Blinisesongista kannattaa ottaa kaikki irti, sillä blini sopii melkeinpä mille aterialle tahansa: lounaalle työkavereiden kanssa, romanttiselle illalliselle tai koko perheen brunssille.
Runsaassa, kirkastetussa voissa paistetut tattarijauhoon leivotut muhkeat kakkuset pitävät nälän tehokkaasti loitolla. Helsingissä blineistä tuli 1990-luvulla trendiherkku, jonka muutkin kuin kulinaristit ottivat nopeasti omakseen.
Täyteläisen suolaiset ja pikantisti happamat blinit maistuvat pirteän sipulin, raikkaan mädin ja vaahdotetun smetanan kanssa, mutta täytteiden valmistuksessa vain mielikuvitus on rajana.
Blinitaikinan valmistus kestää vuorokauden, ja siihen kuuluu useita eri vaiheita. Moni nauttiikin blinit mieluiten ravintolassa tai ostaa kakkuset valmiiksi paistettuina palvelutiskiltä tai pakastealtaasta.