Veriappelsiinipiiras
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Raikas veriappelsiinipiirakka on kevättalven aurinkoisin kahvipöydän tarjottava! Täytä sitruspiirakan rapea mantelinen keksipohja silkkisellä appelsiinitäytteellä ja koristele hedelmäinen piiras tuoreilla veriappelsiineilla.
| 200 g | (0.5 pkt) digestivekeksejä |
| 100 g | voita |
| 80 g | (1 ps) mantelijauhetta |
| Täyte | |
|---|---|
| 3 - 4 kpl | veriappelsiinia (3 dl mehua) |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 3 rkl | maissitärkkelystä |
| 50 g | voita huoneenlämpöisenä |
| Koristelu | |
| 1 kpl | veriappelsiini |
| keksimuruja | |
- 1.
Hienonna keksit esimerkiksi kaulimella vahvassa muovipussissa. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun ja mantelijauheen kanssa kulhossa. Painele seos piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- 2.
Pese appelsiinit hyvin. Raasta 2 rkl appelsiininkuorta ja purista 3 dl mehua. Sekoita mehu, munat, sokeri ja maissitärkkelys pinnoitetussa kattilassa vispilällä tasaiseksi. Kuumenna keskilämmöllä pohjaa myöten sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu kiisselimäiseksi. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää huoneenlämpöinen voi pieninä nokareina sekä appelsiininkuoriraaste. Vatkaa vispilällä tasaiseksi.
- 3.
Levitä täyte keksipohjalle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Täyte saa jäädä hieman pehmeäksi, sillä se jämäköityy jäähtyessään.
- 4.
Siirrä jäähtynyt piirakka jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
- 5.
Koristele piirakka veriappelsiiniviipaleilla ja keksimurulla.
Veriappelsiinipiiras
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Raikas veriappelsiinipiirakka on kevättalven aurinkoisin kahvipöydän tarjottava! Täytä sitruspiirakan rapea mantelinen keksipohja silkkisellä appelsiinitäytteellä ja koristele hedelmäinen piiras tuoreilla veriappelsiineilla.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | (0.5 pkt) digestivekeksejä |
| 100 g | voita |
| 80 g | (1 ps) mantelijauhetta |
Täyte | |
| 3 - 4 kpl | veriappelsiinia (3 dl mehua) |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | sokeria |
| 3 rkl | maissitärkkelystä |
| 50 g | voita huoneenlämpöisenä |
Koristelu | |
| 1 kpl | veriappelsiini |
| keksimuruja | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Hienonna keksit esimerkiksi kaulimella vahvassa muovipussissa. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun ja mantelijauheen kanssa kulhossa. Painele seos piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 200 g (0.5 pkt) digestivekeksejä 100 g voita 80 g (1 ps) mantelijauhetta - 2
Pese appelsiinit hyvin. Raasta 2 rkl appelsiininkuorta ja purista 3 dl mehua. Sekoita mehu, munat, sokeri ja maissitärkkelys pinnoitetussa kattilassa vispilällä tasaiseksi. Kuumenna keskilämmöllä pohjaa myöten sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu kiisselimäiseksi. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää huoneenlämpöinen voi pieninä nokareina sekä appelsiininkuoriraaste. Vatkaa vispilällä tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 3 - 4 kpl veriappelsiinia (3 dl mehua) 3 kpl kananmunaa 1 dl sokeria 3 rkl maissitärkkelystä 50 g voita huoneenlämpöisenä - 3
Levitä täyte keksipohjalle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Täyte saa jäädä hieman pehmeäksi, sillä se jämäköityy jäähtyessään.
- 4
Siirrä jäähtynyt piirakka jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
- 5
Koristele piirakka veriappelsiiniviipaleilla ja keksimurulla.
Määrä Ainesosa 1 kpl veriappelsiini keksimuruja
Ravintosisältö
392
Energiaa kcal
1642
Energiaa kj
24,8 g
Rasvaa
10,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,4 g
Hiilihydraatteja
21,6 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
9,9 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
392
Energiaa kcal
1642
Energiaa kj
24,8 g
Rasvaa
10,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
30,4 g
Hiilihydraatteja
21,6 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
9,9 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: keksimuruja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























