Mustikkapiirakkajäätelö
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Itse tehdyssä jäätelössä maistuvat mustikkapiirakan maut. Mausta vegaaninen jäätelöpohja kardemummalla ja pilkuta se keksilevitesattumilla. Jäätelö valmistuu helposti ilman jäätelökonetta.
| 250 ml | (1 prk) vispautuvaa soijavalmistetta |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | jauhettua kardemummaa |
| 200 ml | (1 prk) kookoskermaa |
| 200 g | (1 ps) mustikoita (pakaste) |
| 200 g | (2 dl ) keksilevitettä (lotus biscoff biscuit spread) |
| 125 g | pensasmustikoita |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 125 g | pensasmustikoita |
- 1.
Vaahdota soijavalmiste kulhossa sähkövatkaimella. Mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja kardemummalla.
- 2.
Soseuta kookoskerma ja kohmeiset mustikat. Sekoita sose vaahtoon.
- 3.
Kaada seos laakeaan astiaan (vetoisuus 2 l) ja tasoita pinta. Pehmennä keksilevitettä mikrossa muutama sekunti ja lusikoi jäätelön sattumiksi. Huuhtele pensasmustikat. Ripottele mustikat jäätelön pinnalle. Peitä astia ja pakasta vähintään kuusi tuntia tai yön yli.
- 4.
Ota jäätelö huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele annokset pensasmustikoilla.
Mustikkapiirakkajäätelö
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)
Itse tehdyssä jäätelössä maistuvat mustikkapiirakan maut. Mausta vegaaninen jäätelöpohja kardemummalla ja pilkuta se keksilevitesattumilla. Jäätelö valmistuu helposti ilman jäätelökonetta.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 ml | (1 prk) vispautuvaa soijavalmistetta |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | jauhettua kardemummaa |
| 200 ml | (1 prk) kookoskermaa |
| 200 g | (1 ps) mustikoita (pakaste) |
| 200 g | (2 dl ) keksilevitettä (lotus biscoff biscuit spread) |
| 125 g | pensasmustikoita |
Lisäksi | |
| 125 g | pensasmustikoita |
Valmistus
- 1
Vaahdota soijavalmiste kulhossa sähkövatkaimella. Mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja kardemummalla.
Määrä Ainesosa 250 ml (1 prk) vispautuvaa soijavalmistetta 3/4 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 1/2 tl jauhettua kardemummaa - 2
Soseuta kookoskerma ja kohmeiset mustikat. Sekoita sose vaahtoon.
Määrä Ainesosa 200 ml (1 prk) kookoskermaa 200 g (1 ps) mustikoita (pakaste) - 3
Kaada seos laakeaan astiaan (vetoisuus 2 l) ja tasoita pinta. Pehmennä keksilevitettä mikrossa muutama sekunti ja lusikoi jäätelön sattumiksi. Huuhtele pensasmustikat. Ripottele mustikat jäätelön pinnalle. Peitä astia ja pakasta vähintään kuusi tuntia tai yön yli.
Määrä Ainesosa 200 g (2 dl ) keksilevitettä (lotus biscoff biscuit spread) 125 g pensasmustikoita - 4
Ota jäätelö huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele annokset pensasmustikoilla.
Määrä Ainesosa 125 g pensasmustikoita
Vinkki: Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana.
Ravintosisältö
310
Energiaa kcal
1299
Energiaa kj
17,1 g
Rasvaa
4,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,0 g
Hiilihydraatteja
24,3 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
310
Energiaa kcal
1299
Energiaa kj
17,1 g
Rasvaa
4,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,0 g
Hiilihydraatteja
24,3 g
Sokereita
2,6 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl jauhettua kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























