Superhelppo kotijäätelö
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Yllätä ystävät itse tehdyllä herkkujäätelöllä. Tässä ohjeet kolmeen hurmaavaan makuvarianttiin: mansikka-pistaasijäätelöön, chili-salmiakkijäätelöön tai mokkapalajäätelöön.
| Perusmassa | |
|---|---|
| 5 dl | kuohu- tai vispikermaa |
| 397 g | (1 prk) kondensoitua maitoa eli maitotiivistettä |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| Mansikka-pistaasijäätelö | |
| 1 kpl | annos perusmassaa |
| 5 dl | mansikoita |
| 1 dl | pistaasipähkinöitä (kuorittuja) |
| 1 kpl | lime |
| Chili-salmiakkijäätelö | |
| 1 kpl | annos perusmassaa |
| 100 g | turkinpippuri-salmiakkimakeisia |
| 1 kpl | sitruunan kuori |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1/4 tl | chilijauhetta |
| Mokkapalajäätelö | |
| 1 kpl | annos perusmassaa |
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
| 1 1/2 rkl | pikakahvijauhetta |
| 2 rkl | nonparelleja koristeluun |
- 1.
Perusjäätelömassa: Vaahdota kerma vaniljasokerin kanssa. Sekoita maitotiiviste vaahtoon. Valitse sitten yksi kolmesta makuvaihtoehdosta. Yhdestä annoksesta perusjäätelömassaa tulee mansikka-pistaasijäätelöä noin 1,5 litraa tai chili-salmiakki- tai mokkapalajäätelöä noin 1 litra.
- 2.
Mansikka-pistaasijäätelö: Survo mansikat, rouhi pähkinät. Raasta pestystä limestä kuori ja puserra mehu. Sekoita puolet mansikkasurvoksesta, pähkinät, limen kuori ja mehu jäätelömassaan. Kaada osa jäätelöseoksesta pakastuksen kestävään kulhoon. Valuta mansikkasurvosta raidoiksi. Lisää loppu jäätelömassa ja valuta mansikkasurvos päälle. Peitä kannella ja pakasta jäätelöä vähintään 4 tuntia.
- 3.
Chili-salmiakkijäätelö: Rouhi salmiakit esimerkiksi morttelissa. Pese ja raasta sitruunan kuori. Sekoita salmiakkimurska, sitruunankuori ja ½ sitruunan mehu sekä chili jäätelömassaan. Pane jäätelö pakastimeen vähintään 4 tunniksi.
- 4.
Mokkapalajäätelö: Sekoita kaakaojauhe ja kahvi jäätelömassaan. Pane jäätelö pakastimeen vähintään 4 tunniksi. Ripottele nonparelleja valmiiden jäätelöannosten päälle.
Yllätä ystävät itse tehdyllä herkkujäätelöllä. Tässä ohjeet kolmeen hurmaavaan makuvarianttiin: mansikka-pistaasijäätelöön, chili-salmiakkijäätelöön tai mokkapalajäätelöön.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Perusmassa | |
| 5 dl | kuohu- tai vispikermaa |
| 397 g | (1 prk) kondensoitua maitoa eli maitotiivistettä |
| 2 tl | vaniljasokeria |
Mansikka-pistaasijäätelö | |
| 1 kpl | annos perusmassaa |
| 5 dl | mansikoita |
| 1 dl | pistaasipähkinöitä (kuorittuja) |
| 1 kpl | lime |
Chili-salmiakkijäätelö | |
| 1 kpl | annos perusmassaa |
| 100 g | turkinpippuri-salmiakkimakeisia |
| 1 kpl | sitruunan kuori |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 1/4 tl | chilijauhetta |
Mokkapalajäätelö | |
| 1 kpl | annos perusmassaa |
| 2 rkl | kaakaojauhetta |
| 1 1/2 rkl | pikakahvijauhetta |
| 2 rkl | nonparelleja koristeluun |
Valmistus
- 1
Perusjäätelömassa: Vaahdota kerma vaniljasokerin kanssa. Sekoita maitotiiviste vaahtoon. Valitse sitten yksi kolmesta makuvaihtoehdosta. Yhdestä annoksesta perusjäätelömassaa tulee mansikka-pistaasijäätelöä noin 1,5 litraa tai chili-salmiakki- tai mokkapalajäätelöä noin 1 litra.
Määrä Ainesosa 5 dl kuohu- tai vispikermaa 2 tl vaniljasokeria 397 g (1 prk) kondensoitua maitoa eli maitotiivistettä - 2
Mansikka-pistaasijäätelö: Survo mansikat, rouhi pähkinät. Raasta pestystä limestä kuori ja puserra mehu. Sekoita puolet mansikkasurvoksesta, pähkinät, limen kuori ja mehu jäätelömassaan. Kaada osa jäätelöseoksesta pakastuksen kestävään kulhoon. Valuta mansikkasurvosta raidoiksi. Lisää loppu jäätelömassa ja valuta mansikkasurvos päälle. Peitä kannella ja pakasta jäätelöä vähintään 4 tuntia.
Määrä Ainesosa 5 dl mansikoita 1 dl pistaasipähkinöitä (kuorittuja) 1 kpl lime 1 kpl annos perusmassaa - 3
Chili-salmiakkijäätelö: Rouhi salmiakit esimerkiksi morttelissa. Pese ja raasta sitruunan kuori. Sekoita salmiakkimurska, sitruunankuori ja ½ sitruunan mehu sekä chili jäätelömassaan. Pane jäätelö pakastimeen vähintään 4 tunniksi.
Määrä Ainesosa 100 g turkinpippuri-salmiakkimakeisia 1 kpl sitruunan kuori 1/2 kpl sitruunan mehu 1/4 tl chilijauhetta 1 kpl annos perusmassaa - 4
Mokkapalajäätelö: Sekoita kaakaojauhe ja kahvi jäätelömassaan. Pane jäätelö pakastimeen vähintään 4 tunniksi. Ripottele nonparelleja valmiiden jäätelöannosten päälle.
Määrä Ainesosa 2 rkl kaakaojauhetta 1 1/2 rkl pikakahvijauhetta 1 kpl annos perusmassaa 2 rkl nonparelleja koristeluun
Huom: Reseptin ravintosisältötiedot laskettu mansikka-pistaasijäätelölle.
Ravintosisältö
3061
Energiaa kcal
12813
Energiaa kj
245,0 g
Rasvaa
145,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
176,0 g
Hiilihydraatteja
160,0 g
Sokereita
11,0 g
Kuituja
36,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
3061
Energiaa kcal
12813
Energiaa kj
245,0 g
Rasvaa
145,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
176,0 g
Hiilihydraatteja
160,0 g
Sokereita
11,0 g
Kuituja
36,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























