Yrttiperunamuusi

arvosana4/5

(1)arvio
5 Annosta

45 min (josta 20 min aktiivista)

Tuoreet yrtit tuovat raikkautta ja makua perunamuusiin. Lisää mieleisiäsi yrttejä valmiin perunasoseen joukkoon ja saat maistuvan lisukkeen kala- tai liharuoalle.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
1 1/4 kgjauhoisia perunoita
1 lvettä
2 1/2 - 3 dlmaitoa
3/4 tlsuolaa
1/2 kplruukku lehtipersiljaa
1/2 kplruukku ruohosipulia
3 rklvoita

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja paloittele perunat. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15−20 minuuttia. Kaada keitinvesi pois.

    MääräAinesosa
    1 1/4 kgjauhoisia perunoita
    1 lvettä
  2. 2

    Kuumenna maito ja hienonna yrtit.

    MääräAinesosa
    2 1/2 - 3 dlmaitoa
    1/2 kplruukku lehtipersiljaa
    1/2 kplruukku ruohosipulia
  3. 3

    Soseuta perunat perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon maitoa sen verran, että saat haluamasi paksuisen muusin. Mausta suolalla, yrteillä ja voilla.

    MääräAinesosa
    3/4 tlsuolaa
    3 rklvoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä