Mansikkamehujäät | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mansikkamehujäät

timer-icon15 min
Fork and knife
14 Kappaletta
Fork and knife
14 Kappaletta
Kesän viilentävä herkku kätkee sisäänsä kokonaisen mansikan. Tarjoa mansikkamehujäitä esimerkiksi lastenkutsuilla.

Ainekset

2 dl
Vettä
2 dl
Sokeria
1/2 l
Mansikoita
1 dl
Sitruunamehua
1 dl
Punaista laimennettua mehua

lisäksi:

Jäätelötikkuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista ensin sokeriliemi. Anna veden ja sokerin kiehahtaa kattilassa. Nosta kattila kylmään veteen ja anna liemen jäähtyä.

Säästä muutama mansikka kokonaisena ja soseuta loput mansikat sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Sekoita mansikkasose, sokeriliemi ja mehut keskenään.

Kaada liemi mehujäämuotteihin tai kertakäyttöisiin noin 4 cl snapsilaseihin. Nosta pakastimeen jähmettymään. Anna jähmettyä muutaman tunnin ajan.

Viipaloi loput mansikat ja työnnä jäätelötikku mansikkaviipaleen keskelle. Työnnä mansikkatikut hieman jähmettyneeseen mehujäähän niin, että mansikkaviipaleet jäävät mehujäiden pinnalle. Jatka pakastimista vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 10.12.2004
Muokattu: 23.7.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.