Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pakasta ja rakasta – maailman helpoin pehmis ja 13 muuta herkkua hellepäiviin

Koostaja:
S-market
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 13.7.2021
|
Muokattu: 12.9.2023
Jäädytetyt jälkiruoat ja muut jäiset herkut hurmaavat helteellä. Tee kesäjuhlaan helppo jäätelökakku tai viileät drinkit jäätelöstä. Hemmottele pientä herkkusuuta itse tehdyllä mehujäällä tai terveellisellä mansikkapehmiksellä. Testaa myös kotijäätelö, joka syntyy ilman jäätelökonetta.

Yllätä uusilla ideoilla! Tee jätskipuikot leipävuoassa ja täytä kääretorttu jäätelöllä

Jäädytä itse tehty jäätelö leipävuoassa! Tökkää siihen rivi jäätelötikkuja ja leikkaa kohmettuneena jäätelöpuikoiksi. Tällä jäätelöllä on kiva ilahduttaa lapset, sillä siinä ei ole lainkaan lisättyä sokeria. Kun haluat kahvipöytään jonkun uuden, helpon leivonnaisen, täytä kääretorttu marjasoseella ja pehmeällä jäätelöllä. Pakasta ja nauti kahvin kanssa. Kurkkaa myös kivat ideat ihan tavallisen vaniljajäätelön tarjoiluun.

Mainio maidoton vaihtoehto jäätelölle: sorbetti, mehujää tai smoothiejäätelö

Kylmästä raparperisoseesta ja valkuaisvaahdosta teet helpon sorbetin, joka näyttää jäätelöltä, mutta ei sisällä maitotuotteita. Maitoa ei ole myöskään mansikasta ja mangososeesta tehdyssä vegaanisessa smoothiejäätelössä, jossa yllättää chili. Lapset rakastavat perinteistä mansikkamehujäätä. Mehujääpuikkojen sisältä löytyy tuoretta mansikkaa sekä soseena että raikkaina paloina.

Nerokas kahden aineksen jäätelökakku ja muut kesäjuhlan kohokohdat

Kaksi pakettia jäätelöä ja paketti tummia täytekeksejä – muuta et tarvitse! Lado murskatut keksit ja erilaiset jäätelöt irtopohjavuokaan ja pakasta. Koristele marmoroitunut jäätelökakku kekseillä ja jäätelöpalloilla. Melkein yhtä vähällä vaivalla teet mansikkaiset jäätelökakut. Toinen syntyy valmiista jäätelöstä, toiseen teet helpon kotijäätelön kermavaahdosta ja kondensoidusta maidosta.

Unohda jäätelökone – nämä kotijäätelöt syntyvät sähkövatkaimella

Itse tehdyn jäätelön pohja syntyy yksinkertaisesti kermavaahdosta ja kondensoidusta maidosta. Sekoita siihen superhelpon kotijäätelön ohjeella mansikan ja pistaasin, mokkapalojen tai chilin ja salmiakin maut. Kokeile myös kahvijäätelöä, jossa jäätelömassa maustetaan vain pikakahvijauheella. Vegaaninen mustikkapiirakkajäätelö tehdään vispautuvasta soijavalmisteesta ja kookoskermasta.

Ilman lisättyä sokeria: supersuosittu mansikkapehmis ja hileinen hedelmäslush

Pehmeistä banaaneista ja pakastemansikoista surautat hetkessä terveellisen pehmiksen. Yhteishyvän lukijoiden suosikkireseptiin tulee hedelmien lisäksi vain tilkka maitoa tai appelsiinimehua. Yhtä vähän aineksia on raikkaassa hilejuomassa: soseuta kohmeinen slush jäisistä melonipaloista, tuoreista mansikoista ja limen mehusta.

Muista myös jäätävän hyvät jäätelöjuomat!

Lisää kesäherkkuja: