Mustikkapiirakkajäätelö

arvosana5/5

(1)arvio
8 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Itse tehdyssä jäätelössä maistuu mustikkapiirakka! Mausta vegaaninen jäätelöpohja kardemummalla ja pilkuta se keksilevitesattumilla. Jäätelö valmistuu helposti ilman jäätelökonetta.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
250 mlvispautuvaa soijavalmistetta
3/4 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
1/2 tljauhettua kardemummaa
200 mlkookoskermaa
200 gmustikoita (pakaste)
200 g(2 dl ) keksilevitettä (lotus biscoff biscuit spread)
125 gpensasmustikoita

Lisäksi

125 gpensasmustikoita

Valmistus

  1. 1

    Vaahdota soijavalmiste kulhossa sähkövatkaimella. Mausta sokerilla, vaniljasokerilla ja kardemummalla.

    MääräAinesosa
    250 mlvispautuvaa soijavalmistetta
    3/4 dlsokeria
    1 tlvaniljasokeria
    1/2 tljauhettua kardemummaa
  2. 2

    Soseuta kookoskerma ja kohmeiset mustikat. Sekoita sose vaahtoon.

    MääräAinesosa
    200 mlkookoskermaa
    200 gmustikoita (pakaste)
  3. 3

    Kaada seos laakeaan astiaan (vetoisuus 2 l) ja tasoita pinta. Pehmennä keksilevitettä mikrossa muutama sekunti ja lusikoi jäätelön sattumiksi. Huuhtele pensasmustikat. Ripottele mustikat jäätelön pinnalle. Peitä astia ja pakasta vähintään kuusi tuntia tai yön yli.

    MääräAinesosa
    200 g(2 dl ) keksilevitettä (lotus biscoff biscuit spread)
    125 gpensasmustikoita
  4. 4

    Ota jäätelö huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen tarjoamista. Koristele annokset pensasmustikoilla.

    MääräAinesosa
    125 gpensasmustikoita

Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl jauhettua kardemummaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.7.2021
|
Päivitetty: 11.12.2025

Samankaltaisia reseptejä