Väli-Amerikasta kotoisin oleva trooppinen drinkki maistuu ananakselta, kookokselta ja rommilta. Maukas alkoholiton mocktail siitä syntyy, kun jättää rommin pois.
Piña colada on maultaan makea ja täyteläinen, mutta kuitenkin raikas. Mocktail onnistuu helposti säilykeananaksesta, joka kannattaa käyttää juomaan mehuineen. Täyteläisyys saadaan kookoskermasta. Sen voi halutessaan vaihtaa kookosmaitoon, jos kaipaa hieman kevyempää vaihtoehtoa. Ananastäysmehun määrällä voi säätää juoman paksuutta ja makeutta.
Muista ennakoida, mutta tarjoa heti!
Tämän juoman on tarkoitus olla raikas ja viilentävä, joten ananaspalat mehuineen jäädytetään pakastimessa juomaa varten. Mikäli tämä unohtuu, tehosekoittimeen voi lisätä muiden ainesten joukkoon muutaman jääpalan.
Kun jäiset ananakset soseutetaan paksun kookoskerman ja ananasmehun kanssa, piña coladasta tulee melkein pirtelömäisen paksua. Tämä mocktail ei kestä odottelua, vaan se kannattaa tarjoilla heti valmistamisen jälkeen. Jos piña colada on lasissa pitkään, kookoskerma alkaa erottua ananasmehusta.