Lindströmin jauhelihakastike

arvosana3/5

(2)arviota
4 Annosta

30 min

Tuttujen lindströminpihvien makumaailma sopii mainiosti myös kastikkeeseen. Valmista helppo kastike jauhelihasta ja samettisesta punajuurisoseesta ja tarjoa pastan tai perunamuusin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
1 kplsuolakurkku
450 gesikeitettyä punajuurta
2 dlruokakermaa
1 dlvettä
400 gjauhelihaa
1 tlrypsiöljyä
1 rklsoijaa
1 tldijonsinappia
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi suolakurkku.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    1 kplsuolakurkku
  2. 2

    Soseuta punajuuret kerman ja veden kanssa tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    450 gesikeitettyä punajuurta
    2 dlruokakermaa
    1 dlvettä
  3. 3

    Ruskista jauheliha öljyssä pannulla tai kattilassa. Lisää loppuvaiheessa sipuli. Kuumenna sekoitellen, kunnes sipulit ovat pehmenneet. Lisää suolakurkkukuutiot, mausteet ja punajuurisose. Sekoita kastike tasaiseksi ja kiehauta.

    MääräAinesosa
    400 gjauhelihaa
    1 tlrypsiöljyä
    1 rklsoijaa
    1 tldijonsinappia
    1/2 tlrouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
12.9.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä