Myslifanin rapeat kaurakeksit

arvosana4/5

(1)arvio
20 Kappaletta

30 min

Valmista herkullisen rapeat kaurakeksit hedelmä-pähkinämyslistä. Näihin helppoihin ja nopeasti valmistuviin kekseihin tarvitset vain muutaman raaka-aineen.

Ainekset

MääräAinesosa
100 gmargariinia (maidotonta)
4 dlhedelmä-pähkinämysliä
2 dlsokeria
1 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
2 kplkananmunaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. 2

    Leikkaa margariini kuutioiksi ja laita kattilaan. Siirrä kattila liedelle. Kuumenna, kunnes margariini on sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja sammuta liesi.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia (maidotonta)
  3. 3

    Mittaa mysli, sokeri, vehnäjauhot ja leivinjauhe kulhoon. Lisää sula margariini ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Riko kananmunat juomalasiin. Sekoita kananmunien rakenne rikki haarukalla. Kaada kananmunat taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    4 dlhedelmä-pähkinämysliä
    2 dlsokeria
    1 dlvehnäjauhoja
    1 tlleivinjauhetta
    100 gmargariinia (maidotonta)
    2 kplkananmunaa
  4. 4

    Ota esille 2 uunipeltiä ja laita niille leivinpaperit. Tee lusikalla kummallekin pellille 10 yhtä isoa taikinakekoa. Yhteen keksiin tarvitset noin 2 rkl taikinaa. Jätä keksien väliin reilusti tilaa, koska ne leviävät paistamisen aikana.

  5. 5

    Laita toinen pelti uunin keskitasolle ja jätä toinen odottamaan vuoroaan. Paista keksejä uunissa 8 minuuttia.

  6. 6

    Anna keksien jäähtyä pellillä noin puoli tuntia, niin niistä tulee rapeita ja ne pysyvät hyvin kasassa.

Vinkki: Voit valmistaa myslikaurakeksit mistä tahansa myslistä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Panu Pälviä
10.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä