Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Myyntipäällikkö Milli Teivaala ja ruokamestari Kristjan Räst ovat valmiina vastaanottamaan uudistuneen Foodmarket Herkun asiakkaat.

Jättiremontti pian ohi – Mitä uudistuneelta Herkulta voi odottaa?

Teksti:
Sirkku Saariaho
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 28.9.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Pysyykö Herkku Herkkuna on kysymys, johon Stockmannin tavaratalossa sijaitsevan Herkun työntekijät ovat saaneet vastata monta kertaa päivässä.

Herkku on helsinkiläisille tärkeä paikka, se on enemmän kuin ruokakauppa. Vaikka kauppa on muuttanut muotoaan vuosikymmenten aikana, se on aina ollut edelläkävijä, jonka valikoimat ja palvelut ovat olleet vertaansa vailla.

Viime vuodet ovat olleet Herkulle vaikeita. Kun Stockmann kertoi kesäkuussa 2017 myyvänsä Herkun S-ryhmälle, moni järkyttyi. Olisiko se Herkun loppu? S-marketko siitä tulee? Miten käy palvelun? Missä nyt voin käydä kaupassa?

Alkuvuodesta asiakkaille tehty verkkokysely vahvisti sen, minkä myyjät olivat kuulleet suoraan asiakkailta: Asiakkaat pelkäsivät, että Herkku muuttuu tavalliseksi ruokakaupaksi.

Suurimmalle osalle henkilökuntaa kauppa tarkoitti hyviä uutisia.

Suurimmalle osalle henkilökuntaa kauppa tarkoitti hyviä uutisia. Moni kertoi pelänneensä työpaikkansa puolesta. Iso kaupparyhmä, vaikka hyvin erilainen kuin Stockmann, osaa asiansa ja sillä on selvästi tahtoa ja varaa panostaa Herkkuun.

Uuden kaupan konseptin suunnittelu alkoi heti. Remontin aikataulu oli tiukka. Kauppa pidettäisiin auki remontin ajan, ja uudistus rullaisi läpi kaupan osasto kerrallaan. Kesän aikana palvelutiskit lyhenivät ja tavarat vaihtoivat paikkaa. Se on harmittanut asiakkaita.

Herkku pysyy herkkuna, palvelu on uudenkin kaupan sydän.

Myyjät ovat rauhoitelleet asiakkaita ja vakuuttaneet, että Herkku pysyy herkkuna, palvelu on uudenkin kaupan sydän. Kaikki on entistä parempaa, kun kauppa saadaan valmiiksi.

Toisinaan tunnelma remontin keskellä on ollut kuin Kauppatorilla, retiisejä on noukittu suoraan tuottajien laatikosta. Oikeastaan se oli esimakua tulevasta.

Yhdistelmä erinomaista ruokakauppaa ja elämyksellistä kauppahallia.

Uusi herkku on yhdistelmä erinomaista ruokakauppaa ja elämyksellistä kauppahallia. "Malttakaa vielä hetki", kuten Herkun myyjätkin sanovat asiakkaille. Kohta se on ihan valmis.

Odotettu avaus loppusyksystä

  • Ensimmäinen uudistettu Foodmarket Herkku, Helsingin keskusta, aukeaa loppusyksystä, ennen joulusesonkia. Keskustan Herkun lisäksi HOK-Elannolla on Herkku-myymälät kauppakeskuksissa Itiksessä, Jumbossa ja Tapiolan Ainoassa.
  • S-Etukortilla saa Bonusta Herkussa.
  • Uudistuksen kumppanina ovat olleet helsinkiläiset suunnittelutoimistot Amerikka ja Aivan.
  • Jatkossakin Herkun asiakkaita palvellaan suomen lisäksi ainakin ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi.

Herkun henkeä

  • "Herkun Henki" lähtee ihmisistä, myyjän ja asiakkaan kohtaamisista.
  • Jonotukseen etsitään ratkaisuja, joissa asiakkaan ei tarvitsisi seisoa tiskin edessä odottamassa vuoroaan.
  • Kassapalveluista tulee entistä nopeampia, kun asiakkaat voivat valita joko itsepalvelukassan tai perinteisen palvelukassan. Myös itsepalvelukassoilla on aina myyjä paikalla.

Lue myös

Taustaa