Pese, kuori ja paloittele perunat. Lisää perunat kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi, noin 15−20 minuuttia. Kaada keitinvesi pois tai ota talteen, jos käytät sitä muusiin.
Soseuta perunat perunasurvimella tai sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon kuumaa maitoa tai keitinvettä sen verran, että saat haluamasi paksuisen muusin. Mausta suolalla, yrteillä ja halutessasi voilla.
Hyvästi hävikki: Hyödynnä jäljelle jäänyt muusi perunarieskoihin!
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
826
197
1,4 g
0,6 g
37,2 g
4,4 g
2,4 g
6,2 g
1,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(3 rkl voita).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli