Rapeat murotaikinakeksit

Arvostele resepti
50 Kappaletta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Leivo murotaikinakeksit kätevästi valmistaikinasta. Valmista samalla kertaa helposti rouskuvia pähkinä-suklaakeksejä ja ihanan makeita valkosuklaa-karpalokeksejä.

Ainekset

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) murotaikinaa (pakaste)
50 gtummaa suklaata
1/2 dlhasselpähkinöitä
50 gvalkosuklaata
1/2 dlkuivattuja karpaloita

Valmistus

  1. 1

    Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) murotaikinaa (pakaste)
  2. 2

    Jaa murotaikina kahteen osaan. Pähkinä-suklaakeksejä varten rouhi tumma suklaa ja pähkinät. Sekoita ne taikinaan. Muotoile taikina noin 5 cm:n paksuiseksi pötköksi ja leikkaa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    50 gtummaa suklaata
    1/2 dlhasselpähkinöitä
  3. 3

    Valkosuklaa-karpalokeksejä varten rouhi valkosuklaa. Sekoita valkosuklaa ja kuivatut karpalot toiseen osaan taikinaa. Muotoile taikina noin 5 cm:n paksuiseksi pötköksi ja leikkaa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    50 gvalkosuklaata
    1/2 dlkuivattuja karpaloita
  4. 4

    Laita keksit leivinpaperille pellille. Paista uunissa noin 5–10 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 400 g (1 pkt) murotaikinaa (pakaste).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.11.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä