Raparperipiirakka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Raparperipiirakka
Play

Raparperipiirakka

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Leivo raparpereista vastustamattoman hyvänmakuinen raparperimurupiirakka. Perinteinen, raparperisoseella mehevöitetty piirakka saa mukavan maun kanelista ja inkivääristä.

Ainekset

300 g
raparperia
1 dl
sokeria

pohja

3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
1/2 tl
jauhettua inkivääriä
1 1/2 dl
sokeria
150 g
margariinia
1 kpl
kananmuna

lisäksi

1 rkl
tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit. Laita palat sokerin kanssa kattilaan. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja hauduta raparperit pehmeiksi välillä sekoittaen. Anna hillokkeen jäähtyä sen aikaa, kun teet taikinan.

300 g
raparperia
1 dl
sokeria
2

Sekoita jauhoihin sokeri, leivinjauhe, kaneli ja inkivääri. Paloittele margariini jauhoseokseen ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi.

3 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
sokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
1/2 tl
jauhettua inkivääriä
150 g
margariinia
3

Ota 1/4 taikinasta erikseen. Sekoita kananmuna jäljelle jääneeseen taikinaan. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan (n. 25 x 30 cm). Levitä raparperihilloke päälle. Murustele toinen taikina pinnalle.

1 kpl
kananmuna
4

Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja leikkaa piirakka paloiksi.

1 rkl
tomusokeria

Vinkki! Tarjoa piirakan kanssa sokerilla maustettua vaahdotettua kauravalmistetta.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 8.4.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1093

261

9,8 g

2,5 g

38,8 g

24,4 g

1,1 g

3,2 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl kanelia,

0,5 tl jauhettua inkivääriä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli