Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Myslifanin rapeat kaurakeksit

timer-icon15 min
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Valmista herkullisen rapeat kaurakeksit hedelmä-pähkinämyslistä. Aineksiakin tarvitset vain muutaman näihin helppoihin ja nopeasti valmistuviin kekseihin.

Ainekset

100 g
Margariinia (maidotonta)
4 dl
Hedelmä-pähkinämysliä
2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
2 kpl
Kananmunaa

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2

Leikkaa margariini kuutioiksi ja laita kattilaan. Siirrä kattila liedelle. Kuumenna, kunnes margariini on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja sammuta liesi.

100 g
Margariinia (maidotonta)
3

Mittaa mysli, sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhoon. Lisää sula margariini ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Riko kananmunat juomalasiin. Sekoita kananmunien rakenne rikki haarukalla. Kaada kananmunat taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

4 dl
Hedelmä-pähkinämysliä
2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
100 g
Margariinia (maidotonta)
2 kpl
Kananmunaa
4

Ota esille 2 uunipeltiä ja laita niille leivinpaperit. Tee lusikalla kummallekin pellille 10 yhtä isoa taikinakekoa. Yhteen keksiin tarvitset noin 2 rkl taikinaa. Jätä keksien väliin reilusti tilaa, koska ne leviävät paistamisen aikana.

5

Laita toinen pelti uunin keskitasolle ja jätä toinen odottamaan vuoroaan. Paista keksejä uunissa 8 minuuttia.

6

Anna keksien jäähtyä pellillä noin puoli tuntia, niin niistä tulee rapeita ja ne pysyvät hyvin kasassa.

Vinkki! Voit valmistaa myslikaurakeksit mistä tahansa myslistä.

Katso videokokkikurssilta, kuinka keksit valmistetaan

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.4.2018
|
Muokattu: 19.3.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

106

443

3,8 g

1,1 g

15,8 g

10,2 g

0,7 g

1,7 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli