Perusjäätelömassa: Vaahdota kerma vaniljasokerin kanssa. Sekoita maitotiiviste vaahtoon. Valitse sitten yksi kolmesta makuvaihtoehdosta. Yhdestä annoksesta perusjäätelömassaa tulee mansikka-pistaasijäätelöä noin 1,5 litraa tai chili-salmiakki- tai mokkapalajäätelöä noin 1 litra.
Mansikka-pistaasijäätelö: Survo mansikat, rouhi pähkinät. Raasta pestystä limestä kuori ja puserra mehu. Sekoita puolet mansikkasurvoksesta, pähkinät, limen kuori ja mehu jäätelömassaan. Kaada osa jäätelöseoksesta pakastuksen kestävään kulhoon. Valuta mansikkasurvosta raidoiksi. Lisää loppu jäätelömassa ja valuta mansikkasurvos päälle. Peitä kannella ja pakasta jäätelöä vähintään 4 tuntia.
Chili-salmiakkijäätelö: Rouhi salmiakit esimerkiksi morttelissa. Pese ja raasta sitruunan kuori. Sekoita salmiakkimurska, sitruunankuori ja ½ sitruunan mehu sekä chili jäätelömassaan. Pane jäätelö pakastimeen vähintään 4 tunniksi.
Mokkapalajäätelö: Sekoita kaakaojauhe ja kahvi jäätelömassaan. Pane jäätelö pakastimeen vähintään 4 tunniksi. Ripottele nonparelleja valmiiden jäätelöannosten päälle.
Huom: Reseptin ravintosisältötiedot laskettu mansikka-pistaasijäätelölle.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
3061
12813
245,0 g
145,0 g
176,0 g
160,0 g
11,0 g
36,0 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli