Yrttinen antipastopurkki

Sujauta feta ja oliivit mausteiden kanssa purkkiin ja kiikuta jouluksi suolaisen ystävälle. Herkuttelija höystää antipastolla salaatin tai koostaa mehevät herkkuleivät purkin antimilla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gfetajuustoa
5 dloliiveja
5 dlrypsiöljyä
1 1/2 dlvalkoviinietikkaa
3/4 dl(3/4 dl) juoksevaa hunajaa
2 tlmustapippuria
2 tlkuivattua basilikaa
2 tlkuivattua oreganoa
2 tlkuivattua timjamia
1 tlkuivattua rosmariinia

Valkosipulit

4 kplkokonaista valkosipulia
1 dlvalkoviinietikkaa
1 dlvettä
2 rklsokeria
1 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Tee valkosipulit. Kiehauta liemen ainekset ja lisää kuoritut kynnet. Keitä 5 minuuttia. Jäähdytä liemessä ja laita maustumaan jääkaappiin 1–2 tunniksi.

    MääräAinesosa
    1 dlvettä
    1 dlvalkoviinietikkaa
    2 rklsokeria
    1 tlsuolaa
    4 kplkokonaista valkosipulia
  2. 2

    Kuutioi feta, valuta oliivit ja valkosipulit. Yhdistä kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa öljy, etikka, hunaja ja mausteet.

    MääräAinesosa
    400 gfetajuustoa
    5 dloliiveja
    5 dlrypsiöljyä
    1 1/2 dlvalkoviinietikkaa
    3/4 dl(3/4 dl) juoksevaa hunajaa
    2 tlkuivattua basilikaa
    2 tlkuivattua timjamia
    1 tlkuivattua rosmariinia
    2 tlkuivattua oreganoa
    2 tlmustapippuria
  3. 3

    Jaa fetat ja oliivit purkkeihin, kaada marinadi päälle. Lisää tarvittaessa öljyä. Anna maustua jääkaapissa 2–3 päivää. Antipasto säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.

  4. 4

    Vinkki
    Lisää purkkiin tuoreita yrttejä tai aurinko-kuivattuja tomaatteja.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Mustapippuria, 2 tl Kuivattua basilikaa, 2 tl Kuivattua oreganoa, 2 tl Kuivattua timjamia, 1 tl Kuivattua rosmariinia, 1 dl Vettä, 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
3.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä