Jäätelöpuikot leipävuoassa
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee kotitekoiset jäätelöpuikot helposti koko porukalle! Kaada pinkki mansikka-vadelmajogurtti leipävuokaan, tökkää jätskitikut jogurttiin ja leikkaa jäätyneestä herkusta jokaiselle oma pala.
| Ainekset | |
|---|---|
| 250 g | (1 rs) mansikoita, kotimaisia |
| 2 kpl | banaania (kypsää ruskeapilkullista) |
| 175 g | (1 rs) vadelmia, kotimaisia |
| 300 g | (1 prk) turkkilaista jogurttia 10 % |
| (1 rkl hunajaa) | |
| Lisäksi | |
| leipävuoka | |
| 8 puista jäätelötikkuja tai kahvilusikkaa | |
- 1.
Perkaa mansikat. Kuori ja viipaloi banaanit. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuohkeaksi seokseksi. Makeuta tarvittaessa hunajalla. Jäätelöä tulee noin 9 dl.
- 2.
Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla tai tuorekelmulla. Rypistä leivinpaperi, niin se asettuu vuokaan helpommin. Kaada seos vuokaan ja anna jäätelön kohmettua pakastimessa noin tunti.
- 3.
Työnnä jäätelön keskelle pystyyn jäätelötikkuja tai lusikoita noin 2 sentin välein. Käännä leivinpaperin reunat löyhästi jäätelön päälle ja jatka pakastusta vähintään 5 tuntia tai yön yli.
- 4.
Irrota jäätelö vuoasta käyttämällä nurinpäin käännettyä vuokaa nopeasti lämpimän juoksevan veden alla. Pidä kiinni puikoista, ettei jäätelö tipu. Anna jäätelön sulaa noin 15 minuuttia. Leikkaa jäätelöpuikoiksi tikkujen välistä.
Jäätelöpuikot leipävuoassa
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)
Tee kotitekoiset jäätelöpuikot helposti koko porukalle! Kaada pinkki mansikka-vadelmajogurtti leipävuokaan, tökkää jätskitikut jogurttiin ja leikkaa jäätyneestä herkusta jokaiselle oma pala.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Ainekset | |
| 250 g | (1 rs) mansikoita, kotimaisia |
| 2 kpl | banaania (kypsää ruskeapilkullista) |
| 175 g | (1 rs) vadelmia, kotimaisia |
| 300 g | (1 prk) turkkilaista jogurttia 10 % |
| (1 rkl hunajaa) | |
Lisäksi | |
| leipävuoka | |
| 8 puista jäätelötikkuja tai kahvilusikkaa | |
Valmistus
- 1
Perkaa mansikat. Kuori ja viipaloi banaanit. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuohkeaksi seokseksi. Makeuta tarvittaessa hunajalla. Jäätelöä tulee noin 9 dl.
Määrä Ainesosa 250 g (1 rs) mansikoita, kotimaisia 2 kpl banaania (kypsää ruskeapilkullista) 175 g (1 rs) vadelmia, kotimaisia 300 g (1 prk) turkkilaista jogurttia 10 % (1 rkl hunajaa) - 2
Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla tai tuorekelmulla. Rypistä leivinpaperi, niin se asettuu vuokaan helpommin. Kaada seos vuokaan ja anna jäätelön kohmettua pakastimessa noin tunti.
Määrä Ainesosa leipävuoka - 3
Työnnä jäätelön keskelle pystyyn jäätelötikkuja tai lusikoita noin 2 sentin välein. Käännä leivinpaperin reunat löyhästi jäätelön päälle ja jatka pakastusta vähintään 5 tuntia tai yön yli.
Määrä Ainesosa 8 puista jäätelötikkuja tai kahvilusikkaa - 4
Irrota jäätelö vuoasta käyttämällä nurinpäin käännettyä vuokaa nopeasti lämpimän juoksevan veden alla. Pidä kiinni puikoista, ettei jäätelö tipu. Anna jäätelön sulaa noin 15 minuuttia. Leikkaa jäätelöpuikoiksi tikkujen välistä.
Vinkki: Voit pakastaa jäätelön myös rengasvuoassa tai jäätelömuoteissa.
Ravintosisältö
92
Energiaa kcal
387
Energiaa kj
4,1 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,9 g
Hiilihydraatteja
8,4 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
2,1 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
92
Energiaa kcal
387
Energiaa kj
4,1 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,9 g
Hiilihydraatteja
8,4 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
2,1 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (1 rkl hunajaa), leipävuoka, 8 puista jäätelötikkuja tai kahvilusikkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























