Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Satokausikalenterin toimitusjohtaja Natalia Salmela: "Herkussa kasvikset ovat valokeilassa"

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 24.10.2018
|
Muokattu: 1.4.2022
Food Market Herkussa kasvisten ostamisesta on tehty helppoa, Satokausikalenterin Natalia Salmela ja Samuli Karjula kiittelevät.

"Täällä näyttää herkulliselta. Kasvikset ovat nyt valokeilassa. Satokausikasvikset ovat ensimmäinen asia, jonka asiakkaat näkevät, kun tulevat tänne", Satokausikalenterin toimitusjohtaja Natalia Salmela kehaisee.

Salmela on saapunut kollegansa, Satokausikalenterin isän Samuli Karjulan kanssa uudistuneen Food Market Herkun avajaisiin. Uudistunut ruokakauppa saa Salmelalta kiitosta muun muassa trendien seuraamisesta.

"Satokausiajattelu on tätä päivää. Sen tulisi näkyä kaikkialla."

Vihannesosasto houkuttelee kokeilemaan uutta.

Vieressä hymyilevä Karjula kiittelee muun muassa koria, josta lapsiasiakkaat saavat napata mukaansa banaanin, jotta ostoskierros ei mene nälkäkiukun vuoksi pilalle, sekä irrallaan myytäviä, kaapissa säilytettäviä sieniä.

"Täällä kasvisten ostamisesta on tehty helppoa. Valikoimaa on myös kuratoitu hyvin – ja tuotteet ovat väljästi ja selkeästi esillä", Karjula toteaa.

"Täältä saa inspiraatiota, vihannesosasto houkuttelee kokeilemaan uutta", Salmela jatkaa.

Raaka-aine edellä ostoksille

Salmela on matkustanut paljon maailmalla ja katsellut ruokakauppoja ja trendejä muun muassa New Yorkissa. Uudistunut Food Market Herkku tarjoaa paljon samaa kuin trendikaupat maailmalla.

Salmelalla itsellään ei ole ruokakauppaan tullessa valmista suunnitelmaa, vaan hän kuvailee itseään kaupassa pyörijäksi. Hän tulee ruokakauppaan inspiroitumaan.

Poimin ensimmäisenä heviltä jotain kiinnostavaa.

"Kasvikset ovat lähtökohta. Poimin ensimmäisenä heviltä jotain kiinnostavaa ja mietin, mitä muuta keksin sen seuraan."

Myös Samuli Karjula kuvailee itseään raaka-ainelähtöiseksi kaupassakävijäksi.

"Otan esimerkiksi kurpitsan tai kalan ja mietin, mitä sen ympärille syntyy."

Lue myös