Raparperisorbetti
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee raparperista raikas sorbetti jälkiruoaksi! Sorbetti valmistuu pakastimessa helposti ilman jäätelökonetta.
| 500 g | raparperia |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 kpl | kananmunan valkuaista |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 4 tl | vaniljasokeria |
- 1.
Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit. Laita raparperit kattilaan ja mittaa mukaan vesi sekä 1/2 dl tomusokeria. Keitä seosta muutama minuutti. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna soseen jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja laita se sitten pakastusrasiassa pakastimeen viilentymään. Jäähdytä sose kunnolla kylmäksi niin, ettei se kuitenkaan vielä jäädy.
- 2.
Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella, lisää vaahdottamisen loppuvaiheessa 1/2 dl tomusokeria ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
- 3.
Lisää kylmä raparperisose valkuaisvaahtoon ja sekoita nostellen. Mausta sorbettimassa vaniljasokerilla. Kaada seos teräskulhoon ja laita peitettynä pakastimeen. Anna pakastua ensin tunnin ajan. Sekoita ja anna pakastua puoli tuntia kerrallaan välissä sekoittaen, kunnes sorbetti on valmista.
Raparperisorbetti
Tee raparperista raikas sorbetti jälkiruoaksi! Sorbetti valmistuu pakastimessa helposti ilman jäätelökonetta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | raparperia |
| 1 dl | vettä |
| 1/2 dl | tomusokeria |
Lisäksi | |
| 2 kpl | kananmunan valkuaista |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 4 tl | vaniljasokeria |
Valmistus
- 1
Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit. Laita raparperit kattilaan ja mittaa mukaan vesi sekä 1/2 dl tomusokeria. Keitä seosta muutama minuutti. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna soseen jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja laita se sitten pakastusrasiassa pakastimeen viilentymään. Jäähdytä sose kunnolla kylmäksi niin, ettei se kuitenkaan vielä jäädy.
Määrä Ainesosa 500 g raparperia 1 dl vettä 1/2 dl tomusokeria - 2
Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella, lisää vaahdottamisen loppuvaiheessa 1/2 dl tomusokeria ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunan valkuaista 1/2 dl tomusokeria - 3
Lisää kylmä raparperisose valkuaisvaahtoon ja sekoita nostellen. Mausta sorbettimassa vaniljasokerilla. Kaada seos teräskulhoon ja laita peitettynä pakastimeen. Anna pakastua ensin tunnin ajan. Sekoita ja anna pakastua puoli tuntia kerrallaan välissä sekoittaen, kunnes sorbetti on valmista.
Määrä Ainesosa 4 tl vaniljasokeria
Ravintosisältö
127
Energiaa kcal
533
Energiaa kj
0,3 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
26,0 g
Hiilihydraatteja
26,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
127
Energiaa kcal
533
Energiaa kj
0,3 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
26,0 g
Hiilihydraatteja
26,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
2,8 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























