Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raparperisorbetti

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tee raparperista raikas sorbetti jälkiruoaksi! Sorbetti valmistuu pakastimessa helposti ilman jäätelökonetta. Keitä vain raparperisose, jäähdytä se ja sekoita kuohkeaan valkuaisvaahtoon. Maidoton sorbetti on kiva vaihtoehto jäätelölle.

Ainekset

500 g
raparperia (noin 5 vartta)
1 dl
vettä
1/2 dl
tomusokeria

Lisäksi

2 kpl
kananmunan valkuaista
1/2 dl
tomusokeria
4 tl
vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit. Laita raparperit kattilaan ja mittaa mukaan vesi sekä 1/2 dl tomusokeria. Keitä seosta muutama minuutti. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna soseen jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja laita se sitten pakastusrasiassa pakastimeen viilentymään. Jäähdytä sose kunnolla kylmäksi niin, ettei se kuitenkaan vielä jäädy.

500 g
raparperia (noin 5 vartta)
1 dl
vettä
1/2 dl
tomusokeria
2

Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella, lisää vaahdottamisen loppuvaiheessa 1/2 dl tomusokeria ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.

2 kpl
kananmunan valkuaista
1/2 dl
tomusokeria
3

Lisää kylmä raparperisose valkuaisvaahtoon ja sekoita nostellen. Mausta sorbettimassa vaniljasokerilla. Kaada seos teräskulhoon ja laita peitettynä pakastimeen. Anna pakastua ensin tunnin ajan. Sekoita ja anna pakastua puoli tuntia kerrallaan välissä sekoittaen, kunnes sorbetti on valmista.

4 tl
vaniljasokeria
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 21.5.2013
|
Muokattu: 18.6.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

127

533

0,3 g

26,0 g

26,0 g

1,8 g

2,8 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli