Lindströmin jauhelihakastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lindströmin jauhelihakastike

Lindströmin jauhelihakastike

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tuttujen lindströminpihvien makumaailma sopii mainiosti myös kastikkeeseen. Valmista helppo kastike jauhelihasta ja samettisesta punajuurilevitteestä ja tarjoa pastan tai perunamuusin kanssa.

Ainekset

1 kpl
sipuli
10 cm
pala purjoa
1 kpl
suolakurkku
400 g
(1 pkt) jauhelihaa (vähärasvaista)
1 tl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
200 g
(1 pkt) juureslevitettä (Juureva punajuuri-merisuola)
2 dl
vettä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise purjo pitkittäin, huuhtele hyvin ja hienonna. Kuutioi suolakurkku.

1 kpl
sipuli
10 cm
pala purjoa
1 kpl
suolakurkku
2

Ruskista jauheliha öljyssä pannulla tai kattilassa. Lisää loppuvaiheessa hienonnetut sipulit. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää suolakurkkukuutiot, mausteet, punajuurilevite ja vesi. Sekoita kastike tasaiseksi ja kiehauta.

400 g
(1 pkt) jauhelihaa (vähärasvaista)
1 tl
rypsiöljyä
2 dl
vettä
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
200 g
(1 pkt) juureslevitettä (Juureva punajuuri-merisuola)
1/4 tl
suolaa
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 12.9.2019
Muokattu: 14.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

741

177

10,0 g

3,3 g

0,8 g

0,8 g

0,5 g

20,8 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

10 cm pala purjoa,

200 g (1 pkt) juureslevitettä (Juureva punajuuri-merisuola).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli