Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Helppoa ja nopeaa leivontaa kevään juhliin sekä pieneen herkutteluun - parhaat keksi- ja pikkuleipäreseptit

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 30.3.2023
|
Muokattu: 5.1.2024
Kevät ja alkukesä on juhlien aikaa ja välillä tarjoilujen tulee valmistua nopeasti pienellä vaivalla. Erilaiset pikkuleipä- ja keksireseptit ovat näissä tapauksissa lyömättömiä, sillä usein työvaiheita on vain muutama. Esimerkiksi lusikkaleivät ovat klassikkotarjottavia valmistujais- ja rippijuhlissa.

Kinuskista makeutta

Sokerihiiren unelma on makean paahteinen kinuski, joka maistuu sekä tämän kevään trendiherkussa eli Miljonäärin leivoksissa kuin helpoissa leikattavissa kinuskiviipaleissa. Miljonäärin leivoksissa on rapea muropohja, kinuskikreemikerros ja suklaapinta. Kinuskiviipaleissa keksitaikinan joukkoon sekoitetaan purkki kinuskikastiketta.

Takuuhyvä suklaakeksi

Jos haluat opetella vain yhden keksireseptin, on amerikkalaistyylinen suklaacookieiden ohje varma valinta. Klassikkokeksien taikinan joukkoon lisätään sekä rouhittua suklaata että kaakaojauhetta, joka tekee kekseistä houkuttelevan suklaisen värisiä. Vegaanisiin cookieihin lisätään suklaan lisäksi pekaanipähkinöitä.

Ihanat täytekeksit ja lusikkaleivät

Täytetyt pikkuleivät huokuvat perinteisten kahvikutsujen tunnelmaa. Lusikkaleivät ovat klassikko, joka yhä löytyy rippi- ja valmistujaisjuhlien tarjoilupöydästä. Lusikkaleipien teko ei ole aivan vaivatonta, vaan niiden muotoiluun joutuu käyttää hieman aikaa. Suussa sulava lopputulos palkitsee vaivan.

Etenkin kevään juhlissa sesongin maut ovat sitruksisia, joten lusikkaleivät tai hempeän kauniit herrasväen pikkuleivät saavat täytteekseen makean kirpeää sitruunatahnaa. Appelsiinimarmeladi puolestaan sopii suklaan alle helpoissa muffinivuoassa paistettavissa appelsiinikekseissä.

Tosi helpot kaurakeksit

Keksit sopivat loistavasti lasten kanssa leivottavaksi, sillä aineksia on usein vain muutama eikä valmistuksessa tarvita välttämättä lainkaan keittiökoneita. Kaurakeksit ovat ohjeena helpoimmasta päästä ja niillä on helppo aloittaa leipomisharrastus. Kaurahiutaleiden sijaan kekseissä kannattaa kokeilla mysliä. Toinen mutkat suoriksi oikova keksiohje hyödyntää valmista murotaikinaa, johon sekoitetaan esimerkiksi suklaarouhetta tai kuivattuja hedelmiä.