Falafelit masala-kastikkeessa
Ainekset
Masala-kastike
Lisäksi
Valmistus
Kuori sipuli, valkosipulit ja inkivääri, leikkaa muutamaan osaan. Laita kasvikset, öljy, sitruunanmehu ja mausteet tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kapeaan kulhoon. Soseuta tahnaksi.
Kuumenna tahna pannulla ja paista muutama minuutti kohtalaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen. Lisää paseerattu tomaatti ja kookoskerma. Kiehauta kastike ja lisää falafelit. Hauduta 15 minuuttia.
Viimeistele kastike halutessasi korianterilla ja tarjoa riisin kanssa.
Vinkki: Tee masala-kastikkeen maustetahnaa kerralla isompi satsi ja pakasta ylimääräinen tahna, niin ruoka valmistuu seuraavalla kerralla vieläkin nopeammin.
Vinkki: Täysjyväriisistä saat kuitupitoisen ja ruokaisan lisukkeen.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
411
1719
34,3 g
16,3 g
15,3 g
9,0 g
5,3 g
8,7 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 cm pala inkivääriä,
1 tl kurkumaa,
(tuoretta korianteria),
esim, basmatiriisiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli