Raparperisorbetti

Arvostele resepti
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Tee raparperista raikas sorbetti jälkiruoaksi! Sorbetti valmistuu pakastimessa helposti ilman jäätelökonetta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 graparperia
1 dlvettä
1/2 dltomusokeria

Lisäksi

2 kplkananmunan valkuaista
1/2 dltomusokeria
4 tlvaniljasokeria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit. Laita raparperit kattilaan ja mittaa mukaan vesi sekä 1/2 dl tomusokeria. Keitä seosta muutama minuutti. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna soseen jäähtyä ensin huoneenlämpöiseksi ja laita se sitten pakastusrasiassa pakastimeen viilentymään. Jäähdytä sose kunnolla kylmäksi niin, ettei se kuitenkaan vielä jäädy.

    MääräAinesosa
    500 graparperia
    1 dlvettä
    1/2 dltomusokeria
  2. 2

    Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella, lisää vaahdottamisen loppuvaiheessa 1/2 dl tomusokeria ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunan valkuaista
    1/2 dltomusokeria
  3. 3

    Lisää kylmä raparperisose valkuaisvaahtoon ja sekoita nostellen. Mausta sorbettimassa vaniljasokerilla. Kaada seos teräskulhoon ja laita peitettynä pakastimeen. Anna pakastua ensin tunnin ajan. Sekoita ja anna pakastua puoli tuntia kerrallaan välissä sekoittaen, kunnes sorbetti on valmista.

    MääräAinesosa
    4 tlvaniljasokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä