Raparperipiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Raparperipiirakka

Annokset
10
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Ruokavalio
Vastustamattoman hyvä raparperipiirakka valmistuu yksinkertaisista aineksista. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Raparperia
1 dl
Sokeria
1 rkl
Perunajauhoja

TAIKINA

3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Jauhettua inkivääriä
1 1/2 dl
Sokeria
150 g
Margariinia
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Leivinjauhetta

PINNALLE

Tomusokeria

Näin teet

1

Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit. Nosta sokerin kanssa kattilaan ja keitä kunnes pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella ja sekoita kuuman soseen joukkoon perunajauhot. Anna jäähtyä.

300 g
Raparperia
1 dl
Sokeria
1 rkl
Perunajauhoja
2

Sekoita jauhojen joukkoon kaneli ja inkivääri ja nypi sokerin ja margariinin kanssa murumaiseksi seokseksi.

3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Jauhettua inkivääriä
1 1/2 dl
Sokeria
150 g
Margariinia
3

Ota 1/4 taikinasta eroon pinnalle ripoteltavaksi. Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan kananmuna ja leivinjauhe. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Levitä päälle raparperisose. Murustele pinnalle toinen taikina.

1 kpl
Kananmuna
1 tl
Leivinjauhetta
4

Paista piirakka 200-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja leikkaa paloiksi.

Tomusokeria
Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 27.8.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja38 g384 g
Proteiinia3 g32 g
Rasvaa10 g98 g
Kuituja1 g11 g
Energiaa kj1086 10863
Energiaa kcal260 2596

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Kanelia

  • 0,5 tl Jauhettua inkivääriä

  • Tomusokeria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja38 g384 g
Proteiinia3 g32 g
Rasvaa10 g98 g
Kuituja1 g11 g
Energiaa kj1086 10863
Energiaa kcal260 2596

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Kanelia

  • 0,5 tl Jauhettua inkivääriä

  • Tomusokeria

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.