Arki-illan jauheliharisotto - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Arki-illan jauheliharisotto

Arki-illan jauheliharisotto
Annokset
6
Valmistusaika
30 min
Ruokavalio
Jauheliharisotto on arkiruoka, joka maistuu kaikenikäisille. Sekoita helppo risotto jauhelihasta, riisistä ja pakastevihanneksista.
Jaa Somessa

Ainekset

7 dl
vettä
1 kpl
lihaliemikuutio (gluteeniton)
3 dl
riisiä
1 kpl
sipuli
400 g
(1 pkt) naudanjauhelihaa
400 g
pakastevihanneksia (2 ps à 200 g, esim. herne-maissi-paprika)
1 tl
Suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
Paprikajauhetta
1 - 2 tl
chilijauhetta
10 kpl
kivetöntä oliivia
1/2 dl
hienonnettua persiljaa

LISÄKSI

170 g
(1 ps) juustoraastetta

Vinkki: Erilaisilla pakastevihanneksilla saat risoton makuun vaihtelua.

Näin teet

1

Kiehauta vesi. Lisää lihaliemikuutio ja keitä riisit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.

7 dl
vettä
3 dl
riisiä
1 kpl
lihaliemikuutio (gluteeniton)
2

Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha padassa tai kattilassa. Lisää loppuvaiheessa sipuli ja anna kypsyä hetki. Lisää pakastekasvikset ja mausteet. Kuumenna sekoittaen.

400 g
(1 pkt) naudanjauhelihaa
1 kpl
sipuli
400 g
pakastevihanneksia (2 ps à 200 g, esim. herne-maissi-paprika)
1 rkl
Paprikajauhetta
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 - 2 tl
chilijauhetta
1 tl
Suolaa
3

Ota 1 dl riisin keitinvettä talteen. Valuta kypsä riisi. Viipaloi oliivit. Sekoita riisi ja oliivit jauhelihaseokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä.

10 kpl
kivetöntä oliivia
4

Viimeistele risotto hienonnetulla persiljalla. Tarjoa juustoraasteen kanssa.

170 g
(1 ps) juustoraastetta
1/2 dl
hienonnettua persiljaa
Resepti
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat
Johanna Jarva
Julkaistu: 25.4.2008
Muokattu: 9.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja43 g256 g
Proteiinia27 g163 g
Rasvaa27 g164 g
Kuituja6 g35 g
Energiaa kj2256 13533
Energiaa kcal539 3234

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 7 dl vettä

  • 1 - 2 tl chilijauhetta

  • 0.5 dl hienonnettua persiljaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja43 g256 g
Proteiinia27 g163 g
Rasvaa27 g164 g
Kuituja6 g35 g
Energiaa kj2256 13533
Energiaa kcal539 3234

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 7 dl vettä

  • 1 - 2 tl chilijauhetta

  • 0.5 dl hienonnettua persiljaa

Resepti
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat
Johanna Jarva

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.