Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit. Laita raparperit kattilaan ja mittaa mukaan vesi sekä 1/2 dl tomusokeria. Keitä seosta muutama minuutti. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna soseen jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja laita se sitten pakastusrasiassa pakastimeen viilentymään. Jäähdytä sose kunnolla kylmäksi niin, ettei se kuitenkaan vielä jäädy.
Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella, lisää vaahdottamisen loppuvaiheessa 1/2 dl tomusokeria ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
Lisää kylmä raparperisose valkuaisvaahtoon ja sekoita nostellen. Mausta sorbettimassa vaniljasokerilla. Kaada seos teräskulhoon ja laita peitettynä pakastimeen. Anna pakastua ensin tunnin ajan. Sekoita ja anna pakastua puoli tuntia kerrallaan välissä sekoittaen, kunnes sorbetti on valmista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
127
533
0,3 g
—
26,0 g
26,0 g
1,8 g
2,8 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli