Kokki Jyrki Sukula: Lapsuudessani ajoimme sunnuntailounaalle bussilla | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kokki Jyrki Sukula: Lapsuudessani ajoimme sunnuntailounaalle bussilla

Makumuistoni: Jyrki Sukulan lapsuudessa ajettiin bussilla sunnuntailounaalle

Jyrki Sukula oppi arvostamaan yhteisiä ruokahetkiä jo lapsena. Nykyään parhaiden yhteisten aterioiden aikana tanssitaan ja suunnitellaan seuraavaa ruokaa.

Jaa Somessa
Teksti:
Katri Saukkonen
Kuvat:
SOK

"Olen bussikuskin ja stand up -koomikon poika. Vanhempani olivat usein iltaisin poissa kotoa, joten parhaimmat ruokamuistoni liittyvät perheemme sunnuntairetkiin.

Nousimme bussin kyytiin koko porukka ja ajoimme vaikka Aulangolle syömään ravintolaan. Sain istua isän sylissä, laulaa mikkiin ja kertoa vitsejä.

Muistan Aulangon ravintolasta etenkin waldorfinsalaatin ja paahtopaistin. Siellä syötiin hienosti. Emme me kotonakaan nakkeja syöneet, mutta ravintolassa oli silti erilainen meininki kuin kotona.

Perheen yhteisissä sunnuntailounaissa tiivistyi yhdessä syömisen merkitys. Sen olen halunnut siirtää myös omille tyttärilleni. Meillä on kuitenkin ollut yhteinen ruokahetki joka päivä kello 19. Perjantaisin mukaan on kutsuttu myös lastemme koulukavereita, jotka ovat olleet usein eri maista kotoisin. Jokainen tuo tullessaan jotain ruokaa omasta kulttuuristaan. Itse vastaan aina pääruoasta.

Koska vaimoni on kasvissyöjä, perheessämme syödään usein kasviksia. Oma lempiruokani valmistetaan kuitenkin kanasta. Kokonainen kana symboloi mielestäni hienosti yhdessä syömistä. Sehän on tarkoitettu jaettavaksi.

Parasta yhdessä syöminen on silloin, kun aamiainen ei lopu ennen kuin lounas on suunniteltu eikä lounas ennen kuin illallisen valmisteltu on aloitettu. Näihin yhteisiin ruokahetkiin kuuluu myös disko ja välitanssit."

Katso Jyrki Sukulan lempireseptit

Julkaistu: 9.3.2017
Muokattu: 15.5.2019
Jaa Somessa