Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ruokamanifesti: Lisää tietoa ruoan ostajalle

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 10.7.2017
|
Muokattu: 1.4.2022
S-ryhmä haluaa, että asiakas saa tietää, missä ja miten ruoka on valmistettu.

Haluamme olla radikaalin läpinäkyvyyden edelläkävijä ruokatuotteiden toimitusketjuissa. Tällä saralla tapahtuu jo nyt paljon. Merkitsemme omien merkkiemme pakkauksiin aina keskeisten raaka-aineiden alkuperämaan läpinäkyvästi.

Haluamme pilotoida blockchain-tasoista tuotteiden jäljitettävyyttä omissa toimitusketjuissamme. Olisi hienoa, jos pystyisimme blockchainin avulla jäljittämään vaikkapa tonnikalan polun kalastusalukselta myymälään asti.

Aloitamme uuden aikakauden hankintaketjun ihmisoikeusvaikutusten arvioinnissa ja seurannassa. Perinteisen auditointityön rinnalla käynnistämme uudenlaisen, juurisyihin pureutuvan tutkimusmallin: sen avulla pääsemme tarttumaan tarkemmin riskimaiden ihmisoikeuskysymyksiin ja etsimään uudenlaisia vaikuttavia ratkaisuja. Julkaisemme tämän uuden toimintamallin tuottamat tulokset kaikkien sidosryhmiemme vapaasti käytettäväksi.

Läpinäkyvyyttä korostavassa ajassa lähiruoalla ja luomulla on vahva asema.

Luomukriteerit ovat jo lähtökohtaisesti tiukkoja, lähiruoassa jäljitettävyys on suorempaa. Lähiruoassa välikäsiä on vähemmän ja tuotteen matka kauppaan lyhyt.

Olemme jo nyt Suomen suurin luomun ja lähiruoan myyjä – ja vahvistamme tätä roolia entisestään.

Lue lisää Ruokamanifestista: www.yhteishyva.fi/ruokamanifesti

Lisää aiheesta