Arkiruokaa puolessa tunnissa – katso 12 nopeaa reseptiä jauhelihasta, kasviksista, broilerista ja kalasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Härkisbolognese

Arkiruokaa puolessa tunnissa – katso 12 nopeaa reseptiä jauhelihasta, kasviksista, broilerista ja kalasta

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 4.9.2020
Muokattu: 7.9.2020
Apua, taas pitäisi keksiä jotain hyvää ruokaa ja ehtiä vielä harrastuksiin illalla! Kun kello viiden ruokapaniikki iskee, tarvitaan reseptejä, joilla ateria on pöydässä puolessa tunnissa. Keräsimme kiireisiin päiviin 12 nopeaa ruokaa jauhelihasta, kasviksista, broilerista ja kalasta. Ja eikun kokkaamaan.

Arjen kanaruoat pellillä ja pannulla

Kasvikset ja brolerifileet kypsyvät kätevästi samalla uunipellillä. Mukaan viipaloidaan myös edelliseltä aterialta yli jääneet perunat. Jos niitä ei löydy, voi kanan ja kasvisten seuraksi keittää pastaa tai vaikka nopeasti kypsyviä ohrasuurimoita.

Pakastelokeron peruna-sipulisekoitus ja valmiit vihannessuikaleet ovat korvaamattomia arjen apureita. Broileri-pannukiusauksen maku pyöristyy pehmeäksi maustetulla ruokakermalla. Vihervoimaa ruokaan voi tuoda suikaloimalla mukaan lehtikaalia tai ripottelemalla pinnalle tuoretta persiljaa tai basilikaa.

Koko perheen miedon mausteinen pataruoka syntyy kätevästi broilerin jauhelihasta. Bataatti ja maissi tuovat ruokaan makeutta ja väriä. Aikuiset voivat lisätä annoksiinsa vielä srirachaa tai muuta chilikastiketta potkua tuomaan.

Härkisbolognese ja muut vikkelät vegeruoat

Härkisbolognese syntyy vielä jauhelihaversiota helpommin, sillä valmiiksi kypsä härkis lisätään ruokaan lopuksi sellaisenaan. Suitsait syntyvä porkkanaraaste tuo kastikkeeseen lisää makua ja väriä. Lisää Välimeren makua voit tuoda mukaan pienellä lorauksella balsamicoa.

Ihanan retrot uunipaprikat täytetään nyt fetamunakkaalla! Tarjoa lisukkeena vaikka raikasta vihersalaattia ja leipää. Suippopaprikan sijaan voi hyvin käyttää tavallista paprikaa ja ruohosipulin korvata muita kotoa löytyviä yrttejä.

Haluatko tietää tämän pikaminestronen salaisuuden? Pohjana käytetään valmista tomaattikeittoa. Kun mukaan lisätään spagettia ja kasviksia, pöytään saadaan ruokaisa keitto vähällä vaivalla. Jos haluat proteiinipitoisemman aterian, voit sekoittaa joukkoon vielä purkkilinssejä tai -kikherneitä.

Uudenlainen uunilohi ja silakkaa helposti

Mitä jos tekisit vaihteeksi arkiruokaa silakasta? Itämeren hopeakylki on sekä ekologinen että edullinen valinta – ja myös herkullinen, erityisesti kun pihvien väliin lusikoidaan tilliä ja cheddarjuustoraastetta.

Uunilohi on arjen vakioruokia, ja siksi uudet ideat sen maustamiseen ovat aina tervetulleita. Kehitimme kalan kaveriksi raikkaan sitruunamelissapeston, joka saa lisämakua emmentaljuustosta.

Monen mielestä janssoninkiusauksen paras osa on rapea pinta. Tässä pikaversiossa sitä löytyy koko pellin mitalta. Valmiin peruna-sipulisekoituksen käyttäminen takaa, että ruoka on pöydässä puolessa tunnissa.

Arkirisotto ja simppeli italianpata jauhelihasta

Arki-illan jauheliharisotossa oikaistaan pakastevihanneksia käyttämällä. Vaihtele vihannessekoitusta, niin saat helposti uutta makua ruokaan

Valmiita lihapullia ja paprikaa sisältävä uunimunakas kypsyy uunissa meheväksi. Sillä aikaa voit kattaa pöydän, valmistella salaatin ja vaikka oikaista hetkeksi sohvalle.

Tässä reseptissä yhdistyy kaksi tuttua ruokaa uudella tavalla. Lindströmin jauhelihakastike saa makunsa suolakurkuista ja valmiista punajuurilevitteestä. Aavistuksen pikantti kastike maistuu niin pastan, perunoiden kuin muusin kanssa.

Lisää ideoita arkiruokiin