Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit. Laita vesi, raparperit ja sokerit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta raparperit pehmeiksi välillä sekoittaen. Anna hillokkeen jäähtyä sen aikaa, kun teet taikinan.
Sekoita jauhoihin sokeri, leivinjauhe, kaneli ja inkivääri. Paloittele margariini jauhoseokseen ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi.
Ota 1/4 taikinasta erikseen. Sekoita kananmuna jäljelle jääneeseen taikinaan. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (n. 25 x 30 cm). Levitä raparperihilloke päälle. Murustele toinen taikina pinnalle.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja leikkaa piirakka paloiksi.
Vinkki! Tarjoa piirakan kanssa sokerilla maustettua vaahdotettua kauravalmistetta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
261
1093
9,8 g
2,5 g
38,8 g
24,4 g
1,1 g
3,2 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,25 dl vettä,
1 tl kanelia,
0,5 tl jauhettua inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli