Superhelppo kotijäätelö - Yhteishyvä

Superhelppo kotijäätelö

Valmistusaika
15 min
Ruokavalio
Yllätä ystävät itse tehdyllä herkkujäätelöllä. Tässä ohjeet kolmeen hurmaavaan makuvarianttiin.
Jaa Somessa

Ainekset

PERUSMASSA

5 dl
Kuohu- tai vispikermaa
1 kpl
(397 g) kondensoitua maitoa eli maitotiivistettä
2 tl
Vaniljasokeria

MANSIKKA-PISTAASIJÄÄTELÖ

1 kpl
Annos perusmassaa
5 dl
Mansikoita
1 dl
Pistaasipähkinöitä (kuorittuja)
1 kpl
Lime

CHILI-SALMIAKKIJÄÄTELÖ

1 kpl
Annos perusmassaa
100 g
Turkinpippuri-salmiakkimakeisia
1 kpl
Sitruunan kuori
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1/4 tl
(¼ tl) chilijauhetta

MOKKAPALAJÄÄTELÖ

1 kpl
Annos perusmassaa
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 1/2 rkl
Pikakahvijauhetta
2 rkl
Nonparelleja koristeluun

Näin teet

1

Perusjäätelömassa: Vaahdota kerma vaniljasokerin kanssa. Sekoita maitotiiviste vaahtoon. Valitse sitten yksi kolmesta makuvaihtoehdosta. Yhdestä annoksesta perusjäätelömassaa tulee mansikka-pistaasijäätelöä noin 1,5 litraa tai chili-salmiakki- tai mokkapalajäätelöä noin 1 litra.

5 dl
Kuohu- tai vispikermaa
2 tl
Vaniljasokeria
1 kpl
(397 g) kondensoitua maitoa eli maitotiivistettä
2

Mansikka-pistaasijäätelö: Survo mansikat, rouhi pähkinät. Raasta pestystä limestä kuori ja puserra mehu. Sekoita puolet mansikkasurvoksesta, pähkinät, limen kuori ja mehu jäätelömassaan. Kaada osa jäätelöseoksesta pakastuksen kestävään kulhoon. Valuta mansikkasurvosta raidoiksi. Lisää loppu jäätelömassa ja valuta mansikkasurvos päälle. Peitä kannella ja pakasta jäätelöä vähintään 4 tuntia.

5 dl
Mansikoita
1 dl
Pistaasipähkinöitä (kuorittuja)
1 kpl
Lime
1 kpl
Annos perusmassaa
3

Chili-salmiakkijäätelö: Rouhi salmiakit esimerkiksi morttelissa. Pese ja raasta sitruunan kuori. Sekoita salmiakkimurska, sitruunankuori ja ½ sitruunan mehu sekä chili jäätelömassaan. Pane jäätelö pakastimeen vähintään 4 tunniksi.

100 g
Turkinpippuri-salmiakkimakeisia
1 kpl
Sitruunan kuori
1/2 kpl
Sitruunan mehu
1/4 tl
(¼ tl) chilijauhetta
1 kpl
Annos perusmassaa
4

Mokkapalajäätelö: Sekoita kaakaojauhe ja kahvi jäätelömassaan. Pane jäätelö pakastimeen vähintään 4 tunniksi. Ripottele nonparelleja valmiiden jäätelöannosten päälle.

2 rkl
Kaakaojauhetta
1 1/2 rkl
Pikakahvijauhetta
1 kpl
Annos perusmassaa
2 rkl
Nonparelleja koristeluun
5

Huom. Ravintoaineet ovat laskettu mansikka-pistaasijäätelölle.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Anna Huovinen
Julkaistu: 25.4.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Resepti
Hiilihydraatteja47 g
Proteiinia28 g
Rasvaa212 g
Kuituja14 g
Energiaa kj9276
Energiaa kcal2216

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa eli maitotiivistettä

  • Annos perusmassaa

  • Annos perusmassaa

  • 100 g Turkinpippuri-salmiakkimakeisia

  • Sitruunan kuori

  • Sitruunan mehu

  • 0,25 tl (¼ tl) chilijauhetta

  • Annos perusmassaa

  • 2 rkl Kaakaojauhetta

  • 1,5 rkl Pikakahvijauhetta

  • 2 rkl Nonparelleja koristeluun

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Resepti
Hiilihydraatteja47 g
Proteiinia28 g
Rasvaa212 g
Kuituja14 g
Energiaa kj9276
Energiaa kcal2216

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa eli maitotiivistettä

  • Annos perusmassaa

  • Annos perusmassaa

  • 100 g Turkinpippuri-salmiakkimakeisia

  • Sitruunan kuori

  • Sitruunan mehu

  • 0,25 tl (¼ tl) chilijauhetta

  • Annos perusmassaa

  • 2 rkl Kaakaojauhetta

  • 1,5 rkl Pikakahvijauhetta

  • 2 rkl Nonparelleja koristeluun

Resepti
Taina Salovaara

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.