Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ässäkokin maukkaisiin muffineihin pilkotaan minttusuklaata

Teksti:
yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.6.2023
|
Muokattu: 2.10.2023
Pätkismuffinit valmistuvat helposti, vaikka leipomisesta ei olisikaan runsaasti kokemusta. Vaikeinta on jaksaa odottaa, että muffinit jäähtyvät.

Suklaamuffinit ovat herkkua, ja kun taikinaan yhdistää suklaapatukan paloja, tuloksena ovat vieläkin paremmat leivonnaiset! Oheisissa muffineissa käytetään minttuisia Pätkis-paloja, mutta voit kokeilla muffineihin myös omaa lempisuklaatasi.

Suklaiset pätkismuffinit ovat nopeita ja helppoja valmistaa, sillä ainekset vain sekoitetaan yhteen. Ota esiin kaksi kulhoa sekä juomalasi. Toisessa kulhossa sekoitetaan kuivat aineet, toisessa kosteat aineet. Juomalasia tarvitaan siksi, että kananmuna kannattaa rikkoa ensin sinne ja kumota vasta sitten kosteiden aineiden joukkoon – näin varmistetaan se, että kananmuna ei ole pilalla.

Kuivat ja kosteat aineet yhdistetään samaan kulhoon, ja taikinaa sekoitetaan vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Jos taikinaa sekoittaa liian pitkän aikaa, siihen muodostuu sitkoa eli taikinasta tulee hieman venyvää.

Pätkismuffinien taikinan jakaminen vuokiin onnistuu parhaiten kahden ruokalusikan avulla. Pellille mahdollisesti tippuneet taikinaroiskeet voi pyyhkäistä talouspaperilla puhtaaksi ennen kuin pellin nostaa uuniin.

Lapsille ja nuorille suunnatussa videomuotoisessa Ässäkokki-kurssissa on kaikkiaan kuusi osaa. Katso oheiselta videolta, miten pätkismuffinit valmistetaan.

S-ryhmän ja Marttojen yhteisiä Ässäkokki-ruoanvalmistuskursseja on järjestetty vuodesta 2018 alkaen, ja tänäkin vuonna pidetään noin 100 lähikurssia ympäri Suomen. Ilmoittautuminen tämän vuoden Ässäkokki-kursseille tapahtuu Marttojen tapahtumakalenterin kautta: martat.fi/assakokit

Ässäkokki-kursseilla lapset oppivat kukkarolle, ilmastolle ja terveydelle fiksua ruoanlaittoa.

Katso kaikki Ässäkokki-reseptit ja -videot