Ruoka ja reseptit
Nyt on maukasta! Tässä piirakassa on ihanan rapea pohja ja silkkinen täyte
Yhteishyvä täyttää 120! Juhlan kunniaksi hemmottelemme lukijoita joka kuukausi sesonkiin sopivalla kakkureseptillä. Tässä tammikuun kakku: veriappelsiinipiiras.


Yhteishyvä on 120-vuotias! Juhlistamme sankaria joka kuukausi sesonkiin sopivalla kakkureseptillä. Tammikuussa kuukauden kakku leivotaan piiraaksi kauden herkullisimmista hedelmistä, veriappelsiineista. Raikas appelsiinipiiras on talvisen kahvipöydän piristävä tarjottava.
Rapean keksipohjan maun salaisuus on mantelijauhe. Piiraan täytteenä on raikasta veriappelsiinikreemiä. Veriappelsiineista puristetusta mehusta keitetään silkkinen kiisseli, jonka joukkoon vatkataan voita. Raastettu veriappelsiinin kuori viimeistelee maun täydellisen aromaattiseksi.
Piiras paistetaan ensin ilman täytettä ja sitten vielä täytteen kanssa. Pinnan voi koristella helposti veriappelsiiniviipaleilla ja keksimuruilla. Piiras kannattaa leipoa tarjoilua edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa.
Lue myös
Tee arjestasi helpompaa ja herkullisempaa!
Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.