Lihamakaronilaatikko
Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Perinteisen lihamakaronilaatikon lempeät maut pitävät sen kestosuosikkina ainakin lapsiperheissä. Makaronilaatikko tarjotaan tietysti ketsupin kanssa.
| 400 g | (1 ps) makaronia |
| 1 kpl | sipuli |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria jauhettuna |
| Vuoan voiteluun | |
|---|---|
| 1 rkl | voita |
| Munamaito | |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 7 dl | maitoa |
| 1 tl | suolaa |
- 1.
Keitä makaronit lähes kypsiksi. Valuta makaronit.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli.
- 3.
Kuumenna paistinpannu. Murenna jauheliha pannulle ja paista ruskeaksi omassa rasvassaan. Laske hieman lämpöä ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli. Paista sekoitellen, kunnes sipuli on pehmentynyt. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- 4.
Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon maito ja suola.
- 5.
Voitele uunivuoka. Kaada vuokaan puolet makaroneista. Lisää jauhelihaseos ja loput makaronit. Kaada munamaito vuokaan.
- 6.
Kypsennä makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Perinteisen lihamakaronilaatikon lempeät maut pitävät sen kestosuosikkina ainakin lapsiperheissä. Makaronilaatikko tarjotaan tietysti ketsupin kanssa.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 ps) makaronia |
| 1 kpl | sipuli |
| 400 g | (1 pkt) jauhelihaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria jauhettuna |
Vuoan voiteluun | |
| 1 rkl | voita |
Munamaito | |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 7 dl | maitoa |
| 1 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Keitä makaronit lähes kypsiksi. Valuta makaronit.
Määrä Ainesosa 400 g (1 ps) makaronia - 2
Kuori ja hienonna sipuli.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli - 3
Kuumenna paistinpannu. Murenna jauheliha pannulle ja paista ruskeaksi omassa rasvassaan. Laske hieman lämpöä ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli. Paista sekoitellen, kunnes sipuli on pehmentynyt. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) jauhelihaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria jauhettuna - 4
Riko kananmunat kulhoon ja sekoita joukkoon maito ja suola.
Määrä Ainesosa 3 kpl kananmunaa 7 dl maitoa 1 tl suolaa - 5
Voitele uunivuoka. Kaada vuokaan puolet makaroneista. Lisää jauhelihaseos ja loput makaronit. Kaada munamaito vuokaan.
Määrä Ainesosa 1 rkl voita - 6
Kypsennä makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.
Ravintosisältö
506
Energiaa kcal
2117
Energiaa kj
21,5 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
50,5 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
25,7 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
506
Energiaa kcal
2117
Energiaa kj
21,5 g
Rasvaa
9,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
50,5 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
25,7 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























