Arki-illan jauheliharisotto

arvosana4/5

(6)arviota
6 Annosta

30 min

Jauheliharisotto on arkiruoka, joka maistuu kaikenikäisille. Sekoita helppo risotto jauhelihasta, riisistä ja pakastevihanneksista.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
7 dlvettä
1 kpllihaliemikuutio (gluteeniton)
3 dlriisiä
1 kplsipuli
400 g(1 pkt) naudanjauhelihaa
400 g(2 ps, à 200 g) herne-maissi-paprika -pakastevihanneksia
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1 rklpaprikajauhetta
1 tlchilijauhetta
10 kplkivetöntä oliivia
1/2 kplruukkua persiljaa hienonnettua

Lisäksi

170 g(1 ps) juustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Kiehauta vesi. Lisää lihaliemikuutio ja keitä riisit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    7 dlvettä
    3 dlriisiä
    1 kpllihaliemikuutio (gluteeniton)
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha padassa tai kattilassa. Lisää loppuvaiheessa sipuli ja anna kypsyä hetki. Lisää pakastekasvikset ja mausteet. Kuumenna sekoittaen.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) naudanjauhelihaa
    1 kplsipuli
    400 g(2 ps, à 200 g) herne-maissi-paprika -pakastevihanneksia
    1 rklpaprikajauhetta
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1 tlchilijauhetta
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Ota 1 dl riisin keitinvettä talteen. Valuta kypsä riisi. Viipaloi oliivit. Sekoita riisi ja oliivit jauhelihaseokseen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tilkka keitinvettä.

    MääräAinesosa
    10 kplkivetöntä oliivia
  4. 4

    Viimeistele risotto hienonnetulla persiljalla. Tarjoa juustoraasteen kanssa.

    MääräAinesosa
    170 g(1 ps) juustoraastetta
    1/2 kplruukkua persiljaa hienonnettua

Vinkki: Erilaisilla pakastevihanneksilla saat risoton makuun vaihtelua.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl chilijauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Johanna Jarva
22.10.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä