Raparperisorbetti - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raparperisorbetti

???
Annokset
4
Valmistusaika
Useita tunteja
Raikas raparperisorbetti valmistetaan vain neljästä aineksesta. Sorbetti jähmettyy pakastimessa ilman jäätelökonetta.
Jaa Somessa

Ainekset

5 kpl
Raparperin vartta
1 dl
Vettä
1 dl
Tomusokeria
2 kpl
Kananmunanvalkuaista

Näin teet

1

Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit. Keitä raparperipaloja veden ja 1/2 dl tomusokerin kanssa muutama minuutti. Soseuta tasaiseksi. Nosta seos jäähtymään pakastimeen. Seoksen pitää olla täysin kylmää ennen sorbettiin lisäämistä.

5 kpl
Raparperin vartta
1 dl
Tomusokeria
1 dl
Vettä
2

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa joukkoon loppu tomusokeri. Kääntele joukkoon raparperisose. Kaada seos teräskulhoon ja nosta pakastimeen peitettynä. Anna pakastua ensin tunnin ajan.

1 dl
Tomusokeria
2 kpl
Kananmunanvalkuaista
3

Sekoita ja toista puolen tunnin välein muutamaan kertaan, kunnes seos on jähmettynyttä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2013
Muokattu: 26.6.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja26 g105 g
Proteiinia4 g14 g
Rasvaa0 g1 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj579 2317
Energiaa kcal139 554

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja26 g105 g
Proteiinia4 g14 g
Rasvaa0 g1 g
Kuituja3 g12 g
Energiaa kj579 2317
Energiaa kcal139 554

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 dl Vettä

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.