Raparperisorbetti | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Raparperisorbetti

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Raikas raparperisorbetti valmistetaan vain neljästä aineksesta. Sorbetti jähmettyy pakastimessa ilman jäätelökonetta.

Ainekset

5 kpl
Raparperin vartta
1 dl
Vettä
1 dl
Tomusokeria
2 kpl
Kananmunanvalkuaista

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit. Keitä raparperipaloja veden ja 1/2 dl tomusokerin kanssa muutama minuutti. Soseuta tasaiseksi. Nosta seos jäähtymään pakastimeen. Seoksen pitää olla täysin kylmää ennen sorbettiin lisäämistä.

5 kpl
Raparperin vartta
1 dl
Tomusokeria
1 dl
Vettä
2

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa joukkoon loppu tomusokeri. Kääntele joukkoon raparperisose. Kaada seos teräskulhoon ja nosta pakastimeen peitettynä. Anna pakastua ensin tunnin ajan.

1 dl
Tomusokeria
2 kpl
Kananmunanvalkuaista
3

Sekoita ja toista puolen tunnin välein muutamaan kertaan, kunnes seos on jähmettynyttä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2013
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

579

139

0,3 g

26,3 g

26,3 g

3,0 g

3,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli