Yrttinen antipastopurkki - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yrttinen antipastopurkki

???
Annokset
4
Ruokavalio
Sujauta feta ja oliivit mausteiden kanssa purkkiin ja kiikuta jouluksi suolaisen ystävälle. Herkuttelija höystää antipastolla salaatin tai koostaa mehevät herkkuleivät purkin antimilla.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
Fetajuustoa
5 dl
Oliiveja
5 dl
Rypsiöljyä
1 1/2 dl
Valkoviinietikkaa
3/4 dl
(3/4 dl) juoksevaa hunajaa
2 tl
Mustapippuria
2 tl
Kuivattua basilikaa
2 tl
Kuivattua oreganoa
2 tl
Kuivattua timjamia
1 tl
Kuivattua rosmariinia

VALKOSIPULIT

4 kpl
Kokonaista valkosipulia
1 dl
Valkoviinietikkaa
1 dl
Vettä
2 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa

Näin teet

1

Tee valkosipulit. Kiehauta liemen ainekset ja lisää kuoritut kynnet. Keitä 5 minuuttia. Jäähdytä liemessä ja laita maustumaan jääkaappiin 1–2 tunniksi.

1 dl
Vettä
1 dl
Valkoviinietikkaa
2 rkl
Sokeria
1 tl
Suolaa
4 kpl
Kokonaista valkosipulia
2

Kuutioi feta, valuta oliivit ja valkosipulit. Yhdistä kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa öljy, etikka, hunaja ja mausteet.

400 g
Fetajuustoa
5 dl
Oliiveja
5 dl
Rypsiöljyä
1 1/2 dl
Valkoviinietikkaa
3/4 dl
(3/4 dl) juoksevaa hunajaa
2 tl
Kuivattua basilikaa
2 tl
Kuivattua timjamia
1 tl
Kuivattua rosmariinia
2 tl
Kuivattua oreganoa
2 tl
Mustapippuria
3

Jaa fetat ja oliivit purkkeihin, kaada marinadi päälle. Lisää tarvittaessa öljyä. Anna maustua jääkaapissa 2–3 päivää. Antipasto säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.

4

Vinkki
Lisää purkkiin tuoreita yrttejä tai aurinko-kuivattuja tomaatteja.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Päivi Ristell
Julkaistu: 15.11.2017
Muokattu: 27.2.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja30 g119 g
Proteiinia19 g77 g
Rasvaa145 g580 g
Kuituja2 g7 g
Energiaa kj6255 25021
Energiaa kcal1495 5978

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Mustapippuria

  • 2 tl Kuivattua basilikaa

  • 2 tl Kuivattua oreganoa

  • 2 tl Kuivattua timjamia

  • 1 tl Kuivattua rosmariinia

  • 1 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja30 g119 g
Proteiinia19 g77 g
Rasvaa145 g580 g
Kuituja2 g7 g
Energiaa kj6255 25021
Energiaa kcal1495 5978

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 tl Mustapippuria

  • 2 tl Kuivattua basilikaa

  • 2 tl Kuivattua oreganoa

  • 2 tl Kuivattua timjamia

  • 1 tl Kuivattua rosmariinia

  • 1 dl Vettä

  • 1 tl Suolaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Päivi Ristell

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.