- Suunnittele viikon ostoslista ennakkoon ja pidä siitä kiinni. Hyödynnä kauppojen -30 %-tarjouksia. Päivitä ostoslistasi säännöllisesti vastaamaan perheen kulutusta. Älä hamstraa tai tee heräteostoksia.
- Suosi irtomyynnissä olevia kasviksia valmiiksi pakattujen sijaan. Liha ja kala säilyvät kuitenkin paremmin suojakaasuun pakattuna.
- Jäähdytä ylijäänyt ruoka nopeasti. Syö se pian tai pakasta annoksina. Pakastetut annokset auttavat lapsiperheen arjessa. Voit pakastaa myös tuoreyrttejä.
- Muista "parasta ennen" ja "viimeinen käyttöpäivä" -merkintöjen ero. Tuote ei muutu käyttökelvottomaksi parasta ennen -päivämääränään. Luota aisteihisi.
- Hyödynnä tähteet. Esimerkiksi nahistuneista vihanneksista voi tehdä sosekeittoa, hieman ruskeat banaanit sopivat smoothieen ja vanhenevat leivät köyhiin ritareihin. Monet rippeet sopivat myös paistoksiin tai munakkaisiin.
5 vinkkiä: Näin ruokaa ei mene roskikseen
Teksti:
Petra Sneck
Asiantuntija:
vastuullisuusasiantuntija Senja Forsman, SOK ja tutkimusohjelmapäällikkö Juha-Matti Katajajuuri, Luonnonvarakeskus LUKES
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 23.10.2018
|Muokattu: 30.1.2025
Välty heittämästä ruokaa roskikseen näiden vinkkien avulla.