Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Myslifanin rapeat kaurakeksit

timer-icon30 min
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Valmista herkullisen rapeat kaurakeksit hedelmä-pähkinämyslistä. Näihin helppoihin ja nopeasti valmistuviin kekseihin tarvitset vain muutaman raaka-aineen.

Ainekset

100 g
Margariinia (maidotonta)
4 dl
Hedelmä-pähkinämysliä
2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
2 kpl
Kananmunaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2

Leikkaa margariini kuutioiksi ja laita kattilaan. Siirrä kattila liedelle. Kuumenna, kunnes margariini on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja sammuta liesi.

100 g
Margariinia (maidotonta)
3

Mittaa mysli, sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhoon. Lisää sula margariini ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Riko kananmunat juomalasiin. Sekoita kananmunien rakenne rikki haarukalla. Kaada kananmunat taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

4 dl
Hedelmä-pähkinämysliä
2 dl
Sokeria
1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
100 g
Margariinia (maidotonta)
2 kpl
Kananmunaa
4

Ota esille 2 uunipeltiä ja laita niille leivinpaperit. Tee lusikalla kummallekin pellille 10 yhtä isoa taikinakekoa. Yhteen keksiin tarvitset noin 2 rkl taikinaa. Jätä keksien väliin reilusti tilaa, koska ne leviävät paistamisen aikana.

5

Laita toinen pelti uunin keskitasolle ja jätä toinen odottamaan vuoroaan. Paista keksejä uunissa 8 minuuttia.

6

Anna keksien jäähtyä pellillä noin puoli tuntia, niin niistä tulee rapeita ja ne pysyvät hyvin kasassa.

Vinkki: Voit valmistaa myslikaurakeksit mistä tahansa myslistä.

Katso videokokkikurssilta, kuinka keksit valmistetaan

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 20.4.2018
|
Muokattu: 29.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

106

445

3,8 g

1,1 g

15,9 g

10,2 g

0,7 g

1,7 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli