Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikkamehujäät

timer-icon15 min
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Täytä jäätelömuotit sitruunaisella mansikkasoseella ja paloitelluilla tuoreilla mansikoilla. Raikkaat mehujäät sopivat hellepäivän viilentäjäksi, kevyeksi jälkiruoaksi ja riemun aiheeksi lastenjuhliin.

Ainekset

2 dl
vettä
2 dl
sokeria
1/2 l
mansikoita
1 dl
sitruunamehua
1 dl
laimennettua marjamehua

Lisäksi

12 kpl
jäätelömuottia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa vesi ja sokeri kattilaan, kiehauta ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä liemi kattilassa kylmässä vesihauteessa.

2 dl
vettä
2 dl
sokeria
2

Säästä muutama mansikka kokonaisena ja soseuta loput sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Purista sitruunan mehu soseeseen. Lisää jäähtynyt sokeriliemi ja mehu, ja sekoita tasaiseksi.

1/2 l
mansikoita
1 dl
sitruunamehua
1 dl
laimennettua marjamehua
3

Kaada mehujäämassa jäätelömuotteihin tai esimerkiksi pieniin kertakäyttölaseihin (vetoisuus noin 4 cl). Anna mehujäiden jähmettyä pakastimessa noin tunti. Viipaloi loput mansikat ja työnnä ne sekä jäätelötikut hieman jähmettyneeseen mehujäähän. Jatka pakastamista vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

12 kpl
jäätelömuottia
Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 10.12.2004
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

72

303

0,1 g

16,8 g

16,8 g

0,4 g

0,1 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

12 kpl jäätelömuottia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli