Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

5 vinkkiä: Näin ruokaa ei mene roskikseen

Teksti:
Petra Sneck
Asiantuntija:
vastuullisuusasiantuntija Senja Forsman, SOK ja tutkimusohjelmapäällikkö Juha-Matti Katajajuuri, Luonnonvarakeskus LUKES
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 24.7.2015
|
Muokattu: 31.8.2020
Välty heittämästä ruokaa roskikseen näiden vinkkien avulla.
  1. Suunnittele viikon ostoslista ennakkoon ja pidä siitä kiinni. Hyödynnä kauppojen -30 %-tarjouksia. Päivitä ostoslistasi säännöllisesti vastaamaan perheen kulutusta. Älä hamstraa tai tee heräteostoksia.
  2. Suosi irtomyynnissä olevia kasviksia valmiiksi pakattujen sijaan. Liha ja kala säilyvät kuitenkin paremmin suojakaasuun pakattuna.
  3. Jäähdytä ylijäänyt ruoka nopeasti. Syö se pian tai pakasta annoksina. Pakastetut annokset auttavat lapsiperheen arjessa. Voit pakastaa myös tuoreyrttejä.
  4. Muista "parasta ennen" ja "viimeinen käyttöpäivä" -merkintöjen ero. Tuote ei muutu käyttökelvottomaksi parasta ennen -päivämääränään. Luota aisteihisi.
  5. Hyödynnä tähteet. Esimerkiksi nahistuneista vihanneksista voi tehdä sosekeittoa, hieman ruskeat banaanit sopivat smoothieen ja vanhenevat leivät köyhiin ritareihin. Monet rippeet sopivat myös paistoksiin tai munakkaisiin.

Lisää aiheesta