Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tämän kesän suosikkijuomissa maistuu jäätelö, mutta mitä kaadetaan lasiin sen kaveriksi?

Teksti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 22.6.2022
|
Muokattu: 22.6.2022
Nyt juodaan jäätelöä! Valmista suosittu jäätelöjuoma helteen helpottajaksi, jälkiruoaksi tai herkutteluhetken iloksi. Jäätelövalinta on selkeä, vaniljajäätelö toimii aina, mutta kaadatko sinä jäätelöösi kahvia, sitruunalimonadia vai kuohuviiniä?

Amerikkalaisten jäätelöbaarien ikisuosikki: jäätelösooda sitruunalimsalla

Ennen kuin pirtelö eli milkshake valloitti maailman, kylmien juomien suurin hitti oli jäätelösooda. Ja nyt tämä kuohuva juoma tekee paluun! Jäätelösoodaa ei tehdä maitoon, kuten pirtelö, eikä sitä sekoiteta tasaiseksi. Kaikki herkulliset ainekset mitataan sellaisinaan korkeaan lasiin, jossa ne saavat sekoittua samalla, kun herkkua nautitaan sekä lusikalla että pillillä.

Maailman paras kahvijuoma Italiasta: affogato-jäätelökahvi

Kahvin ystävän jäätelöannos on yksinkertainen: jäätelöpallo kuppiin ja kuumaa vahvaa kahvia päälle. Kahviin sulava vaniljajäätelö pehmentää vahvan kahvin maun miellyttävän täyteläiseksi. Jos haluat affogato-annoksesta astetta hienomman, koristele jäätelökahvi kevyesti kermavaahdolla.

Kuohuva jäätelöannos aikuiseen makuun: jäätelö-float kuohuviinillä

Kuplivassa kuohuviinissä kepeästi kelluva float-jäätelö on kiva tapa toivottaa kesävieraat tervetulleiksi. Aikuisten maljaan voi kaataa kuohuviinijuomaa, lapsille vaikka limonadia. Makoisilla vadelmilla rikastettu ja kuohuviinillä pidennetty jäätelöfloat toimii hienosti myös grilliaterian jälkiruokana.

Lisää kesäisiä jäätelöherkkuja löydät täältä: