Mansikkamehujäät

Arvostele resepti
12 Kappaletta

Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Raikkaat mansikkamehujäät sopivat hellepäivän viilentäjäksi, kevyeksi jälkiruoaksi ja riemun aiheeksi lastenjuhliin. Täytä jäätelömuotit sitruunaisella mansikkasoseella ja paloitelluilla tuoreilla mansikoilla.

Ainekset

MääräAinesosa
2 dlvettä
2 dlsokeria
1/2 lmansikoita
1 dlsitruunamehua
1 dlmansikkamehujuomaa

Valmistus

  1. 1

    Mittaa vesi ja sokeri kattilaan, kiehauta ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä liemi kattilassa kylmässä vesihauteessa.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
    2 dlsokeria
  2. 2

    Säästä muutama mansikka kokonaisena ja soseuta loput sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Purista sitruunan mehu soseeseen. Lisää jäähtynyt sokeriliemi ja mehu, ja sekoita tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    1/2 lmansikoita
    1 dlsitruunamehua
    1 dlmansikkamehujuomaa
  3. 3

    Kaada mehujäämassa 12 pieneen jäätelömuottiin tai esimerkiksi pieniin kertakäyttölaseihin (vetoisuus noin 4 cl). Anna mehujäiden jähmettyä pakastimessa noin tunti.

  4. 4

    Viipaloi loput mansikat ja työnnä ne sekä jäätelötikut hieman jähmettyneeseen mehujäähän. Jatka pakastamista vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
23.7.2018
|
Päivitetty: 5.11.2025

Samankaltaisia reseptejä