Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rapeat murotaikinakeksit

Rapeat murotaikinakeksit

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
50 Kappaletta
Fork and knife
50 Kappaletta
Leivo murotaikinakeksit kätevästi valmistaikinasta. Valmista samalla kertaa helposti rouskuvia pähkinä-suklaakeksejä ja ihanan makeita valkosuklaa-karpalokeksejä.

Ainekset

400 g
(1 pkt) murotaikinaa (pakaste)
50 g
tummaa suklaata
1/2 dl
hasselpähkinöitä
50 g
valkosuklaata
1/2 dl
kuivattuja karpaloita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 180 asteeseen.

400 g
(1 pkt) murotaikinaa (pakaste)
2

Jaa murotaikina kahteen osaan. Pähkinä-suklaakeksejä varten rouhi tumma suklaa ja pähkinät. Sekoita ne taikinaan. Muotoile taikina noin 5 cm:n paksuiseksi pötköksi ja leikkaa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

50 g
tummaa suklaata
1/2 dl
hasselpähkinöitä
3

Valkosuklaa-karpalokeksejä varten rouhi valkosuklaa. Sekoita valkosuklaa ja kuivatut karpalot toiseen osaan taikinaa. Muotoile taikina noin 5 cm:n paksuiseksi pötköksi ja leikkaa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

50 g
valkosuklaata
1/2 dl
kuivattuja karpaloita
4

Laita keksit leivinpaperille pellille. Paista uunissa noin 5–10 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.11.2018
|
Muokattu: 20.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

15

63

1,1 g

0,4 g

1,1 g

1,0 g

0,2 g

0,2 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

400 g (1 pkt) murotaikinaa (pakaste).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli