Laita riisi kulhoon ja lisää kylmää vettä niin, että riisi juuri ja juuri peittyy. Liota 30 minuuttia. Kumoa riisi siivilään ja huuhtele juoksevan veden alla, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Valuta hetki siivilässä.
Ota kanafileet huoneenlämpöön. Kuivaa fileiden pinta, voitele öljyllä ja mausta suolalla.
Laita kookosmaito, vesi, liemikuutio ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes liemikuutio on kokonaan liuennut. Purista limetistä mehu ja lisää se kattilaan.
Voitele uunivuoka öljyllä. Kumoa riisi vuokaan. Sekoita kuuma kookosmaito ja valutetut mangoviipaleet riisin joukkoon. Kypsennä riisivuokaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Ota vuoka uunista, sekoita riisiä ja laita kanat riisin päälle vuokaan. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
Rouhi pinnalle suolapähkinöitä ja lisää hienonnettu korianteria ennen tarjoamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
784
3282
42,0 g
21,8 g
65,5 g
9,5 g
4,0 g
33,8 g
3,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Garam masala -mausteseosta,
1 tl Kurkumaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli