Leivo kevään ensimmäinen raparperipiirakka perinteiseen tyyliin. Mehevän pohjan, makeankirpeän raparperisoseen ja aavistuksen rapean murukuorrutteen liitto hurmaa kerta toisensa jälkeen.
Perinteinen, pellillinen vai juustokakun makuinen? 5 hurmaavan hyvää raparperipiirakkaa, jotka haluat leipoa tänä kesänä
Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 17.5.2021
|Muokattu: 27.2.2025
Hempeän pinkki ja hapokkaan herkullinen raparperi on alkukesän odotettu herkku. Ja mikäpä olisi parempi tapa juhlistaa alkanutta kesää kuin pala raparperipiirakkaa? Katso 5 ihanaa piirakkaohjetta, joissa raparperi on parhaimmillaan.
1. Kuka voisi vastustaa perinteistä raparperipiirakkaa?
2. Kaunis kuin taideteos! Raparperi-juustokakkupiirakka on kahvihetken hurmuri
Tee juustokakku vaihteeksi piirakkavuokaan ja viimeistele pinta marinoiduilla raparperinpaloilla. Hempeän värinen piirakka maistuu yhtä ihanalta kuin näyttääkin.
3. Peltipiirakan juju on paahdettu valkosuklaamuru
Tätä piirakkaa on pakko saada toinenkin pala! Makea valkosuklaa saa uunissa paahtuessaan aavistuksen kinuskisen maun, joka on täydellinen pari raparperin hapokkuudelle.
4. Raparperitoscassa on makujen sinfoniaa
Makean ja kirpeän liitto toimii tässäkin raparperipiirakassa. Kinuskinen toscakuorrute säestää raparperitäytettä täydellisesti!
5. Yhden kulhon gluteeniton raparperipiirakka on ihanan helppo herkku
Raparperipiirakka onnistuu tietenkin myös gluteenittomana. Eikä leipomisessakaan mene kuin hetki, sillä ainekset vain sekoitetaan keskenään ja paistetaan meheväksi piirakaksi. Kardemumma ja kookos viimeistelevät maun.













