Pehmeää, miedonmakuista, maukasta ja mehevää – näin Yhteishyvän lukijat kuvailivat nyhtökauran makua. Myös näin nyhtökauraa kuvailtiin:
"Ihan jees, ei valittamista, vähän kuin puuron ja jauhelihan sekoitus."
"Maku oli tosiaan lihaisa, kovasti kana tuli mieleen! Oikein maistuva vaihtoehto lihalle, todella hyvää!"
"Rakenne öljyssä paistettuna oli ihana, päältä rapea, sisältä pehmeä."
"Maistui vähän herneiltä mutta pääosin itse kauralta. Maku oli pehmeä, mutta hyvä."
"Maku oli mieto, mausteita vaihtamalla saa hyvin itse valittua minkätyyppistä ja -makuista ruokaa valmistaa."
"Minulla oli maustamaton nyhtökaura, joten se itse ei maistunut paljon miltään. Kun laitoin sitä thai-tyyliseen kastikkeeseen, se imi hyvin makua. Koostumus oli hyvin lihamainen. Seuraavana päivänä maut olivat mielestäni entistä paremmat."
Vokkia, pastaa tai tortilloja
Nyhtökaura sopii moneen ruokaan. Lukijat kertoivat valmistaneensa siitä muun muassa pastaa, makaronilaatikkoa ja kastiketta. Moni oli kokeillut sitä täytteeksi tortilloihin, hampurilaisiin tai pitaleipiin. Helppo ruoka syntyy paistamalla nyhtökauraa pannulla ja tarjoilemalla salaatin tai kasvisten kanssa, lukijat vinkkaavat.
Kysely toteutettiin Yhteishyvä.fi:ssä toukokuussa. Kyselyyn vastasi 320 Yhteishyvän lukijaa.