Yrttinen karitsanpaisti

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Mausta karitsa tuoreilla yrteillä ja valkosipulilla ja kypsennä karitsanpaisti uunissa. Tarjoa pyhäpäivän helppo paisti esimerkiksi uunikasvisten ja perunoiden kanssa. Käytä halutessasi paistoliemi kermaisen kastikkeen pohjana.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 1/5 kg(1 kpl) suolattua karitsanpaistia
5 kplvalkosipulinkynttä
2 rklvoita
2 rklrypsiöljyä
1/2 kplruukku rosmariinia
1/2 kplruukku lehtipersiljaa

Valmistus (Uuni 120°C)

  1. 1

    Pyyhi paisti kuivaksi ja tee siihen 10 viiltoa terävällä veitsellä. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Työnnä puolikas valkosipulinkynsi kuhunkin viiltoon.

    MääräAinesosa
    5 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Kuumenna voi ja öljy pannulla. Ruskista paisti voi-öljyseoksessa kauttaaltaan. Siirrä liha uunivuokaan. Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.

    MääräAinesosa
    2 rklvoita
    2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Hienonna yrtit ja hiero niistä noin ¾ lihan pintaan. Paista lihaa 120-asteisessa uunissa, kunnes mittari näyttää 65 astetta. Tähän menee noin tunti.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukku rosmariinia
    1/2 kplruukku lehtipersiljaa
  4. 4

    Ota liha uunista, peitä löyhästi foliolla ja anna vetäytyä vähintään 20 minuuttia.

  5. 5

    Viimeistele paisti lopuilla hienonnetuilla yrteillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 kpl ruukku rosmariinia, 0.5 kpl ruukku lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara, Kati Pohja
Kuvat:
Piia Arnould
6.9.2018
|
Päivitetty: 23.10.2025

Samankaltaisia reseptejä