Raparperisorbetti - Yhteishyvä

Raparperisorbetti

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Jaa Somessa

Ainekset

5 kpl
Raparperin vartta
1 dl
Vettä
1 dl
Tomusokeria
2 kpl
Kananmunanvalkuaista

Näin teet

1

Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit. Keitä raparperipaloja veden ja 1/2 dl tomusokerin kanssa muutama minuutti. Soseuta tasaiseksi. Nosta seos jäähtymään pakastimeen. Seoksen pitää olla täysin kylmää ennen sorbettiin lisäämistä. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa joukkoon loppu tomusokeri. Kääntele joukkoon raparperisose. Kaada seos teräskulhoon ja nosta pakastimeen peitettynä. Anna pakastua ensin tunnin ajan. Sekoita ja toista puolen tunnin välein muutamaan kertaan, kunnes seos on jähmettynyttä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2013
Muokattu: 23.7.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja26 g105 g
Proteiinia4 g14 g
Rasvaa0 g1 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj579 2317
Energiaa kcal139 554

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja26 g105 g
Proteiinia4 g14 g
Rasvaa0 g1 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj579 2317
Energiaa kcal139 554

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Vettä

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.