
Rapeat murotaikinakeksit
Ainekset
Valmistus
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Jaa murotaikina kahteen osaan. Pähkinä-suklaakeksejä varten rouhi tumma suklaa ja pähkinät. Sekoita ne taikinaan. Muotoile taikina noin 5 cm:n paksuiseksi pötköksi ja leikkaa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
Valkosuklaa-karpalokeksejä varten rouhi valkosuklaa. Sekoita valkosuklaa ja kuivatut karpalot toiseen osaan taikinaa. Muotoile taikina noin 5 cm:n paksuiseksi pötköksi ja leikkaa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.
Laita keksit leivinpaperille pellille. Paista uunissa noin 5–10 minuuttia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
15
63
1,1 g
0,4 g
1,1 g
1,0 g
0,2 g
0,2 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
400 g (1 pkt) murotaikinaa (pakaste).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli