Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Korealaisen keittiön klassikot hurmaavat – kokeile näitä supersuosikkeja!

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 26.1.2024
|
Muokattu: 26.1.2024
Mukavan mausteinen korealainen ruoka on nyt suosittua. Aloita korealaiseen keittiöön tutustuminen klassikkoruoista, bulgogista ja bibimbapista, jotka valmistuvat kotikeittiössä helposti.

Tutut raaka-aineet muuttuvat herkulliseksi korealaiseksi ruoaksi mausteilla ja kastikkeilla, jotka ovat korealaisen keittiön sydän. Kokeile maukasta bulgogia tai kokkaa kaunis kulhoruoka bibimbap, johon voit hyödyntää myös jääkaapin jämäkasviksia.

Bulgogi – lämmittävä korealainen liharuoka

Tuli ja liha – sitä tarkoittaa bulgogi, joka on Koreassa erityisesti talviaikaan suosittua ruokaa. Bulgogi valmistetaan perinteisesti naudanfileestä, joka viipaloidaan hyvin ohueksi. Lihasiivut marinoidaan inkiväärillä, valkosipulilla ja seesamiöljyllä maustetussa marinadissa, ja grillataan tai paistetaan kovalla lämmöllä valurautalevyllä. Kotikeittiössä paistaminen hoituu tavallisella paistinpannulla.

Bulgogi onnistuu myös kasvisversiona tofusta. Raastettu bulgogitofu saa hyvän rakenteen, kun paistat raastetun tofun ensin uunissa ja sitten maustekastikkeen kanssa pannulla.

Bibimbap – kulhoruoka, joka ihastuttaa maullaan ja ulkonäöllään

Korealainen kulhoruoka bibimbap kootaan riisistä, pikkelöidyistä kasviksista ja paistetusta kananmunasta. Mukana voi olla myös esimerkiksi marinoitua naudanlihaa tai tofua. Korealaiseen tapaan kulhoruoan maun viimeistelee lämmittävä, mukavan tulinen kastike. Bibimbap on myös silmänruokaa, sillä värikkäät ainekset asetellaan kauniisti omiksi osioikseen riisin päälle. Lopulta kulhoruoka nautitaan sekoittamalla ainekset yhteen. Siitä tuleekin ruoan nimi, joka tarkoittaa kirjaimellisesti sekoitettua riisiä.

Lisää korealaisen keittiön makuja