Bulgogi
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Korealainen bulgogi on marinoitua ja grillattua naudanlihaa. Tässä versiossa ohuet lihasuikaleet ruskistetaan nopeasti pannulla ja maustetaan seesamisella bulgogikastikkeella.
| 300 g | (1 pkt) naudan minuuttisuikaleita |
| Bulgogikastike | |
|---|---|
| 1 kpl | (250 g) päärynä |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 kpl | punaista chiliä |
| 2 1/2 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 1 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 1 rkl | seesaminsiemeniä |
| 2 tl | fariini- tai ruokosokeria |
| Lisäksi | |
| 2 1/4 dl | basmatiriisiä |
| 1/2 kpl | punaista chiliä |
| 2 kpl | kevätsipulin vartta |
| seesaminsiemeniä | |
| (porkkanasuikaleita) | |
| Paistamiseen | |
| 1 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
- 1.
Ota naudansuikaleet huoneenlämpöön 30 minuutiksi ennen valmistusta. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Huuhtele ja kuori päärynä sekä soseuta sauvasekoittimella. Kuori ja hienonna inkivääri (1 rkl) sekä valkosipuli. Huuhtele ja viipaloi chili (halutessasi poista siemenet). Jätä puolet chilistä koristelua varten. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa.
- 3.
Ruskista lihat öljyssä pannulla. Lisää kastike ja keitä muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes kastike saostuu.
- 4.
Hienonna kevätsipulit. Jaa riisi annoskulhoihin. Lisää päälle bulgogilihaa, chiliä ja kevätsipulia. Viimeistele annos seesaminsiemenillä ja halutessasi porkkanasuikaleilla.
Korealainen bulgogi on marinoitua ja grillattua naudanlihaa. Tässä versiossa ohuet lihasuikaleet ruskistetaan nopeasti pannulla ja maustetaan seesamisella bulgogikastikkeella.
Ainekset (3 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (1 pkt) naudan minuuttisuikaleita |
Bulgogikastike | |
| 1 kpl | (250 g) päärynä |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 kpl | punaista chiliä |
| 2 1/2 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 1 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 1 rkl | seesaminsiemeniä |
| 2 tl | fariini- tai ruokosokeria |
Lisäksi | |
| 2 1/4 dl | basmatiriisiä |
| 1/2 kpl | punaista chiliä |
| 2 kpl | kevätsipulin vartta |
| seesaminsiemeniä | |
| (porkkanasuikaleita) | |
Paistamiseen | |
| 1 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
Valmistus
- 1
Ota naudansuikaleet huoneenlämpöön 30 minuutiksi ennen valmistusta. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) naudan minuuttisuikaleita 2 1/4 dl basmatiriisiä - 2
Huuhtele ja kuori päärynä sekä soseuta sauvasekoittimella. Kuori ja hienonna inkivääri (1 rkl) sekä valkosipuli. Huuhtele ja viipaloi chili (halutessasi poista siemenet). Jätä puolet chilistä koristelua varten. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 1 kpl (250 g) päärynä 2 cm pala inkivääriä 2 kpl valkosipulinkynttä 1/2 kpl punaista chiliä 2 1/2 rkl soijakastiketta (gluteeniton) 1 rkl paahdettua seesamiöljyä 1 rkl seesaminsiemeniä 2 tl fariini- tai ruokosokeria - 3
Ruskista lihat öljyssä pannulla. Lisää kastike ja keitä muutama minuutti välillä sekoittaen, kunnes kastike saostuu.
Määrä Ainesosa 300 g (1 pkt) naudan minuuttisuikaleita 1 rkl paahdettua seesamiöljyä - 4
Hienonna kevätsipulit. Jaa riisi annoskulhoihin. Lisää päälle bulgogilihaa, chiliä ja kevätsipulia. Viimeistele annos seesaminsiemenillä ja halutessasi porkkanasuikaleilla.
Määrä Ainesosa 2 kpl kevätsipulin vartta 2 1/4 dl basmatiriisiä 1/2 kpl punaista chiliä seesaminsiemeniä (porkkanasuikaleita)
Vinkki: Tarjoa lisäksi nopeasti valmistuvaa kimchiä.
Ravintosisältö
355
Energiaa kcal
1491
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
2,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,0 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
24,7 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
355
Energiaa kcal
1491
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
2,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,0 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
24,7 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm pala inkivääriä, seesaminsiemeniä, (porkkanasuikaleita).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























