Sulata voi tai margariini kattilassa. Anna sen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes se muuttuu aavistuksen rusehtavaksi. Ota kattila pois liedeltä, ettei rasva pala, ja kaada se kulhoon. Lisää sokeri, sekoita ja anna jäähtyä.
Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja ruokasooda keskenään. Sekoita jauhoseos rasvaseokseen. Laita taikina jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
Painele taikinaa pikkulusikan pesään ja tasoita pinta. Liu’uta taikina pois lusikasta ja laita tasainen puoli alaspäin leivinpaperille pellille. Taikina on murenevaista, joten työskentele kärsivällisesti. Muotoile koko taikina samalla tavalla. Pikkuleivät eivät leviä uunissa, joten ne voi laittaa pellille lähekkäin.
Kypsennä pikkuleipiä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Täytä pikkuleivät levittämällä lemon curdia yhden pikkuleivän sileälle pinnalle ja painamalla toinen päälle. Kierittele leivonnaiset sokerissa. Säilytä kuivassa paikassa.
Vinkki: Lusikkaleivät kannattaa täyttää ja koristella vasta tarjoilupäivänä, jotta ne eivät vety.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
237
57
2,8 g
1,8 g
7,2 g
3,6 g
0,2 g
0,6 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Vaniljasokeria,
1 tl Ruokasoodaa,
2 dl Lemon curd -sitruunatahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli