyy. Laita lohi uunivuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa lohi esimerkiksi lohkoperunoiden, sitruunaviipaleiden ja raikkaan salaatin kanssa.

Resepti:
Krista Niiniharju
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.2.2008
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.