Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bibimbap

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Bibimbap on kuuluisa ja perinteinen korealainen ruoka. Kasaa ainekset kulhoon ja nauti herkullisen, hieman potkua antavan kastikkeen kanssa.

Ainekset

400 g
(1 pkt) naudan jauhelihaa 10 %
1 kpl
porkkana
100 g
punakaalia
2 kpl
kevätsipulin vartta
3 dl
jasmiiniriisiä
4 kpl
kananmunaa

Pikkelöidyt kurkut

1/2 kpl
kurkkua
1 rkl
riisiviinietikkaa (Miyata)
1 rkl
paahdettua seesamiöljyä
2 tl
sokeria

Marinadi lihalle

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 cm
pala inkivääriä
2 rkl
soijakastiketta (gluteeniton)
1 rkl
paahdettua seesamiöljyä
1 rkl
sokeria

Chili-seesamikastike

2 rkl
srirachakastiketta
2 rkl
paahdettua seesamiöljyä
1 rkl
soijakastiketta (gluteeniton)
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1 tl
riisiviinietikkaa (Miyata)

Lisäksi

1 rkl
rypsiöljyä paistamiseen
(hapankaalia)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Aloita pikkelöimällä kurkku. Huuhtele ja leikkaa kurkku mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet kulhoon ja sekoita joukkoon loput ainekset. Nosta jääkaappiin maustumaan.

1/2 kpl
kurkkua
1 rkl
riisiviinietikkaa (Miyata)
1 rkl
paahdettua seesamiöljyä
2 tl
sokeria
2

Valmista marinadi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri (½ rkl). Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Anna lihan maustua huoneenlämmössä noin 20 minuuttia.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 cm
pala inkivääriä
2 rkl
soijakastiketta (gluteeniton)
1 rkl
paahdettua seesamiöljyä
1 rkl
sokeria
400 g
(1 pkt) naudan jauhelihaa 10 %
3

Sekoita kastikkeen ainekset ja jätä maustumaan.

2 rkl
srirachakastiketta
2 rkl
paahdettua seesamiöljyä
1 rkl
soijakastiketta (gluteeniton)
1 rkl
juoksevaa hunajaa
1 tl
riisiviinietikkaa (Miyata)
4

Pese ja kuori porkkanat. Huuhtele kaali ja kevätsipuli. Raasta tai suikaloi porkkanat ja kaali. Hienonna kevätsipuli. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

1 kpl
porkkana
100 g
punakaalia
2 kpl
kevätsipulin vartta
3 dl
jasmiiniriisiä
5

Paista jauheliha kypsäksi öljyssä pannulla. Siirrä liha puhtaaseen kulhoon ja paista munat pannulle jääneessä rasvassa.

1 rkl
rypsiöljyä paistamiseen
4 kpl
kananmunaa
6

Jaa riisi neljään kulhoon. Kokoa kasvikset ja liha sektoreittain riisin päälle. Nosta munat annosten päälle. Tarjoa kastikkeen ja halutessasi hapankaalin kanssa.

(hapankaalia)

Vinkki: Kasvisversion saat korvaamalla jauhelihan esimerkiksi tofulla.

Hyvästi hävikki: Jos punakaalia jää yli, niin voit hyödyntää sen esimerkiksi siskonmakkara-kaalipannuun.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 26.1.2024
|
Muokattu: 30.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

864

3617

45,3 g

9,0 g

65,0 g

13,8 g

3,3 g

48,5 g

3,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 cm pala inkivääriä,

(hapankaalia).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli