Bibimbap

arvosana5/5

(9)arviota
4 Annosta

45 min

Bibimbap on kuuluisa ja perinteinen korealainen ruoka. Kasaa ainekset kulhoon ja nauti herkullisen, hieman potkua antavan kastikkeen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) naudan jauhelihaa 10 %
1 kplporkkana
100 gpunakaalia
2 kplkevätsipulin vartta
3 dljasmiiniriisiä
4 kplkananmunaa

Pikkelöidyt kurkut

1/2 kplkurkkua
1 rklriisiviinietikkaa (miyata)
1 rklpaahdettua seesamiöljyä
2 tlsokeria

Marinadi lihalle

1 kplvalkosipulinkynsi
1 cmpala inkivääriä
2 rklsoijakastiketta (gluteeniton)
1 rklpaahdettua seesamiöljyä
1 rklsokeria

Chili-seesamikastike

2 rklsrirachakastiketta
2 rklpaahdettua seesamiöljyä
1 rklsoijakastiketta (gluteeniton)
1 rkljuoksevaa hunajaa
1 tlriisiviinietikkaa (miyata)

Lisäksi

1 rklrypsiöljyä paistamiseen
(hapankaalia)

Valmistus

  1. 1

    Aloita pikkelöimällä kurkku. Huuhtele ja leikkaa kurkku mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon ja sekoita joukkoon loput ainekset. Nosta jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    1/2 kplkurkkua
    1 rklriisiviinietikkaa (miyata)
    1 rklpaahdettua seesamiöljyä
    2 tlsokeria
  2. 2

    Valmista marinadi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri (½ rkl). Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Anna lihan maustua huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 cmpala inkivääriä
    2 rklsoijakastiketta (gluteeniton)
    1 rklpaahdettua seesamiöljyä
    1 rklsokeria
    400 g(1 pkt) naudan jauhelihaa 10 %
  3. 3

    Sekoita kastikkeen ainekset ja jätä maustumaan.

    MääräAinesosa
    2 rklsrirachakastiketta
    2 rklpaahdettua seesamiöljyä
    1 rklsoijakastiketta (gluteeniton)
    1 rkljuoksevaa hunajaa
    1 tlriisiviinietikkaa (miyata)
  4. 4

    Pese ja kuori porkkanat. Huuhtele kaali ja kevätsipuli. Raasta tai suikaloi porkkanat ja kaali. Hienonna kevätsipuli. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    1 kplporkkana
    100 gpunakaalia
    2 kplkevätsipulin vartta
    3 dljasmiiniriisiä
  5. 5

    Paista jauheliha kypsäksi öljyssä pannulla. Siirrä liha puhtaaseen kulhoon ja paista munat pannulle jääneessä rasvassa.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä paistamiseen
    4 kplkananmunaa
  6. 6

    Jaa riisi neljään kulhoon. Kokoa kasvikset ja liha sektoreittain riisin päälle. Nosta munat annosten päälle. Tarjoa kastikkeen ja halutessasi hapankaalin kanssa.

    MääräAinesosa
    (hapankaalia)

Vinkki: Kasvisversion saat korvaamalla jauhelihan esimerkiksi tofulla.

Hyvästi hävikki: Jos punakaalia jää yli, niin voit hyödyntää sen esimerkiksi siskonmakkara-kaalipannuun.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 cm pala inkivääriä, (hapankaalia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
26.1.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä