Aasialainen kana-riisivuoka
Noin 1,5 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tämä kanavuoka vie makumatkalle Aasiaan. Riisi saa makua kookoksesta ja mangosta ja kypsyy uunissa samaan aikaan kanan kanssa.
| 3 dl | basmatiriisiä |
| 600 g | (1 pkt) kanan rintafileitä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 400 ml | (1 tlk) kookosmaitoa |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | kanaliemikuutio |
| 2 tl | garam masala -mausteseosta |
| 1 tl | kurkumaa |
| 1 kpl | lime |
| 225 g | (1 tlk) mangoviipaleita sokeriliemessä |
| Vuoan voiteluun | |
|---|---|
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| Lisäksi | |
| 1/2 dl | suolapähkinöitä |
| 1 kpl | (ruukku) korianteria |
- 1.
Laita riisi kulhoon ja lisää kylmää vettä niin, että riisi juuri ja juuri peittyy. Liota 30 minuuttia. Kumoa riisi siivilään ja huuhtele juoksevan veden alla, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Valuta hetki siivilässä.
- 2.
Ota kanafileet huoneenlämpöön. Kuivaa fileiden pinta, voitele öljyllä ja mausta suolalla.
- 3.
Laita kookosmaito, vesi, liemikuutio ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes liemikuutio on kokonaan liuennut. Purista limestä mehu ja lisää se kattilaan.
- 4.
Voitele uunivuoka öljyllä. Kumoa riisi vuokaan. Sekoita kuuma kookosmaito ja valutetut mangoviipaleet riisin joukkoon. Kypsennä riisivuokaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
- 5.
Ota vuoka uunista, sekoita riisiä ja laita kanat riisin päälle vuokaan. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
- 6.
Rouhi pinnalle suolapähkinöitä ja lisää hienonnettu korianteria ennen tarjoamista.
Aasialainen kana-riisivuoka
arvosana3/5
Noin 1,5 tuntia (josta 20 min aktiivista)
Tämä kanavuoka vie makumatkalle Aasiaan. Riisi saa makua kookoksesta ja mangosta ja kypsyy uunissa samaan aikaan kanan kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | basmatiriisiä |
| 600 g | (1 pkt) kanan rintafileitä |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 400 ml | (1 tlk) kookosmaitoa |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | kanaliemikuutio |
| 2 tl | garam masala -mausteseosta |
| 1 tl | kurkumaa |
| 1 kpl | lime |
| 225 g | (1 tlk) mangoviipaleita sokeriliemessä |
Vuoan voiteluun | |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Lisäksi | |
| 1/2 dl | suolapähkinöitä |
| 1 kpl | (ruukku) korianteria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Laita riisi kulhoon ja lisää kylmää vettä niin, että riisi juuri ja juuri peittyy. Liota 30 minuuttia. Kumoa riisi siivilään ja huuhtele juoksevan veden alla, kunnes huuhteluvesi on kirkasta. Valuta hetki siivilässä.
Määrä Ainesosa 3 dl basmatiriisiä - 2
Ota kanafileet huoneenlämpöön. Kuivaa fileiden pinta, voitele öljyllä ja mausta suolalla.
Määrä Ainesosa 600 g (1 pkt) kanan rintafileitä 1 rkl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa - 3
Laita kookosmaito, vesi, liemikuutio ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes liemikuutio on kokonaan liuennut. Purista limestä mehu ja lisää se kattilaan.
Määrä Ainesosa 400 ml (1 tlk) kookosmaitoa 1 dl vettä 1 kpl kanaliemikuutio 2 tl garam masala -mausteseosta 1 tl kurkumaa 1/2 tl suolaa 1 kpl lime - 4
Voitele uunivuoka öljyllä. Kumoa riisi vuokaan. Sekoita kuuma kookosmaito ja valutetut mangoviipaleet riisin joukkoon. Kypsennä riisivuokaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 3 dl basmatiriisiä 400 ml (1 tlk) kookosmaitoa 225 g (1 tlk) mangoviipaleita sokeriliemessä - 5
Ota vuoka uunista, sekoita riisiä ja laita kanat riisin päälle vuokaan. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
- 6
Rouhi pinnalle suolapähkinöitä ja lisää hienonnettu korianteria ennen tarjoamista.
Määrä Ainesosa 1/2 dl suolapähkinöitä 1 kpl (ruukku) korianteria
Ravintosisältö
784
Energiaa kcal
3282
Energiaa kj
42,0 g
Rasvaa
21,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
65,5 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
33,8 g
Proteiinia
3,7 g
Suolaa
784
Energiaa kcal
3282
Energiaa kj
42,0 g
Rasvaa
21,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
65,5 g
Hiilihydraatteja
9,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
33,8 g
Proteiinia
3,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Garam masala -mausteseosta, 1 tl Kurkumaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























