Lemon curd -lusikkaleivät
Noin 1,5 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Iki-ihanat lusikkaleivät täytetään nyt raikkaalla lemon curd -sitruunatahnalla. Pikkuleipien väliin sipaistaan kätevästi kaupasta saatavaa valmista sitruunatahnaa.
| 200 g | voita tai margariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | ruokasoodaa |
| Täyte | |
|---|---|
| 2 dl | lemon curd -sitruunatahnaa |
| Koristelu | |
| 1 dl | sokeria |
- 1.
Sulata voi tai margariini kattilassa. Anna sen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes se muuttuu aavistuksen rusehtavaksi. Ota kattila pois liedeltä, ettei rasva pala, ja kaada se kulhoon. Lisää sokeri, sekoita ja anna jäähtyä.
- 2.
Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja ruokasooda keskenään. Sekoita jauhoseos rasvaseokseen. Laita taikina jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
- 3.
Painele taikinaa pikkulusikan pesään ja tasoita pinta. Liu’uta taikina pois lusikasta ja laita tasainen puoli alaspäin leivinpaperille pellille. Taikina on murenevaista, joten työskentele kärsivällisesti. Muotoile koko taikina samalla tavalla. Pikkuleivät eivät leviä uunissa, joten ne voi laittaa pellille lähekkäin.
- 4.
Kypsennä pikkuleipiä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 5.
Täytä pikkuleivät levittämällä lemon curdia yhden pikkuleivän sileälle pinnalle ja painamalla toinen päälle. Kierittele leivonnaiset sokerissa. Säilytä kuivassa paikassa.
Lemon curd -lusikkaleivät
arvosana4/5
Noin 1,5 tuntia (josta 60 min aktiivista)
Iki-ihanat lusikkaleivät täytetään nyt raikkaalla lemon curd -sitruunatahnalla. Pikkuleipien väliin sipaistaan kätevästi kaupasta saatavaa valmista sitruunatahnaa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | voita tai margariinia |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1 tl | ruokasoodaa |
Täyte | |
| 2 dl | lemon curd -sitruunatahnaa |
Koristelu | |
| 1 dl | sokeria |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Sulata voi tai margariini kattilassa. Anna sen kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes se muuttuu aavistuksen rusehtavaksi. Ota kattila pois liedeltä, ettei rasva pala, ja kaada se kulhoon. Lisää sokeri, sekoita ja anna jäähtyä.
Määrä Ainesosa 200 g voita tai margariinia 1 1/2 dl sokeria - 2
Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja ruokasooda keskenään. Sekoita jauhoseos rasvaseokseen. Laita taikina jääkaappiin noin 15 minuutiksi.
Määrä Ainesosa 4 1/2 dl vehnäjauhoja 2 tl vaniljasokeria 1 tl ruokasoodaa - 3
Painele taikinaa pikkulusikan pesään ja tasoita pinta. Liu’uta taikina pois lusikasta ja laita tasainen puoli alaspäin leivinpaperille pellille. Taikina on murenevaista, joten työskentele kärsivällisesti. Muotoile koko taikina samalla tavalla. Pikkuleivät eivät leviä uunissa, joten ne voi laittaa pellille lähekkäin.
- 4
Kypsennä pikkuleipiä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
- 5
Täytä pikkuleivät levittämällä lemon curdia yhden pikkuleivän sileälle pinnalle ja painamalla toinen päälle. Kierittele leivonnaiset sokerissa. Säilytä kuivassa paikassa.
Määrä Ainesosa 2 dl lemon curd -sitruunatahnaa 1 dl sokeria
Lusikkaleivät kannattaa täyttää ja koristella vasta tarjoilupäivänä, jotta ne eivät vety.
Ravintosisältö
57
Energiaa kcal
239
Energiaa kj
2,8 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,3 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
0,6 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
57
Energiaa kcal
239
Energiaa kj
2,8 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,3 g
Hiilihydraatteja
3,8 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
0,6 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Lemon curd -sitruunatahnaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























