Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joko kokeilit? Sinappi tekee tomaattipiirakasta, kanasta ja salaatista erikoisen hyvää

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 16.10.2023
|
Muokattu: 16.10.2023
Sinappikanaa, ranskalaista tomaattipiirakkaa ja papu-pekonisalaattia yhdistää ranskalainen makumaailma - ja sopivasti särmää tuova sinappi.

Sinappi on monessa reseptissä pienessä, mutta sitäkin tärkeämmässä osassa. Sinappi tuo ruokaan sopivan, hieman terävän makulisän ja nostaa samalla esiin muita ruoan ainesosia. Monet klassiset sinappia sisältävät ruoat ovat saaneet alkunsa Ranskassa, jossa sinapin valmistuksella on pitkät perinteet. Koillis-Ranskassa sijaitseva Dijonin kaupunki tunnettiin aikoinaan sinapinvalmistuksen keskuksena, ja sinappia valmistetaan seudulla edelleen.

Sinappi on oleellinen osa esimerkiksi ranskalaisen tomaattipiirakan ja papu-pekonisalaatin makumaailmaa. Sinappikanankin reseptissä on kaikuja Ranskasta: perinteisessä ranskalaisessa sinappikanassa on myös kermaa, mutta oheisessa reseptissä kanankoivet hunnutetaan suloisen makealla hunaja-sinappikastikkeella ja kypsennetään uunivuoassa sellaisenaan.

Ranskalaisessa tomaattipiirakassa sinappi maustaa sekä pohjaa että täytettä. Jos käytät valmista piirakkapohjaa, voit sipaista sinappia hieman esipaistetun pohjan päälle ennen kuin levität täytteen.

Monen ranskalaisen kortteliravintolan, brasserien, ruokalistalta löytyy maalaissalaatti: siinä on yleensä pekonia, papuja, krutonkeja ja kananmunaa. Usein salaatissa käytetään friseesalaattia, mutta muutkin pehmeälehtiset salaattilaadut käyvät hyvin. Sinappinen vinegretti yhdistää sen maut hienosti ja tuo siihen hieman myös potkua.

Sinappikana on edullista ja maukasta arkiruokaa

Pinnalta rapeat ja sisältä mehevät broilerinkoivet hunnutetaan herkullisella hunaja-sinappikastikkeella. Sivele kastike koipien pintaan ja anna uunin hoitaa loput. Tarjoa sinappikana perunamuusin, salaatin ja rapeakuorisen leivän kanssa.

Mausta piirakka ja salaatti ranskalaiseen tapaan

Maukkaassa ja näyttävässä tomaattipiirakassa sekä pohja että täyte maustetaan parmesaanilla ja dijoninsinapilla. Tätä piirakkaa on vaikea vastustaa!

Tuhti perinteinen ranskalainen salaatti koostetaan rapeaksi paistetusta pekonista, hoikista vihreistä pavuista, juuri ja juuri kypsiksi paistetuista kananmunista, paahduista leipäpaloista sekä vihreästä salaatista. Sinappivinegretti sopii sen makuihin täydellisesti. Sinappina voi käyttää makusi mukaan joko luonteikasta ranskalaista dijoninsinappia tai lempeämmän makuista suomalaista sinappia.