Arki-illan jauheliharisotto
30 min

Nappaa talteen!
Jauheliharisotto on arkiruoka, joka maistuu kaikenikäisille. Sekoita helppo risotto jauhelihasta, riisistä ja pakastevihanneksista.
| 7 dl | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio (gluteeniton) |
| 3 dl | riisiä |
| 1 kpl | sipuli |
| 400 g | (1 pkt) naudanjauhelihaa |
| 400 g | (2 ps, à 200 g) herne-maissi-paprika -pakastevihanneksia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | paprikajauhetta |
| 1 tl | chilijauhetta |
| 10 kpl | kivetöntä oliivia |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa hienonnettua |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 170 g | (1 ps) juustoraastetta |
- 1.
Kiehauta vesi. Lisää lihaliemikuutio ja keitä riisit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha padassa tai kattilassa. Lisää loppuvaiheessa sipuli ja anna kypsyä hetki. Lisää pakastekasvikset ja mausteet. Kuumenna sekoittaen.
- 3.
Ota 1 dl riisin keitinvettä talteen. Valuta kypsä riisi. Viipaloi oliivit. Sekoita riisi ja oliivit jauhelihaseokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä.
- 4.
Viimeistele risotto hienonnetulla persiljalla. Tarjoa juustoraasteen kanssa.
Jauheliharisotto on arkiruoka, joka maistuu kaikenikäisille. Sekoita helppo risotto jauhelihasta, riisistä ja pakastevihanneksista.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 7 dl | vettä |
| 1 kpl | lihaliemikuutio (gluteeniton) |
| 3 dl | riisiä |
| 1 kpl | sipuli |
| 400 g | (1 pkt) naudanjauhelihaa |
| 400 g | (2 ps, à 200 g) herne-maissi-paprika -pakastevihanneksia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1 rkl | paprikajauhetta |
| 1 tl | chilijauhetta |
| 10 kpl | kivetöntä oliivia |
| 1/2 kpl | ruukkua persiljaa hienonnettua |
Lisäksi | |
| 170 g | (1 ps) juustoraastetta |
Valmistus
- 1
Kiehauta vesi. Lisää lihaliemikuutio ja keitä riisit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 7 dl vettä 3 dl riisiä 1 kpl lihaliemikuutio (gluteeniton) - 2
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha padassa tai kattilassa. Lisää loppuvaiheessa sipuli ja anna kypsyä hetki. Lisää pakastekasvikset ja mausteet. Kuumenna sekoittaen.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) naudanjauhelihaa 1 kpl sipuli 400 g (2 ps, à 200 g) herne-maissi-paprika -pakastevihanneksia 1 rkl paprikajauhetta 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1 tl chilijauhetta 1 tl suolaa - 3
Ota 1 dl riisin keitinvettä talteen. Valuta kypsä riisi. Viipaloi oliivit. Sekoita riisi ja oliivit jauhelihaseokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä.
Määrä Ainesosa 10 kpl kivetöntä oliivia - 4
Viimeistele risotto hienonnetulla persiljalla. Tarjoa juustoraasteen kanssa.
Määrä Ainesosa 170 g (1 ps) juustoraastetta 1/2 kpl ruukkua persiljaa hienonnettua
Vinkki: Erilaisilla pakastevihanneksilla saat risoton makuun vaihtelua.
Ravintosisältö
541
Energiaa kcal
2264
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,0 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
27,3 g
Proteiinia
5,1 g
Suolaa
541
Energiaa kcal
2264
Energiaa kj
27,3 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
43,0 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
5,8 g
Kuituja
27,3 g
Proteiinia
5,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl chilijauhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























