Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Raparperipiirakka

Raparperipiirakka

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Leivo raparpereista vastustamattoman hyvänmakuinen raparperimurupiirakka. Perinteinen, raparperisoseella mehevöitetty piirakka saa mukavan maun kanelista ja inkivääristä.

Ainekset

300 g
raparperia
1 dl
sokeria
1/4 dl
vettä

Pohja

3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
1/2 tl
jauhettua inkivääriä
1 1/2 dl
sokeria
150 g
margariinia
1 kpl
kananmuna

Lisäksi

1 rkl
tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja paloittele raparperit. Laita vesi, raparperit ja sokerit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta raparperit pehmeiksi välillä sekoittaen. Anna hillokkeen jäähtyä sen aikaa, kun teet taikinan.

300 g
raparperia
1 dl
sokeria
1/4 dl
vettä
2

Sekoita jauhoihin sokeri, leivinjauhe, kaneli ja inkivääri. Paloittele margariini jauhoseokseen ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi.

3 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
1/2 tl
jauhettua inkivääriä
150 g
margariinia
3

Ota 1/4 taikinasta erikseen. Sekoita kananmuna jäljelle jääneeseen taikinaan. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (n. 25 x 30 cm). Levitä raparperihilloke päälle. Murustele toinen taikina pinnalle.

1 kpl
kananmuna
4

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja leikkaa piirakka paloiksi.

1 rkl
tomusokeria

Vinkki: Tarjoa piirakan kanssa sokerilla maustettua vaahdotettua kauravalmistetta.

Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 23.7.2018
|
Muokattu: 7.5.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

261

1093

9,8 g

2,5 g

38,8 g

24,4 g

1,1 g

3,2 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 dl vettä,

1 tl kanelia,

0,5 tl jauhettua inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli