Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ruoka ja reseptit

Nyt on maukasta! Tässä piirakassa on ihanan rapea pohja ja silkkinen täyte

Yhteishyvä täyttää 120! Juhlan kunniaksi hemmottelemme lukijoita joka kuukausi sesonkiin sopivalla kakkureseptillä. Tässä tammikuun kakku: veriappelsiinipiiras.

Veriappelsiiniipiiras. Kuvassa on leima, jossa lukee Yhteishyvä 120 vuotta - kuukauden synttärikakku.
Veriappelsiiniipiiras. Kuvassa on leima, jossa lukee Yhteishyvä 120 vuotta - kuukauden synttärikakku.
Teksti: Yhteishyvä
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
16.1.2025 | Päivitetty 16.1.2025

Yhteishyvä on 120-vuotias! Juhlistamme sankaria joka kuukausi sesonkiin sopivalla kakkureseptillä. Tammikuussa kuukauden kakku leivotaan piiraaksi kauden herkullisimmista hedelmistä, veriappelsiineista. Raikas appelsiinipiiras on talvisen kahvipöydän piristävä tarjottava.

Rapean keksipohjan maun salaisuus on mantelijauhe. Piiraan täytteenä on raikasta veriappelsiinikreemiä. Veriappelsiineista puristetusta mehusta keitetään silkkinen kiisseli, jonka joukkoon vatkataan voita. Raastettu veriappelsiinin kuori viimeistelee maun täydellisen aromaattiseksi.

Piiras paistetaan ensin ilman täytettä ja sitten vielä täytteen kanssa. Pinnan voi koristella helposti veriappelsiiniviipaleilla ja keksimuruilla. Piiras kannattaa leipoa tarjoilua edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa.

Lue myös

Tee arjestasi helpompaa ja herkullisempaa!

Tilaa Yhteishyvän uutiskirje, niin saat ajankohtaiset reseptit ja arkea helpottavat vinkit suoraan sähköpostiisi.