Bibimbap
45 min

Nappaa talteen!
Bibimbap on kuuluisa ja perinteinen korealainen ruoka. Kasaa ainekset kulhoon ja nauti herkullisen, hieman potkua antavan kastikkeen kanssa.
| 400 g | (1 pkt) naudan jauhelihaa 10 % |
| 1 kpl | porkkana |
| 100 g | punakaalia |
| 2 kpl | kevätsipulin vartta |
| 3 dl | jasmiiniriisiä |
| 4 kpl | kananmunaa |
| Pikkelöidyt kurkut | |
|---|---|
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa (miyata) |
| 1 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 2 tl | sokeria |
| Marinadi lihalle | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 cm | pala inkivääriä |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 1 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 1 rkl | sokeria |
| Chili-seesamikastike | |
| 2 rkl | srirachakastiketta |
| 2 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 1 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 tl | riisiviinietikkaa (miyata) |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
| (hapankaalia) | |
- 1.
Aloita pikkelöimällä kurkku. Huuhtele ja leikkaa kurkku mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon ja sekoita joukkoon loput ainekset. Nosta jääkaappiin maustumaan.
- 2.
Valmista marinadi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri (½ rkl). Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Anna lihan maustua huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.
- 3.
Sekoita kastikkeen ainekset ja jätä maustumaan.
- 4.
Pese ja kuori porkkanat. Huuhtele kaali ja kevätsipuli. Raasta tai suikaloi porkkanat ja kaali. Hienonna kevätsipuli. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- 5.
Paista jauheliha kypsäksi öljyssä pannulla. Siirrä liha puhtaaseen kulhoon ja paista munat pannulle jääneessä rasvassa.
- 6.
Jaa riisi neljään kulhoon. Kokoa kasvikset ja liha sektoreittain riisin päälle. Nosta munat annosten päälle. Tarjoa kastikkeen ja halutessasi hapankaalin kanssa.
Bibimbap on kuuluisa ja perinteinen korealainen ruoka. Kasaa ainekset kulhoon ja nauti herkullisen, hieman potkua antavan kastikkeen kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) naudan jauhelihaa 10 % |
| 1 kpl | porkkana |
| 100 g | punakaalia |
| 2 kpl | kevätsipulin vartta |
| 3 dl | jasmiiniriisiä |
| 4 kpl | kananmunaa |
Pikkelöidyt kurkut | |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 rkl | riisiviinietikkaa (miyata) |
| 1 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 2 tl | sokeria |
Marinadi lihalle | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 cm | pala inkivääriä |
| 2 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 1 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 1 rkl | sokeria |
Chili-seesamikastike | |
| 2 rkl | srirachakastiketta |
| 2 rkl | paahdettua seesamiöljyä |
| 1 rkl | soijakastiketta (gluteeniton) |
| 1 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 tl | riisiviinietikkaa (miyata) |
Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä paistamiseen |
| (hapankaalia) | |
Valmistus
- 1
Aloita pikkelöimällä kurkku. Huuhtele ja leikkaa kurkku mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon ja sekoita joukkoon loput ainekset. Nosta jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl kurkkua 1 rkl riisiviinietikkaa (miyata) 1 rkl paahdettua seesamiöljyä 2 tl sokeria - 2
Valmista marinadi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri (½ rkl). Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Anna lihan maustua huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1 cm pala inkivääriä 2 rkl soijakastiketta (gluteeniton) 1 rkl paahdettua seesamiöljyä 1 rkl sokeria 400 g (1 pkt) naudan jauhelihaa 10 % - 3
Sekoita kastikkeen ainekset ja jätä maustumaan.
Määrä Ainesosa 2 rkl srirachakastiketta 2 rkl paahdettua seesamiöljyä 1 rkl soijakastiketta (gluteeniton) 1 rkl juoksevaa hunajaa 1 tl riisiviinietikkaa (miyata) - 4
Pese ja kuori porkkanat. Huuhtele kaali ja kevätsipuli. Raasta tai suikaloi porkkanat ja kaali. Hienonna kevätsipuli. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl porkkana 100 g punakaalia 2 kpl kevätsipulin vartta 3 dl jasmiiniriisiä - 5
Paista jauheliha kypsäksi öljyssä pannulla. Siirrä liha puhtaaseen kulhoon ja paista munat pannulle jääneessä rasvassa.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä paistamiseen 4 kpl kananmunaa - 6
Jaa riisi neljään kulhoon. Kokoa kasvikset ja liha sektoreittain riisin päälle. Nosta munat annosten päälle. Tarjoa kastikkeen ja halutessasi hapankaalin kanssa.
Määrä Ainesosa (hapankaalia)
Vinkki: Kasvisversion saat korvaamalla jauhelihan esimerkiksi tofulla.
Hyvästi hävikki: Jos punakaalia jää yli, niin voit hyödyntää sen esimerkiksi siskonmakkara-kaalipannuun.
Ravintosisältö
864
Energiaa kcal
3617
Energiaa kj
45,3 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
65,0 g
Hiilihydraatteja
13,8 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
48,5 g
Proteiinia
3,6 g
Suolaa
864
Energiaa kcal
3617
Energiaa kj
45,3 g
Rasvaa
9,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
65,0 g
Hiilihydraatteja
13,8 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
48,5 g
Proteiinia
3,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 cm pala inkivääriä, (hapankaalia).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























