Mansikkamehujäät
Kesän viilentävä herkku kätkee sisäänsä kokonaisen mansikan. Tarjoa mansikkamehujäitä esimerkiksi lastenkutsuilla.
Ainekset
2 dl
Vettä
2 dl
Sokeria
1/2 l
Mansikoita
1 dl
Sitruunamehua
1 dl
Punaista laimennettua mehua
LISÄKSI:
Jäätelötikkuja
Näin teet
1
Valmista ensin sokeriliemi. Anna veden ja sokerin kiehahtaa kattilassa. Nosta kattila kylmään veteen ja anna liemen jäähtyä.
Säästä muutama mansikka kokonaisena ja soseuta loput mansikat sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Sekoita mansikkasose, sokeriliemi ja mehut keskenään.
Kaada liemi mehujäämuotteihin tai kertakäyttöisiin noin 4 cl snapsilaseihin. Nosta pakastimeen jähmettymään. Anna jähmettyä muutaman tunnin ajan.
Viipaloi loput mansikat ja työnnä jäätelötikku mansikkaviipaleen keskelle. Työnnä mansikkatikut hieman jähmettyneeseen mehujäähän niin, että mansikkaviipaleet jäävät mehujäiden pinnalle. Jatka pakastimista vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 10.12.2004
Muokattu: 23.7.2018