Yrttinen antipastopurkki

Nappaa talteen!
Sujauta feta ja oliivit mausteiden kanssa purkkiin ja kiikuta jouluksi suolaisen ystävälle. Herkuttelija höystää antipastolla salaatin tai koostaa mehevät herkkuleivät purkin antimilla.
| 400 g | fetajuustoa |
| 5 dl | oliiveja |
| 5 dl | rypsiöljyä |
| 1 1/2 dl | valkoviinietikkaa |
| 3/4 dl | (3/4 dl) juoksevaa hunajaa |
| 2 tl | mustapippuria |
| 2 tl | kuivattua basilikaa |
| 2 tl | kuivattua oreganoa |
| 2 tl | kuivattua timjamia |
| 1 tl | kuivattua rosmariinia |
| Valkosipulit | |
|---|---|
| 4 kpl | kokonaista valkosipulia |
| 1 dl | valkoviinietikkaa |
| 1 dl | vettä |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
- 1.
Tee valkosipulit. Kiehauta liemen ainekset ja lisää kuoritut kynnet. Keitä 5 minuuttia. Jäähdytä liemessä ja laita maustumaan jääkaappiin 1–2 tunniksi.
- 2.
Kuutioi feta, valuta oliivit ja valkosipulit. Yhdistä kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa öljy, etikka, hunaja ja mausteet.
- 3.
Jaa fetat ja oliivit purkkeihin, kaada marinadi päälle. Lisää tarvittaessa öljyä. Anna maustua jääkaapissa 2–3 päivää. Antipasto säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.
- 4.
Vinkki
Lisää purkkiin tuoreita yrttejä tai aurinko-kuivattuja tomaatteja.
Yrttinen antipastopurkki
Sujauta feta ja oliivit mausteiden kanssa purkkiin ja kiikuta jouluksi suolaisen ystävälle. Herkuttelija höystää antipastolla salaatin tai koostaa mehevät herkkuleivät purkin antimilla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | fetajuustoa |
| 5 dl | oliiveja |
| 5 dl | rypsiöljyä |
| 1 1/2 dl | valkoviinietikkaa |
| 3/4 dl | (3/4 dl) juoksevaa hunajaa |
| 2 tl | mustapippuria |
| 2 tl | kuivattua basilikaa |
| 2 tl | kuivattua oreganoa |
| 2 tl | kuivattua timjamia |
| 1 tl | kuivattua rosmariinia |
Valkosipulit | |
| 4 kpl | kokonaista valkosipulia |
| 1 dl | valkoviinietikkaa |
| 1 dl | vettä |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Tee valkosipulit. Kiehauta liemen ainekset ja lisää kuoritut kynnet. Keitä 5 minuuttia. Jäähdytä liemessä ja laita maustumaan jääkaappiin 1–2 tunniksi.
Määrä Ainesosa 1 dl vettä 1 dl valkoviinietikkaa 2 rkl sokeria 1 tl suolaa 4 kpl kokonaista valkosipulia - 2
Kuutioi feta, valuta oliivit ja valkosipulit. Yhdistä kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa öljy, etikka, hunaja ja mausteet.
Määrä Ainesosa 400 g fetajuustoa 5 dl oliiveja 5 dl rypsiöljyä 1 1/2 dl valkoviinietikkaa 3/4 dl (3/4 dl) juoksevaa hunajaa 2 tl kuivattua basilikaa 2 tl kuivattua timjamia 1 tl kuivattua rosmariinia 2 tl kuivattua oreganoa 2 tl mustapippuria - 3
Jaa fetat ja oliivit purkkeihin, kaada marinadi päälle. Lisää tarvittaessa öljyä. Anna maustua jääkaapissa 2–3 päivää. Antipasto säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.
- 4
Vinkki
Lisää purkkiin tuoreita yrttejä tai aurinko-kuivattuja tomaatteja.
Ravintosisältö
1495
Energiaa kcal
6255
Energiaa kj
145,0 g
Rasvaa
22,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,8 g
Hiilihydraatteja
29,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
19,3 g
Proteiinia
5,9 g
Suolaa
1495
Energiaa kcal
6255
Energiaa kj
145,0 g
Rasvaa
22,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
29,8 g
Hiilihydraatteja
29,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
19,3 g
Proteiinia
5,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Mustapippuria, 2 tl Kuivattua basilikaa, 2 tl Kuivattua oreganoa, 2 tl Kuivattua timjamia, 1 tl Kuivattua rosmariinia, 1 dl Vettä, 1 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























