Myslifanin rapeat kaurakeksit
30 min

Nappaa talteen!
Valmista herkullisen rapeat kaurakeksit hedelmä-pähkinämyslistä. Näihin helppoihin ja nopeasti valmistuviin kekseihin tarvitset vain muutaman raaka-aineen.
| 100 g | margariinia (maidotonta) |
| 4 dl | hedelmä-pähkinämysliä |
| 2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 2 kpl | kananmunaa |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- 2.
Leikkaa margariini kuutioiksi ja laita kattilaan. Siirrä kattila liedelle. Kuumenna, kunnes margariini on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja sammuta liesi.
- 3.
Mittaa mysli, sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhoon. Lisää sula margariini ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Riko kananmunat juomalasiin. Sekoita kananmunien rakenne rikki haarukalla. Kaada kananmunat taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- 4.
Ota esille 2 uunipeltiä ja laita niille leivinpaperit. Tee lusikalla kummallekin pellille 10 yhtä isoa taikinakekoa. Yhteen keksiin tarvitset noin 2 rkl taikinaa. Jätä keksien väliin reilusti tilaa, koska ne leviävät paistamisen aikana.
- 5.
Laita toinen pelti uunin keskitasolle ja jätä toinen odottamaan vuoroaan. Paista keksejä uunissa 8 minuuttia.
- 6.
Anna keksien jäähtyä pellillä noin puoli tuntia, niin niistä tulee rapeita ja ne pysyvät hyvin kasassa.
Valmista herkullisen rapeat kaurakeksit hedelmä-pähkinämyslistä. Näihin helppoihin ja nopeasti valmistuviin kekseihin tarvitset vain muutaman raaka-aineen.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | margariinia (maidotonta) |
| 4 dl | hedelmä-pähkinämysliä |
| 2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 2 kpl | kananmunaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- 2
Leikkaa margariini kuutioiksi ja laita kattilaan. Siirrä kattila liedelle. Kuumenna, kunnes margariini on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja sammuta liesi.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia (maidotonta) - 3
Mittaa mysli, sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhoon. Lisää sula margariini ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Riko kananmunat juomalasiin. Sekoita kananmunien rakenne rikki haarukalla. Kaada kananmunat taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 4 dl hedelmä-pähkinämysliä 2 dl sokeria 1 dl vehnäjauhoja 1 tl leivinjauhetta 100 g margariinia (maidotonta) 2 kpl kananmunaa - 4
Ota esille 2 uunipeltiä ja laita niille leivinpaperit. Tee lusikalla kummallekin pellille 10 yhtä isoa taikinakekoa. Yhteen keksiin tarvitset noin 2 rkl taikinaa. Jätä keksien väliin reilusti tilaa, koska ne leviävät paistamisen aikana.
- 5
Laita toinen pelti uunin keskitasolle ja jätä toinen odottamaan vuoroaan. Paista keksejä uunissa 8 minuuttia.
- 6
Anna keksien jäähtyä pellillä noin puoli tuntia, niin niistä tulee rapeita ja ne pysyvät hyvin kasassa.
Vinkki: Voit valmistaa myslikaurakeksit mistä tahansa myslistä.
Ravintosisältö
106
Energiaa kcal
445
Energiaa kj
3,8 g
Rasvaa
1,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,9 g
Hiilihydraatteja
10,2 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
1,7 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
106
Energiaa kcal
445
Energiaa kj
3,8 g
Rasvaa
1,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,9 g
Hiilihydraatteja
10,2 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
1,7 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























