Raparperipiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivo raparpereista vastustamattoman hyvänmakuinen raparperimurupiirakka. Perinteinen, raparperisoseella mehevöitetty piirakka saa mukavan maun kanelista ja inkivääristä.
| 300 g | raparperia |
| 1 dl | sokeria |
| 1/4 dl | vettä |
| Pohja | |
|---|---|
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 tl | jauhettua inkivääriä |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 150 g | margariinia |
| 1 kpl | kananmuna |
| Lisäksi | |
| 1 rkl | tomusokeria |
- 1.
Kuori ja paloittele raparperit. Laita vesi, raparperit ja sokerit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta raparperit pehmeiksi välillä sekoittaen. Anna hillokkeen jäähtyä sen aikaa, kun teet taikinan.
- 2.
Sekoita jauhoihin sokeri, leivinjauhe, kaneli ja inkivääri. Paloittele margariini jauhoseokseen ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi.
- 3.
Ota 1/4 taikinasta erikseen. Sekoita kananmuna jäljelle jääneeseen taikinaan. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (n. 25 x 30 cm). Levitä raparperihilloke päälle. Murustele toinen taikina pinnalle.
- 4.
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja leikkaa piirakka paloiksi.
Leivo raparpereista vastustamattoman hyvänmakuinen raparperimurupiirakka. Perinteinen, raparperisoseella mehevöitetty piirakka saa mukavan maun kanelista ja inkivääristä.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | raparperia |
| 1 dl | sokeria |
| 1/4 dl | vettä |
Pohja | |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | kanelia |
| 1/2 tl | jauhettua inkivääriä |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 150 g | margariinia |
| 1 kpl | kananmuna |
Lisäksi | |
| 1 rkl | tomusokeria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuori ja paloittele raparperit. Laita vesi, raparperit ja sokerit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta raparperit pehmeiksi välillä sekoittaen. Anna hillokkeen jäähtyä sen aikaa, kun teet taikinan.
Määrä Ainesosa 300 g raparperia 1 dl sokeria 1/4 dl vettä - 2
Sekoita jauhoihin sokeri, leivinjauhe, kaneli ja inkivääri. Paloittele margariini jauhoseokseen ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi.
Määrä Ainesosa 3 dl vehnäjauhoja 1 1/2 dl sokeria 1 tl leivinjauhetta 1 tl kanelia 1/2 tl jauhettua inkivääriä 150 g margariinia - 3
Ota 1/4 taikinasta erikseen. Sekoita kananmuna jäljelle jääneeseen taikinaan. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (n. 25 x 30 cm). Levitä raparperihilloke päälle. Murustele toinen taikina pinnalle.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna - 4
Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja leikkaa piirakka paloiksi.
Määrä Ainesosa 1 rkl tomusokeria
Vinkki: Tarjoa piirakan kanssa sokerilla maustettua vaahdotettua kauravalmistetta.
Ravintosisältö
261
Energiaa kcal
1093
Energiaa kj
9,8 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,8 g
Hiilihydraatteja
24,4 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
3,2 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
261
Energiaa kcal
1093
Energiaa kj
9,8 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
38,8 g
Hiilihydraatteja
24,4 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
3,2 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 dl vettä, 1 tl kanelia, 0.5 tl jauhettua inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























