Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yrttiperunamuusi

Yrttiperunamuusi

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Tuoreet yrtit tuovat raikkautta ja makua perunamuusiin. Lisää mieleisiäsi yrttejä valmiin perunasoseen joukkoon ja saat maistuvan lisukkeen kala- tai liharuoalle.

Ainekset

1300 g
(12−14 kpl) jauhoisia perunoita
1 l
vettä
2 1/2 - 3 dl
kuumaa maitoa tai keitinvettä
3/4 tl
suolaa
1 dl
hienonnettuja yrttejä (esim. ruohosipulia tai lehtipersiljaa)
(3 rkl voita)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Pese, kuori ja paloittele perunat. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15−20 minuuttia. Kaada keitinvesi pois tai ota talteen, jos käytät sitä muusiin.

1300 g
(12−14 kpl) jauhoisia perunoita
1 l
vettä
2

Soseuta perunat perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon kuumaa maitoa tai keitinvettä sen verran, että saat haluamasi paksuisen muusin. Mausta suolalla, yrteillä ja halutessasi voilla.

2 1/2 - 3 dl
kuumaa maitoa tai keitinvettä
3/4 tl
suolaa
1 dl
hienonnettuja yrttejä (esim. ruohosipulia tai lehtipersiljaa)
(3 rkl voita)

Hyvästi hävikki: Hyödynnä jäljelle jäänyt muusi perunarieskoihin!

Miltä maistui?
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 18.1.2015
Muokattu: 26.2.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

197

826

1,4 g

0,6 g

37,2 g

4,4 g

2,4 g

6,2 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(3 rkl voita).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli