Veriappelsiinipiiras
Ainekset
Valmistus
Hienonna keksit esimerkiksi kaulimella vahvassa muovipussissa. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun ja mantelijauheen kanssa kulhossa. Painele seos piirakkavuoan (Ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Pese appelsiinit hyvin. Raasta 2 rkl appelsiininkuorta ja purista 3 dl mehua. Sekoita mehu, munat, sokeri ja maissitärkkelys pinnoitetussa kattilassa vispilällä tasaiseksi. Kuumenna keskilämmöllä pohjaa myöten sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu kiisselimäiseksi. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää huoneenlämpöinen voi pieninä nokareina sekä appelsiininkuoriraaste. Vatkaa vispilällä tasaiseksi.
Levitä täyte keksipohjalle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Täyte saa jäädä hieman pehmeäksi, sillä se jämäköityy jäähtyessään.
Siirrä jäähtynyt piirakka jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi tai yön yli.
Koristele piirakka veriappelsiiniviipaleilla ja keksimurulla.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
392
1642
24,8 g
10,4 g
30,4 g
21,6 g
3,3 g
9,9 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
keksimuruja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli