Parhaat hävikkiruokareseptit ja -vinkit: tuunaa uudet herkut tähteistä

Ruokahävikki rasittaa sekä kukkaroa että ympäristöä – kuinka siis välttää hävikkiä? Suunnittele ruoat etukäteen, pidä hävikkiruokapäiviä ja hyödynnä jääkaapin jämät luovalla tavalla. Katso reseptit, joilla ruoantähteet muuttuvat hävikistä herkuksi!

Hävikkiruoka – säästä rahaa ja vähennä ruokahävikkiä fiksuilla resepteillä

Hävikkiruoka on arjen ekoteko, joka säästää sekä rahaa että ympäristöä. Kun hyödynnät jääkaapin ja kuivakaapin jämät luovasti, syntyy herkullisia aterioita ilman turhaa haaskausta. Parhaat hävikkiruokareseptit syntyvät suunnittelemalla ateriat etukäteen, käyttämällä ylijääneet raaka-aineet uudelleen ja pitämällä säännöllisesti hävikkiruokapäiviä.

Yhteishyvän reseptit tarjoavat ideoita, joilla muunnat ruoantähteet uusiksi suosikeiksi. Tee jämäruoista pyttipannu tai munakas, käytä hävikkikasviksia pannariin tai sosekeittoon. Hedelmäkulhoon jääneet banaanit sopivat pehmikseen tai banaanileipään. Ylijääneestä perunamuusista saa herkullisia rieskoja ja keitetyn riisin voi paistaa rapeaksi pannulla.

Tutustu vinkkeihin ja resepteihin, joiden avulla hävikistä tulee herkkuja – helposti, edullisesti ja vastuullisesti.

Teksti: Yhteishyvän toimitus
12.2.2025 | Päivitetty 12.8.2025

Vähennä hävikkiä: parhaat vinkit ruokahävikin hallintaan

Hävikin hillintä on helpompaa, kun ruoanlaitossa on mukana ripaus suunnitelmallisuutta. Lue vinkit siihen, miten voit vähentää hävikkiä jo ostoslistaa tehdessäsi ja kurkkaa, miten jääkaappi kannattaa järjestää hävikin välttämiseksi. Katso myös Yhteishyvän reseptintekijöiden parhaat vinkit ja reseptit ruokahävikin hallintaan.

Kaikki hävikkireseptit ja -vinkit