5 vinkkiä: Näin ruokaa ei mene roskikseen | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

5 vinkkiä: Näin ruokaa ei mene roskikseen

5 vinkkiä: Näin ruokaa ei mene roskikseen

Välty heittämästä ruokaa roskikseen näiden vinkkien avulla.

Jaa Somessa
Teksti
Petra Sneck
Asiantuntija
vastuullisuusasiantuntija Senja Forsman, SOK ja tutkimusohjelmapäällikkö Juha-Matti Katajajuuri, Luonnonvarakeskus LUKES
Kuvat
SOK
  1. Suunnittele viikon ostoslista ennakkoon ja pidä siitä kiinni. Hyödynnä kauppojen -30 %-tarjouksia. Päivitä ostoslistasi säännöllisesti vastaamaan perheen kulutusta. Älä hamstraa tai tee heräteostoksia.
  2. Suosi irtomyynnissä olevia kasviksia valmiiksi pakattujen sijaan. Liha ja kala säilyvät kuitenkin paremmin suojakaasuun pakattuna.
  3. Jäähdytä ylijäänyt ruoka nopeasti. Syö se pian tai pakasta annoksina. Pakastetut annokset auttavat lapsiperheen arjessa. Voit pakastaa myös tuoreyrttejä.
  4. Muista "parasta ennen" ja "viimeinen käyttöpäivä" -merkintöjen ero. Tuote ei muutu käyttökelvottomaksi parasta ennen -päivämääränään. Luota aisteihisi.
  5. Hyödynnä tähteet. Esimerkiksi nahistuneista vihanneksista voi tehdä sosekeittoa, hieman ruskeat banaanit sopivat smoothieen ja vanhenevat leivät köyhiin ritareihin. Monet rippeet sopivat myös paistoksiin tai munakkaisiin.
Julkaistu: 24.7.2015
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa