Raparperipiirakka

arvosana4/5

(9)arviota
10 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Leivo raparpereista vastustamattoman hyvänmakuinen raparperimurupiirakka. Perinteinen, raparperisoseella mehevöitetty piirakka saa mukavan maun kanelista ja inkivääristä.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
300 graparperia
1 dlsokeria
1/4 dlvettä

Pohja

3 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
1/2 tljauhettua inkivääriä
1 1/2 dlsokeria
150 gmargariinia
1 kplkananmuna

Lisäksi

1 rkltomusokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuori ja paloittele raparperit. Laita vesi, raparperit ja sokerit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta raparperit pehmeiksi välillä sekoittaen. Anna hillokkeen jäähtyä sen aikaa, kun teet taikinan.

    MääräAinesosa
    300 graparperia
    1 dlsokeria
    1/4 dlvettä
  2. 2

    Sekoita jauhoihin sokeri, leivinjauhe, kaneli ja inkivääri. Paloittele margariini jauhoseokseen ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi.

    MääräAinesosa
    3 dlvehnäjauhoja
    1 1/2 dlsokeria
    1 tlleivinjauhetta
    1 tlkanelia
    1/2 tljauhettua inkivääriä
    150 gmargariinia
  3. 3

    Ota 1/4 taikinasta erikseen. Sekoita kananmuna jäljelle jääneeseen taikinaan. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (n. 25 x 30 cm). Levitä raparperihilloke päälle. Murustele toinen taikina pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
  4. 4

    Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja leikkaa piirakka paloiksi.

    MääräAinesosa
    1 rkltomusokeria

Vinkki: Tarjoa piirakan kanssa sokerilla maustettua vaahdotettua kauravalmistetta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 dl vettä, 1 tl kanelia, 0.5 tl jauhettua inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
23.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä