Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rapeat murotaikinakeksit

timer-icon15 min
Fork and knife
50 Kappaletta
Fork and knife
50 Kappaletta
Leivo murotaikinakeksit kätevästi valmistaikinasta. Valmista makusi mukaan rouskuvia pähkinä-suklaakeksejä tai ihanan makeita valkosuklaa-karpalokeksejä.

Ainekset

Pähkinä-suklaakeksit

1 kpl
(400 g) murotaikinaa
100 g
Tummaa suklaata
1 dl
Hasselpähkinöitä

Valkosuklaa-karpalokeksit

1 kpl
(400 g) murotaikinaa
100 g
Valkosuklaata
1 dl
Kuivattuja karpaloita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Säädä uuni 180 asteeseen.

1 kpl
(400 g) murotaikinaa
1 kpl
(400 g) murotaikinaa
2

Pähkinä-suklaakeksit: Rouhi suklaa ja pähkinät. Sekoita ne taikinaan. Muotoile taikina noin 5 cm:n paksuiseksi pötköksi ja leikkaa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

1 dl
Hasselpähkinöitä
100 g
Tummaa suklaata
3

Valkosuklaa-karpalokeksit: Rouhi suklaa. Sekoita suklaa ja kuivatut karpalot taikinaan. Muotoile taikina noin 5 cm:n paksuiseksi pötköksi ja leikkaa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

100 g
Valkosuklaata
1 dl
Kuivattuja karpaloita
4

Laita keksit leivinpaperille pellille. Paista uunissa noin 5–10 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 11.11.2018
|
Muokattu: 19.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

20

83

1,5 g

0,5 g

1,1 g

1,1 g

0,3 g

0,3 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 paketti (400 g) murotaikinaa,

100 g Tummaa suklaata,

1 paketti (400 g) murotaikinaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli